Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Turbloggen

50 nye poster...

Da har vi skaffet oss et rykende ferskt eksemplar av det nye Kjentmannsheftet!
Det var en fin tur til Langliadammen i dag, og Knut Jostein – håper du fant de 2 planlagte postene fra det ”gamle” heftet. Hyggelig å treffe deg igjen!
Mamma skal begynne å plotte inn de 50 nye postene på div. kart her nå... ;-)
Var det noen andre Ola-diltere som tok turen opp til Langliadammen i dag?

Hei på deg, Knut Jostein!

Hyggelig å høre fra deg igjen, og gratulerer med å være vel i havn med 2010-sesongen av Ola Dilt!
Litt vemodig synes jeg også det er, for det har vært veldig mange fine turer, og mange hyggelige folk underveis. (Både i skauen og her inne på bloggen).

Jeg og mamma har planer om å møte opp ved demningen ved Langliadammen på søndag kl. 12 og skaffe oss det rykende ferske Kjentmannsheftet! (Mamma har prøvd å "reklamere" litt for heftet her inne hun også - for kanskje å døyve noen "jeg-MÅÅÅ-ut-i-skauen-å-finne-poster-abstinenser" hos flere av oss...)
Om ikke vi sees der, så blir det kanskje på Ola Dilt-avslutningen den 17. november...?!

Hilsen fra Vibeke og mamma (Anita) :-)

Fjernpost 83 - Vesle Tonekollen

I dag tok jeg og mamma siste posten for i år. Vi syklet fra Losby og inn mot Røyrivannskoia, så langt veien gikk. Videre fulgte vi blåmerket sti opp til Vesle Tonekollen.

Tusen takk til Ola Dilt og alle postutsetterne som gjør det mulig for oss andre å "jakte høyt og lavt" etter alle disse postene! Det har blitt veldig mange fine turer i Østmarka i år også.

Ønsker andre diltere en fin høst, og fortsatt god postjakt!
Kanskje jeg ser noen kjente fjes på avslutningen den 17. november?

Hilsen Vibeke :-)

Fjernpost 84 - Grastjern

I dag var det fjernposten ved Grastjern som stod for tur (sammen med mamma og pappa). Vi syklet fra parkeringsplassen ved Bysetermosen og opp til Vangen for å kjøpe is først. Deretter fulgte vi blåmerket sti på vestsiden, og rundt nordenden, av Steinsjøen. Vi fant en idyllisk odde ved Steinsjøen hvor vi tok en pause. Da kom det raskt 6 stokkender svømmende bort til oss. Disse delte vi litt av matpakka vår med...

Vibeke hilser også tilbake

Hei Kari. Takk for sist (ved post 73 i går) – alltid gøy å slå av en prat med blide og hyggelige folk i skauen! Mamma sa at vi kanskje kom til å møte deg igjen ved post 74, men der var du ikke, så da ble det litt ”krisestemning” baki bæremeisen en stund... :-)

I dag har jeg og mamma vært på nok en fin tur – opp til Kroktjern og post nr. 65, litt nord for vannet. Deilig at det blåser så mye om dagen, for da slipper vi alle de innpåslitne myggene!

Og Knut Jostein, hvordan har du hatt det i Danmark?
Først klatrer du til topps på Elbrus (med sine 5642 m.o.h.), og så er det rett til Danmark hvor du ikke risikerer å komme høyere enn Møllehøj (med sine beskjedne 170 m.o.h.).
Ville du komme deg langt unna alt som hadde med fjell å gjøre, eller har du løpt opp og ned Møllehøj et ukjent antall ganger for å dempe ”abstinensene” etter turen til Elbrus kanskje...? Hehe :-)
Fortsatt god sommer til deg også!

Hilsen Vibeke :-)

PS: Godt at mamma ikke har møtt en elgku med kalv i alle fall, sånn som du og sønnen din gjorde,
Knut Jostein – da hadde det nok fortsatt vært synlige neglspor i barken på nærmeste tre etter at hun hadde kloret seg opp der!
Det kunne forresten vært en opplevelse å se tidenes raskeste treklatrer med bæremeis på ryggen...

Velkommen hjem igjen!

Ser at du har kommet deg vel hjem igjen etter turen til Kaukasus, Knut Jostein. Gratulerer med vel overstått klatring på Elbrus! Håper du hadde en flott tur!

Nå ligger jeg tydeligvis som en ”hare” foran deg på poenglista her hjemme, siden du var kjapt ute i gode, gamle Østmarka igjen for å sanke poster. Hehe. Borte bra, men hjemme best…(!!?)

Det nærmer seg innspurten nå – jeg har bare 2 fjernposter igjen (83 + 84) og 5 vanlige poster.
I helga var vi på Heiåsen og tok fjernposten der. Tok nr. 81 i myra først (da vi omsider fant myra…)
Det var godt å haike med mamma i bæremeisen etter hvert på denne turen, for det ble en lang tur.
På vei opp mot toppen av Heiåsen sovnet jeg som en stein og gikk glipp av den fine utsikten!

Det er som du sier mange innpåslitne innsekter som deler skauen med oss om dagen, og Mygga er et ”must” for ikke å bli helt oppspist! Kleggen er dog fortsatt noe hissig, men heldigvis har ikke den hersens hjortelusflua slått til for fullt ennå… (Selv om Runar stiftet et tidlig bekjentskap med den allerede 4. juli!)

Nå er jeg noen dager hos bestemor og bestefar i Kongsberg og koser meg, og blir fullstendig bortskjemt, men jeg skal hjem igjen i løpet av helga, og da skal jeg og mamma ut å jakte poster igjen for å beholde forspranget! Hihi :-)
Sannsynligheten for å treffes nok en gang er jo fortsatt til stede!

Sommerhilsen fra Vibeke :-)

PS: Takk til Frøy for tips om Lill-O-Dilten!

Hei Kari

Helt enig i at det var veldig fint på Grønliåsen!! Jeg og mamma har allerede vært og tatt postene der
(se innlegg 23. juni). Jeg gikk hele turen selv, og det var helt klart et barnevennlig terreng :-)

Hilsen Vibeke, 3 år

Postene på Grønliåsen

Hei igjen, Knut Jostein.
Postene på Grønliåsen er ute nå. Jeg og mamma var og tok alle 8 postene i ettermiddag, i strålende solskinn. Jeg satte forresten ny "pers" - jeg gikk 2 1/2 time selv, så bæremeisen som mamma pleier å ha med til meg ble ikke brukt i det hele tatt på turen i dag... Ganske hyppig mellom postene, ikke så bratt terreng, og masse spennende underveis å se på, ta på, lukte på, osv. Så også noen gravrøyser (Oldtidsveien), samt en orm. Fant også en flott grillplass med postkasse og gjestebok som vi skrev en liten hilsen i.
God tur til Kaukasus - og innen du er hjemme igjen skal jeg ha flere poeng enn deg!! (Selv om jeg i skrivende stund har flere klipp enn deg...) Hi hi :-)

God tur !

Hei, Knut Jostein!

Takk for sist, og takk for hyggelig hilsen her inne på turbloggen.
Håper du får en fin og opplevelsesrik tur til Kaukasus.
Vi sees sannsynligvis i skauen en plass i løpet av 3. periode... :-)

Vibeke

(PS: Skal hilse fra mamma og pappa her, som også ønsker deg god tur på fjellekspedisjonen din).

Post 28

Endelig i gang med postjakten igjen!
God påske til andre diltere, og lykke til med postjakten dere også.