Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Turbloggen

Post 11

Vi hadde vår første tur Kristi Himmelfartsdag og hadde en flott tur rundt Hauktjern og ved Solbergvann. Det var gøy å se ruinene etter den gamle, store Bjartbakken.
Vi glemte å notere koden til post nr 11, kan noen hjelpe?

Fuglefjær!

Jeg la også merke til fuglefjærene på stien ved post 20, jeg sjekket ikke fjærene spesielt nøye men som hobbyornitolog prøver jeg meg på en forklaring: Det det lå mest fjær tror jeg det var ei and som var tatt,det var ganske store svingfjær og de stemte på form og farge. Forøvrig finnes det ikke rype i Østmarka, bare orrfugl, storfugl og jerpe. Jeg vil tro det hønsehauk som har vært på ferde, de sitter ofte og ribber byttet før de begynner å spise. Ei and er nok for stor til at hønsehauken klarer å lette med den, men en rev kan nok ha kommet og tatt med seg restene. Den andre fjærhaugen registrerte jeg bare i forbifarten, så det kan nok godt ha vært en skjære, sannsynligvis samme drapsmann... Artig med sånne funn! Håper dette kan klare opp...
Hilsen Ketil

Flott tur i Grønliåsen, etter Skautraver'n poster

Iår åpnet jeg Ola Dilt-sesongen tidligere enn vanlig, og helgen 24.-25. april ble Lutvann- og Skullerudpostene besøkt.

Søndag 9/5 tok vi så en flott tur på Grønliåsen og tok alle vårpostene der, som en kombitur mellom Ola Dilt og Skautraver'n. Vi startet fra Tårnåsen skole, etter at o-løpet var nærmest ferdig, og tok runden mot klokken. Så mange o-poster ute i skogen, før de ble samlet inn. Alltid gøy å se skikkelige o-poster også, hehe. Grønliåsen er et flott område, som man burde bruke enda mer. Så flotters!

Flott at dere deler poster slik mellom tur-o-konvoluttene, som gjør at vi blir fristet til å prøve nye opplegg og turområder. Iår har jeg kjøpt 3 tur-o-poser i Øst-/Sørmarka; Skautraver'n, Skogstrim NØ i Østmarka og selvsagt Ola Dilt. Så må gleder jeg meg til mange spennende turer i litt nye turområder, så takker til alle :-)

Fuglefjær?

Kristi Himmelfartsdag var perfekt for å ta postene på Slettfjell-kartet. Det viste seg å ta lenger tid enn beregna, og vi møtte til og med på noen kollegaer i samme ærend! Veldig hyggelig!

I den rødmerka stien forbi post 20 så vi også endel fuglefjær. To steder var det to ulike typer fuglefjær, og det var mye av det begge steder. Er det noen som har gått forbi og kan forklare hva som har skjedd der og hvilken type fugl det er? Vi gjetta på rype/skjære på de ulike stedene, og en rev som hadde tatt dem:-)