Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Turbloggen

Klør av tanken...

He he... Ja, nå ser jeg for meg at du febrilsk prøver å kverke de hjortelusfluene du har fått med deg hjem som blindpassasjerer.
Kjenner utmerket godt igjen den småparanoide følelsen "kryper det ikke noe rundt i håret på meg nå?!"

Verste scenario er alltid i bilen på vei hjem, når du FAKTISK kjenner at det kryper noe rundt i nakken eller håret. Da skal det godt gjøres å holde bilen på veien, for INSTINKTIVT prøver du å få tak i de smådjevlene!!
Som sagt, jeg venter nå bare på noen frostnetter slik at de forsvinner og jeg igjen kan nyte skogsturene... ;-)

Hjortelusflue

Velkommen til å ha stiftet bekjentskap med hjortelusflua, Geir...
Jeg prøver selv å ta alle postene før disse slår til for fullt (aug/sept). Klarte det heldigvis i år også!
Synes de er noen hersens, innpåslitne skapninger, ofte i stort antall - og helt riktig - de kryper opp i nakken på deg og gjerne inn i håret. (Begynner nesten å grøsse når jeg skriver dette!)
Så nå venter jeg bare på noen frostnetter (det liker de dårlig!) så det igjen blir hyggelig å gå på tur i skauen for de av oss som ikke liker disse innpåslitne skapningene... ;-)

Her er litt mer informasjon om hjortelusflua hvis du er interessert:
http://no.wikipedia.org/wiki/Hjortelusflue

Hei Rolf

Gratulerer med nytt kompass! Håper det viser "bedre veivalg" enn det du mistet... ;-)

Leser forresten innleggene dine med stor fornøyelse. Gir fine beskrivelser som lett kan visualiseres - som f.eks. nødløsningen med å forsvare deg med kompasset hvis elgen skulle angripe! Hehe. Sannsynligvis et like "vakkert" skue som meg selv i samme scenario - bare med bæremeis inkl. en
3-åring på vei opp i nærmeste tre!

Nå er forresten det nye Kjentmannsheftet anskaffet, så da har vi litt å dempe evt. tunge høsttanker med. Og snart er det jo OD-avslutningen! Deretter noen måneder med vinter – og vips så er det en ny sesong med Ola Dilt! (Selv om det virker altfor lenge til akkurat nå...)

PS: Kanskje er du heldig og får igjen det gamle kompasset ditt den 17. november? Da er du i så tilfelle godt "bevæpnet" framover ;-)

Ingen grunn til å gå i dvale!

Gleder meg allerede til 2011-sesongen av Ola Dilt jeg også!
Det er ingen grunn til å gå i dvale i mellomtida, Rolf! Siden Skiforeningen kommer med 50 nye kjentmannsposter nå førstkommende søndag (se innlegget mitt 29. aug), så har man litt å gjøre i påvente av neste OD-sesong... ;-)

Ha en fortsatt fin høst - og takk for hyggelig "dialog" her inne på bloggen! :-)

Hei igjen, Rolf...

Enig med deg at kartet til fjernpostene er uvant å gå etter når man er vant til 1:10.000 og mange flere detaljer. Uansett - koden har du nå, og du var sikkert ikke langt unna posten. Som sagt, vi ble overrasket over hvor langt nord vi måtte før vi var på "toppen". (Ble lurt av hvor flatt det egt. var der...)

Vi hadde nok samme utgangspunkt, ja - for bikkjene på Øvresaga var ikke mer begeistret for oss når vi var i området. Det var bjeffing av full hals!! Enda godt de ikke var løse, med DET temperamentet! :-)

Vel, da får du ha lykke til med innspurten og de 3 siste fjernpostene, Rolf!

Post 83 på Vesle Tonekollen og 85 ved Lørdagsrudtjern var veldig greie å finne.
Litt mer kronglete til 84 og Grastjern. Vi kom blåmerket sti nordfra og fulgte vannet langs østsiden.
Der måtte vi forsere en del trær som bever'n hadde gnagd ned.
Posten ligger uti myrområdet syd for vannet. (Dette er ikke min favorittplassering. Får litt "noia"
i myrområder og frykter jeg skal tråkke gjennom og synke til bunns ned i dypet... Haha - sånn går det med for livlig fantasi!!). Liker bedre de postene som står godt inne på "ikke-gyngende" grunn da.

Hilsen Anita / "Din Trofaste"... Hihi ;-)

Kode post 82

Koden til denne fjernposten er KIA.

Da vi selv tok denne posten, syklet vi fra Bysetermosen og inn til Rausjøen. Akkurat som deg, Rolf, ble vi overveldet av hvor fint det var der. Så utrolig idyllisk og fredelig!

Vi gikk først til post 81 i myra. Derfra tok vi kurs rett mot Heiåsen. Trodde flere ganger at NÅ var vi på toppen, og begynte å se oss om etter den rød/hvite plata, men den gang ei. Vi måtte stadig lenger nordover. Syntes det var overraskende langt opp (og egt. ganske flatt!) før vi var langt nok nord og på "toppen". Skjønner godt at du trodde du var på toppen før du var der - det trodde vi også - men vi fortsatte å gå enda lenger... :-)
Derfor må jeg dessverre meddele at bildet ditt ikke er fra toppen av Heiåsen (men sikkert ikke langt unna...)

Hei igjen, Rolf

Takk for hyggelige ord :-)

I skrivende stund ser jeg at du har 109 klipp og 289 poeng. Siden de 5 fjernpostene fortsatt ligger ute i skogen og venter på deg, vil du få 25 poeng til ved å ta disse. Du ender da som oss andre på lista med "full pott" - med 114 klipp og 314 poeng... Dette er maksimal sum for oss voksne.

Dattera mi (Vibeke på 3 år) er Minidilter og har derfor fått 10 klipp og 10 poeng mer.
Minidiltpostene blir kun synlige på klippekortet til de som har registrert seg med alder t.o.m. 15 år.
Altså - alle t.o.m. 15 år kan oppnå 124 klipp og 324 poeng...

Håper du fikk svar på det du lurte på - og lykke til med fjernpostene! (Med eller uten bøy og tøy i myrulla...)