Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Turbloggen

Fjernposter

Jeg og Gubben skulle ta fjernposter i dag. Og det har vi virkelig brukt HELE dagen på. Rotet en del mellom post 83 og 84, men til slutt gikk vi i riktig retning. Er nok best å bruke kompasset like gjerne først som sist. :-)

Skullerudåsen - 3. periode

Gikk en tur i dag for å se om post 76 var på plass og det var den. Og dermed ble det en fin tur til postene 77, 78, 79 og 80.

Hoggorm ved post 41

Hei alle Diltere! Hadde meg en tur som gikk fra Grønnmo post 50 og ned til postene 41-45 ved sandbakken. Fikk meg en liten støkk da jeg holdt på å tråkke på en hoggorm ved post 41. Den ble vel like forskrekket, for den forsvant fort.
Turen gikk videre inn mot Sandbakken og post 45. Og tror dere ikke at jeg holdt på å tråkke på en buorm ved vannet nordøst for post 45? Den forsvant ut i vannet. Så ble det post 44 og 43. Og turen ble avsluttet med post 42 hvor jeg så en liten firfirsle. En flott tur i skogen!

Postene på Grønliåsen og Superdilter Vibeke

Ja, da var det altså R og tallet 0 og P. I farten trodde jeg det var O. Ikke helt enkelt alltid, men tenk hvor vanskelig de må ha det i Kina...hvis de da har turorientering der da...

Vibeke: Tusen takk for informasjon om Grønliåsen! Det gjorde at jeg fikk min siste - rolige - oppvarmingstur til Kaukasus om enn ikke i Østmarka, så på Gjestepostene. Nydelig vær, lette poster og ingen mennesker på denne fredagsettermidagen.

OBS: Post G61 er falt ned og jeg kunne ikke forstå at jeg ikke så den, da jeg mente å være på rett sted. Fant den i blåbærslynga. Prøvde å sett den opp, men hadde ikke noe å feste den med. Kunne ha vært fint med en Ola Dilt bolte-skrue :-).

Da får du ha lykke til med de fire fjernpostene Vibeke - de er litt tøffe og langt borte, men det blir en fin, lang tur. Og så lenge du har bæremeisen å hvile deg i når du blir for sliten går det sikkert fint. Og vips; så ligger du foran meg igjen. Sånn er det. God sommer!

Midtsommeraften i grønne enger

Hadde en usedvanlig flott ettermiddag og kveld på Puttåsen og Haukåsen på årets lyseste dag. Tok 1. periode lovlig sent, men alle postene stod fortsatt på plass. På vei fra Ellingsrudjordet opp Tørrgranåsen gikk ferden forbi prøvepost H. På de gamle jordene etter de hensvunnede husmannsplassene Bilitt og Lysop ble fristelsen for stor. En barnslig tanke fòr gjennom meg: Måtte inn i hestehagen og slenge meg ned i sommerfriskt gress og ta inn freden og roen.

De firbente kom etterhvert tuslende mot meg. Etter en kort og litt sky hilsen gikk interessen hos hestene over til gress og beite. Bortsett fra èn som begynte å spise fra godbitene i sekken min, og deretter presset den digre hestekroppen sidelengs mot meg og åpenbart ønsket at jeg skulle klyve opp for en ridetur. Hvilket jeg ikke gjorde. Praktfull midtsommerstemning.

Deretter bar det i vei videre i postjakten. Ble ikke ferdig med Haukåspostene før kl 22:30. Perfekt kveld takket være flotte Ellingsrudhester og vennlige Dilte-arrangører som lar de rød-hvite skiltene stå litt over tiden for oss etternølere.

Langtur

Hei alle dere! I dag gikk turen fra Haugerud og ned til Nøklevann. Der tok jeg postene 70,69,66,68 og 67.
Fra Mariholtet gikk turen hjem via Haukåsen og Lutvann. 15,5 km og 3,5 timer...ja jeg er sliten nå.

Postene på Grønliåsen

Hei igjen, Knut Jostein.
Postene på Grønliåsen er ute nå. Jeg og mamma var og tok alle 8 postene i ettermiddag, i strålende solskinn. Jeg satte forresten ny "pers" - jeg gikk 2 1/2 time selv, så bæremeisen som mamma pleier å ha med til meg ble ikke brukt i det hele tatt på turen i dag... Ganske hyppig mellom postene, ikke så bratt terreng, og masse spennende underveis å se på, ta på, lukte på, osv. Så også noen gravrøyser (Oldtidsveien), samt en orm. Fant også en flott grillplass med postkasse og gjestebok som vi skrev en liten hilsen i.
God tur til Kaukasus - og innen du er hjemme igjen skal jeg ha flere poeng enn deg!! (Selv om jeg i skrivende stund har flere klipp enn deg...) Hi hi :-)

Puttåsen: Lyngbrann og 3.periodepost

Jeg og Pappa kom med buss til Lutvannsveien og gikk inn for å ta de siste 1.periodepostene som vi manglet. De var der fortsatt og etter å ha tatt 6 og 7 gikk opp mot 8 fra Grønlia. Da vi var kommet op på høyden der fant vi et ca. 200 m2 avsvidd område som det fortsatt røyk fra. Et tre hadde falt ned, og masse lyng hadde blitt brent opp. Vi ringte til brannvesenet, og ved hjelp av OlaDilt-kartet kom de seg fram til stedet. Jeg og pappa snakket i mobilen om hvor de skulle gå. Vi gikk videre til 9 og 10 via Lauvtjern, hvor jeg badet. Da vi var på vei hjem til huset vårt på Røykås, fikk vi lyst til å sjekke om 56 var satt ut. Og det var den!

Er postene på Grønliåsen ute nå?

Hadde tenkt å la periode tre hvile til etter strabasiøse eskapader i Kaukasus, men der lå de jo: Puttåsen 56 - 60 på en regnfull fredags ettermiddag/kveld og Slettfjell 66-70 på en solfylt søndag. Som moden frukt var de, selv om to på Puttåsen lå godt inni skogen. Blir alltid litt mer komplisert med litt regn og fluer. Vet noen om Grønliåsen 57 - 64 er lagt ut litt før tiden? Et siste stunt kanskje.. :-).

Superdilter Vibeke på tre år: Nå får du bare henge i så sees vi om tre uker i Østmarka igjen.