Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Turbloggen

Sommer i skogen

Ny fantastisk deilig tur i skogen, sammen med lykkelige hunder :)
Tok postene ved Lutvann, rundt Rundtjern. Der så det ut som det blir multeår i år, hvis det er multeplanter da. Blir nok uansett ikke så mange kilo... :)
Var også på post 37, hoppbakken. Noen som vet hvor stor bakke det var?

Fjernpostene

Så var dagen kommet for fjernpostene. Tok de i rekkefølge fra 81-85. Startet fra Bysetermosen og gikk blåmerket sør-østover, passerte demningen sør i Mosjøen og ut fra blåmerket mot 81. Gått her en del ganger som snarvei mellom blåmerkede stier. Fant den forholdsvis greit. La kurs direkte mot Heiåsen. Ganske knudrete terreng før vi krysset skiløypa, resten var greit mot toppen. Lenge siden vi har vært oppe på åsen. I arkivet fant vi funn av kjentmannspost i blått kort i okt. 1980 og i jan. 1981 samt at vi har hatt eldre turer med flere i følget. La kurs mot blåmerket sti i Vestre Deliseterdalen, og prøvde å runde åsene. Vanskelig terreng og mye stup, så en bør være forsiktig. Blåmerket via Tonevann til 83 er grei skuring. Fra 83 valgte vi å gå nordover, dra over myrene og inn på blåmerket nord for Grastjernet og langs det til 84. Har respekt for myrene langs Grastjern så vi lå noe over. Fint inn til posten. Resten var enkelt - blåmerket via Steinsjøen med rast, Vangen med rast og så til Lørdagsrudtjern. Vet noen hva dette navnet kommer fra ? Returnerte via blåmerket der vi gikk ut inn under Kjerringhøgda slik vi gikk ut. Takk for en hyggelig runde i godt vær. Men det kan ikke være mange som har gått fjernpostene ennå - lite tråkk på postene.
Jorunn og Hans

Post 42

Takk for koden, Arild. Heretter blir det mobilkamera for min del også... ;-)

Anita

Kode 42 er...

... SFF. Nok en gang får jeg slå et slag for digitalkamera (eller mobil) til å notere med. Så frem jeg er ekstremt skjelven på hånda, er det mulig å lese koden i ro og mak hjemme etterpå :)

Arild

Kode post 42

Ei til som var litt for rask med å notere en kode her... SSF har jeg på post 42, men det funker dårlig...

Fin tur på siste OlaDilt-dag

For en gangs skyld en tur planlagt mer enn en halvtime i forveien, men så var det også siste sjanse å få med seg fem ekstra poster. Fin tur og godt vær, men med så stor aktivitet i marka føles det til tider litt som å gå i kø.

Mellom post 88 og 89 så vi en liten gylden bevegelse. Det tok litt søking på nett for å artsbestemme den, men etter hva jeg skjønner er dette en "Cetonia Aurata" (i Gullbasse-familien (Skarabide)). Etter foto-sesjonen tok den til vingene.

Endelig periode 2 og Ola Dilt dager!!

Østmarka har de siste fire ukene blitt byttet ut med Nordmarka og Stifinneren/Postjakta i mangel på post-mål. Interessant å oppdage nye områder og også sammenlinge orienteringsoppleggene. Det kan i hvertfall fastlsås at Ola Dilt sine poster sitter mye bedre og estestisk kontant fast i trestammene og at klippesystemet på nettet er mer avansert. På Ola Dilt må du som kjent faktisk klippe med koden, ikke bare klippe posten. Og så er det heftet da... noe artigere enn bare et regulert klippekort. Så gratulerer Ola Dilt! Men der ligger ennå MANGE ubesøkte poster i Nordmarka for meg så det er bare å utvide den naturlige bekjentsskapskretsen både hva gjelder Stifinnere, koller og søkk. I går kveld seks poster på Skullerudåsen og ikke ett eneste menneske å skue. I dag på Ola Dilt med datter, Maria, og frue, var det heller folksomt. Men sånn skal det jo være på Ola Dilt dagene. Men så snart jeg beveget meg opp på Haukåsen var det langt mellom Dilterne, bare noen få syklister som trener lår musklene opp mot Haukåsen. Flott turvær!