Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Turbloggen

Tid for å sende inn heftet!

Ola Dilt minner om at sesongen er på hell og for de som ønsker diplom, merke eller statuett, er det på tide å sende inn heftet. (Klipping på nett er ikke nok i seg selv.)
Mht. motiv på diplomet, er det som vanlig en hemmelighet, men for de som har tatt de historiske postene de siste årene, vil nok motivet være kjent.
Avslutningen er 17.november på Oppsal Samfunnshus kl 19.

Hilsen Ola Dilt

Skrevet av Ola Dilt

Post 75

Bytt ut V'en med en U så går det bra.
Ellers kan jeg melde at postene for 3. periode og prøvepostene på Puttåsen for 2011 er klare og merket med en blå snor ute i skogen.

Se at Anita var raskere enn meg med å svare på koden til post 75. Gratulerer :-))
Med O-hilsen Hans Z

Post 75

Hei, jeg må ha notert feil kode (VEF)på post 75 ved Svartkulp. Kan noen gi meg den riktige?

Mvh Øivind Gulliksen

Klør av tanken...

He he... Ja, nå ser jeg for meg at du febrilsk prøver å kverke de hjortelusfluene du har fått med deg hjem som blindpassasjerer.
Kjenner utmerket godt igjen den småparanoide følelsen "kryper det ikke noe rundt i håret på meg nå?!"

Verste scenario er alltid i bilen på vei hjem, når du FAKTISK kjenner at det kryper noe rundt i nakken eller håret. Da skal det godt gjøres å holde bilen på veien, for INSTINKTIVT prøver du å få tak i de smådjevlene!!
Som sagt, jeg venter nå bare på noen frostnetter slik at de forsvinner og jeg igjen kan nyte skogsturene... ;-)

Blodsugende og kløe i opp til et år...

Du grøsser? JEG grøsser! :-)

For jeg har tatt med flere hjem både i bilen, i kartmappa, i klærne og nå innbiller jeg meg jammen at noe går i håret snart. Neste år satser jeg på å bli ferdig innen august eller iføre meg en slik hvit forensics onepiece drakt med hette som de har i krimserier...

Hjalp ikke akkurat at Folkehelseinstituttet har lagt ut en meget informativ artikkel om at femti stk kan lande på en skogtur, at den er blodsugende og at bitt kan klø i opp til et år! Nei da var det mer uskyldig å gå turorientering i ryfylkeheiene der jeg vokste opp. Kun lyng, myr, sauer og noen Monstermaster her og der... :-)

http://www.fhi.no/eway/default.aspx?pid=233&trg=MainLeft_5568&MainArea_5661=5568:0:15,3384:1:0:0:::0:0&MainLeft_5568=5544:55529::1:5570:11:::0:0

Hjortelusflue

Velkommen til å ha stiftet bekjentskap med hjortelusflua, Geir...
Jeg prøver selv å ta alle postene før disse slår til for fullt (aug/sept). Klarte det heldigvis i år også!
Synes de er noen hersens, innpåslitne skapninger, ofte i stort antall - og helt riktig - de kryper opp i nakken på deg og gjerne inn i håret. (Begynner nesten å grøsse når jeg skriver dette!)
Så nå venter jeg bare på noen frostnetter (det liker de dårlig!) så det igjen blir hyggelig å gå på tur i skauen for de av oss som ikke liker disse innpåslitne skapningene... ;-)

Her er litt mer informasjon om hjortelusflua hvis du er interessert:
http://no.wikipedia.org/wiki/Hjortelusflue

Sesongen på hell, men ikke stiene og krypene

Var ute i dag på Skullerudåsen for å ta alle gjenstående poster. Virkelig variert terreng og passe utfordrende utsetting av poster så det ble en fin tur.

Har aldri tatt poster så sent i sesongen tidligere, men pga et par måneders sykdom fikk jeg ikke tatt noen poster i sommer. Så nå prøver jeg iherdig å få tatt alle fra periode to og tre før de forsvinner. Må si det er veldig annerledes å gå om høsten for det er så mange stier som er gått opp. Trodde det skulle ta bort gleden når det gikk stier inn til postene, men i stedet ble det vanskeligere for det var så veldig mange nye stier på kryss og tvers som ikke står på kartet. Særlig mellom post 38, 46 og 47 var det et vell av stier. Også på fjellet midt mellom 76, 77 og 78 var det masse av nye stier. Gøy å tidvis prøve orientering på innebygd kompass og retningssans i stedet for å følge stiene på kartet.

Men et stort minus på turen var det. En form for flue som har seks krokete ben med klør på. Hadde den manglet vinger og hatt to ben til ville jeg sagt den minnet om en edderkopp på formen. Fløy over alt og hang seg fast på klærne før de krøp opp ryggen og ned i nakken. Tror jeg fjernet nærmere femti stykker fra nakken på turen. Noen som vet hva krypet på bildet er for noe?

En liten refleksjon på tampen - Alle postene på Skullerudåsen ligger på en rett snor. Synes det er dumt å ende opp 3-4 km fra der man starter og håper at postene i stedet legges i rundturer neste år.