Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Turbloggen

post 21

Tusen takk for tilbakemeldingen. Det var kode ph8 som ble akseptert kode for post 21. I dag ble postene 49 og 80 besøkt. Mye blåbær, kantarell og pigsopp ble plukket med i kurven.
God tur videre til alle diltere.

Post 21

Jeg ser du har fått beskjed om å prøve koden YGK. Men i boka mi har jeg skrevet koden PH8. Og jeg har da fått den godkjent.

post 21

Var ute og gikk en oladilt tur nå i dag. I all iver etter å få med kantarellen som stod fristende langs stien, glemte jeg å notere koden på post 21. Er det noen som kan hjelpe meg med koden til post 21?

Hilsen Monika

Velkommen hjem igjen!

Ser at du har kommet deg vel hjem igjen etter turen til Kaukasus, Knut Jostein. Gratulerer med vel overstått klatring på Elbrus! Håper du hadde en flott tur!

Nå ligger jeg tydeligvis som en ”hare” foran deg på poenglista her hjemme, siden du var kjapt ute i gode, gamle Østmarka igjen for å sanke poster. Hehe. Borte bra, men hjemme best…(!!?)

Det nærmer seg innspurten nå – jeg har bare 2 fjernposter igjen (83 + 84) og 5 vanlige poster.
I helga var vi på Heiåsen og tok fjernposten der. Tok nr. 81 i myra først (da vi omsider fant myra…)
Det var godt å haike med mamma i bæremeisen etter hvert på denne turen, for det ble en lang tur.
På vei opp mot toppen av Heiåsen sovnet jeg som en stein og gikk glipp av den fine utsikten!

Det er som du sier mange innpåslitne innsekter som deler skauen med oss om dagen, og Mygga er et ”must” for ikke å bli helt oppspist! Kleggen er dog fortsatt noe hissig, men heldigvis har ikke den hersens hjortelusflua slått til for fullt ennå… (Selv om Runar stiftet et tidlig bekjentskap med den allerede 4. juli!)

Nå er jeg noen dager hos bestemor og bestefar i Kongsberg og koser meg, og blir fullstendig bortskjemt, men jeg skal hjem igjen i løpet av helga, og da skal jeg og mamma ut å jakte poster igjen for å beholde forspranget! Hihi :-)
Sannsynligheten for å treffes nok en gang er jo fortsatt til stede!

Sommerhilsen fra Vibeke :-)

PS: Takk til Frøy for tips om Lill-O-Dilten!

Heia superdilter Vibeke!

Hei Vibeke. Skal si du har tatt mange poster mens jeg var høyt oppi fjellene i Kaukasus i Russland. Tenkte meg nok det...! Så da hade jeg ikke noe valg :-) Ut i går til Spinnern 3. periode. To skikkelig klatreposter var jo inkludert i runden. Post 72 til 71 tok jeg i rett linje over knausene og gjennom skogen for å unngå å klatre opp og ned igjen. Det kunne jeg se av sporene i mosen at et par andre diltere også hadde gjort. Nydelig solskinn etter noen ordentlige regnbyger tidligere på dagen. Ikke et eneste menneske å skue etter jeg forlot, og kom tilbake til parkeringsplassen på golfbanen ved Grønmo. Hele skogen for meg selv! Nei, det var selvsagt fullt av fluer, mygg og annet utøy, så Mygga var god - og nødvendig å ha med.Selv om jeg hadde en kjempeflott tur til Elbrus, var det fint å komme tilbake til Østmarka igjen og ta noen poster. Sees kanskje på noen av de siste postene senere, Vibeke!

Alternative turorienteringer for super-diltere i alle aldre

Jeg ser at det er veldig mange ivrige superdiltere med i Ola Dilt. Noen er ferdige med alle postene og andre har fortsatt noen igjen å finne. For dem med mulighet til å flytte seg litt nordover, til Lillomarka, vil jeg gjerne gjøre litt reklame for mitt primære dilt-opplegg; Lill-O-Dilten.
Alle postene står fortsatt ute, postene sitter tettere enn i Ola Dilt og det er litt mindre bratt i Lillomarka enn i Østmarka (men kanskje ikke like spennende terreng). Det er to forskjellige opplegg som dekker samme område. I tillegg til Lill-O-Dilten er det Mini-O-Dilten som har poster som sitter ekstra nær hverandre og på 3 kart med målestokk 1:7500. Det gjør det lett å lese kartet både for små og store. (Store får også poeng for Mini-O-Dilten.)
Totalt er det 80 Lill-O-Diltposter, 30 Mini-O-Diltposter og 25 poster i Groruddalsorienteringen (ligger gratis i hver av de to andre posene). De siste sitter i nærmiljøet i Bydel Grorud.
Lykke til på postjakt, både i Østmarka og andre marker!

Hilsen Frøy

Modige blåbær mamma!!!

Ja, da er det stas å være 4 år! "Dette er jo fantastisk mamma". Og mor fant de første kantareller... Mye blåbær på Grønliåsen, men forløbig litt sure -for de fleste. Simen synes det var en flott tur, med utgangspunket fra Hauketo idrettsanlegg. Takk til Kari for tips om utg. punkt!

Salg av Ola Dilt

De fleste salgssteder har nå blitt trukket inn for sesongen, men Statoil Bøler vil fortsatt ha materiell.

Fts god sommer!

Hilsen Ola Dilt