Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Turbloggen

Kode post 16 og mistet kompass

Mobilkamera fungerte dårlig i kveldinga, post 16 er umulig å lese. Noen som har hjelp? Mistet dessuten et kompass søndag for en uke siden. Tok post 7 og 6 ved Nøklevann. Er så mye trafikk der at jeg regner det for tapt, men det kan jo hende noen har sett det.

Koden til post 49

Oi, oppdaget først nå på bloggen i ettertid at også andre har hatt problemer med koden på denne posten. Koden ZFX gjorde imidlertid susen i skogen (:-).

Kode post 49

Det begynte med litt ruskete vær i går da jeg tok postene 46-50 på "Skullerudåsen". Været bedret seg litt etter hvert.
Imidlertid synes jeg å ha notert feil kode på post nr. 49. Trodde at "ZF6" var koden, men denne får jeg altså ikke lagt inn elektronisk. Kan noen hjelpe meg med en korrigering?

Flott tur, men mye mygg rundt Sandbakken...

Nok en flott dag i marka!
Denne gangen var "guttungen" med , i tillegg til søster og hundene våre.
Kom avgårde litt sent på ettermiddagen, men det er lenge lyst så det var ikke noe problem. MASSE mygg fra Sandbakken opp forbi 41 og 42, så ble det litt bedre. Rastet med pølsegrilling ved vannet mellom 44 og 45 (vet ikke navnet).
Overskyet når vi gikk, sol når vi grillet, bøtteregn fra 45 tilbake til parkeringsplassen. Forfriskende. :-)
Ps
Til tross for at jeg alltid tar bilde av postene for å slippe å skrive, glemte jeg å knipse 44. Har noen koden?

Fjernpostene

Det ble litt sein start; ca kl.14.00 fra Bysetermosen, men håpet på opphold, og det holdt! Tok runden med post 81 først, og den gikk greit, da jeg hadde lest på bloggen at posten lå blant trær mot vest. På Heiåsen traff jeg de eneste menneskene jeg så på turen (utrolig at det ikke var flere ute!), som sleit litt med å finne posten. Vi hjalp hverandre enda litt lenger mot nordvest, og der var den! Hadde lest 2 tidligere innlegg om hvor utfordrende terrenger var nordover mot Vestre Deliseterdalen, så dro derfor rett øst. Litt bratt et par steder før jeg var nede på blåstien, men antagelig greiere enn mot nord. Fant post 83 lett og gikk ned ifjen til blåstien som jeg fulgte rundt og inn på vestsiden av Grastjern. Med GoreTex joggesko hadde turen gått greit til nå, men da jeg krysset mot vest for å finne blåstien igjen, ble det en del "overtråkk" i myra og da hjelper det ikke med GoreTex. Resten var greit, men dte ble en lang tur. Høydepunktet: Da jeg skremte opp ei røy, som ikke fløy, men dro seg gjennom lyngen for å få meg bort fra 3 knøttsmå kryp! Jeg motsto fristelsen til å gå nærmere for å fotografere dem og ga istedet mor Røy tydelig beskjed om at jeg var på vei bort!

Ola Dilt diplomene på Sandbakken

På Sandbakken er det en ringperm der Ola Dilt diplomene er satt inn. Veldig morsomt at noen har gjort det - og at permen ligger fremme slik at folk kan bla i den.
Men diplomene fra 2007 og 2008 manglet? Kanskje Ola Dilt har noen ekstra så samlingen ble komplett?

Kopi av teksten fra i fjor - det er mulig dere finner meg nede for telling der ute i skogen!

Et litt anderledes innlegg....
Allerede i oktober starter nedtellingen til OlaDilt postene settes ut igjen. En ting er at jeg liker å finne poster. Dessuten finner jeg nye løpetraseer på denne måten. Og siden jeg løper i Østmarka 5-6 gng.pr.uke så er det greit å oppdage nye tråkk / stier / ruter.
Og så til årsaken til at jeg skriver dette innlegget. Mange av turgåerne i Østmarka kjenner meg allerede pga. bikkja - jeg har Norges eneste reine anfalls- og reaksjonshund (han er 1 av 27 servicehunder). Og jeg har da epilepsi.
Og er en av disse epileptikerne som nekter slutte og løpe pga. sykdommen.
Men jeg ser også at det ikke er morsomt for andre turgåere og plutselig få noen "i fanget" som har gått i bakken med krampeanfall. Sist lørdag var det en ung gutt som plutselig så et menneske ligge med krampe. Og han likte ikke situasjonen (fikk kjeft fordi jeg ikke hadde med mobil) og tenkte hjerteattak.... Det kom en til, og de to som fant meg gjorde en utrolig bra innsats (og ja; Næ har jeg med mobil):-)
Så derfor denne ideen om å skrive dette innlegget på turbloggen. Jeg løper jo ofte der det er andre "Diltere" (jeg har lagt ved et bilde av oss). Så hvis dere ser dette menneske "nede for telling" så er det 99,9% sikkert at det ikke er noe annet enn et epilepsianfall.
De er ikke farlige - de bare ser litt stygge ut. Noen ganger må ambulanse tilkalles pga. skader jeg har pådratt meg under fallet. Men stort sett så ordner alt seg. Jeg trenger at noen er der helt til det er sikkert at jeg er på nett igjen. Og husk; Jeg skjønner ikke selv at jeg har hatt anfall eller at jeg er skadet (hvis jeg er det). Hold meg gjerne litt igjen - til dere er sikker på at jeg skjønner at jeg har hatt et anfall. Og skjønner hvordan jeg skal komme meg hjem igjen (Rustadsaga). Og beklager den merkelige oppførselen min etter et anfall; Da blir jeg sta trønder da. Som absolutt skal fortsette treningsturen.

Jeg er litt i bakleksa i år, men i dag fikk jeg iallefall gjort ferdig 1.perioden... Det var jo ikke lenge igjen til 20.juni....

Bente Bruvoll

Tusen takk!

3.periode på Slettfjell satt ut idag

3.periode Slettfjell ble satt ut i dag; nesten uten regnbyger, heldigvis. Det begynner å bli frodig i skogbunnen og myggen er litt lei, om man stopper for mye opp. Til tross for mye regn siste døgnet, var det ikke fryktelig vått, men gummistøvler var greit å ha. Postene er stort sett greie, dog er post 68 en du skal finorientere inn til, da den ligger med tett skog omkring. Like ved denne posten, ute på kanten mot øst, er det en fin raste- og bålplass. God tur! Hilsen Ola Dilt