Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Turbloggen

To fine rundturer rundt Sandbakken

Forrige søndag 12/9 tok vi med niesen min Karoline, og hadde en fin rundtur til de 3 siste postene 43-45 rundt Sandbakken. Fint område, og artig å ta turen langs Tømmerholtjern, ikke så ofte jeg går rundt det på sommerstid. Ganske kupert, så vi ga oss etter post 45.

Mandag 13/9 dro vi tilbake for å ta postene 41-42. Men først tok vi en runde sørover fra parkeringen, til Rolandsjøen og -kolonien, for å besøke kjentmannspost 08-47. Det står ved det største treet i Ski kommuneskoger, og ga oss en fin rundtur rundt Rolandområdet og tilbake via Franskeplassen og Grisemøkkmåsan. Etter en liten stopp og rast på Sandbakken, så fortsatte runden nordvestover, og postene 42 og 41 kom snart i boks. Fint rundt Sandbakken :-)

Briller funnet.

16.9.10: Briller funnet på sti i sørvest-enden av myra ved post 33, Haukåsen. Ta kontakt på tlf.
92459191, så får du dem tilbake.
Hilsen Gerd Langsæter

Skullerudåsen og besøk til 'Potty' (jettegryten)

Lørdag ble det en kort, men bratt tur i Skullerudåsen fra Skullerud. Startet med å klatre opp til jettegryten, den har jeg besøkt for noen år siden også. Artig at det ble en post her, og det var jo fint sikret for både store og små! Derfra fortsatte runden til postene 46-48, før vi skyndte oss hjem før det store lørdagskveldsregnet startet.

Fjernpostene

I dag ble det tur nummer to til alle fjernpostene. Denne gang hadde jeg følge og "bærer" for nøtter, vann og litt tøy. Vi så etter kompasset til Rolf på post 85, men kunne ikke se det i nærheten. Kanskje noen andre har tatt det med. På slutten av turen møtte vi mange andre diltere, noe vi satte stor pris på. Nå har begge to i familien fått alle postene, så da blir neste treff med andre diltere på OlaDilt-kvelden.

Hei Rolf

Gratulerer med nytt kompass! Håper det viser "bedre veivalg" enn det du mistet... ;-)

Leser forresten innleggene dine med stor fornøyelse. Gir fine beskrivelser som lett kan visualiseres - som f.eks. nødløsningen med å forsvare deg med kompasset hvis elgen skulle angripe! Hehe. Sannsynligvis et like "vakkert" skue som meg selv i samme scenario - bare med bæremeis inkl. en
3-åring på vei opp i nærmeste tre!

Nå er forresten det nye Kjentmannsheftet anskaffet, så da har vi litt å dempe evt. tunge høsttanker med. Og snart er det jo OD-avslutningen! Deretter noen måneder med vinter – og vips så er det en ny sesong med Ola Dilt! (Selv om det virker altfor lenge til akkurat nå...)

PS: Kanskje er du heldig og får igjen det gamle kompasset ditt den 17. november? Da er du i så tilfelle godt "bevæpnet" framover ;-)

Anita og Frøy

Var i Sverige nå, bl.a. i Lysekil. Rødt, tapt kompass ble erstattet med et nytt, blått, denne gang, Silva, nettopp der. Antar at dere begge har lest mitt lille hjertesukk uten stor betydning for klodens rundgang. Allikevel, også oss små maur inne i skogen, bidrar sikkert til at alt ruller videre. Følg bare fartsretningen, sydover! Haha.

Klarte bare ikke å dy meg...denne gang heller.
Man blir ofte vemodig i høsttanker. Opplever man neste sesong med OlaDilt like innholdsrik lissom...
Ting sagt og ting gjort kan snart begraves under snøen. Dvalen føles i hvert fall.
Mange takk, atter en gang, til Anita og Frøy. Noen minnes således spesielt.


Kveldsrundtur fra Grønmo til Rundvann

Etter en lei forkjølelse, var det deilig å komme ut på en liten Ola Dilttur igjen. For å starte forsiktig, så falt valget på postene mellom Grønmo og Rundvann, fra 2. og 3. periode på Skullerudkartet.

Det ble en fin tur, selv om formen ikke var helt på topp enda. Terrenget der er lett og greit å gå i, og det var så rolig og bildevakkert langs Rundvann. Men kveldene blir kortere nå, så mot slutten ble det ganske så mørkt da vi fomlet oss opp til post 50 fra stien øst for den. Heldigvis var den sterke Silvalykten med, men alltid rart å navigere i en mørk skog når man mister vidsynet. Vi fant ikke så mange tråkk opp til posen, så vil tro mange kom ovenfra ned til den. Vi tok runden med klokken, med postene 49, 79, 80, 50.

Hei Vibeke og mamma Anita!

Hei! Ja takk for i går, det var veldig hyggelig å treffe dere alle tre! Så mange folk som på post 14 ved Langliadammen har jeg aldri sett, og vil vel heller ikke se igjen før om 2 år... Men jo , jeg traff fire hyggelig Kjentmannsjegere på post 13 og 14. Avsluttet Kjentmannshånboken 2008-10 med deler av et flyvrak nord vest av Sørkedalen. Utrolig hvordan en turbin kan ha landet der ca 900 meter fra kollen hvor flyet styrtet i 1952.

Og så, Vibeke: så jeg min 4. hoggorm i sommer. Bare at denne syklet jeg rett over. Umulig å stoppe, men den må ha overlevd for den forsvant i grasset før jeg fikk tatt bilde.

Og så var det jo veldig hyggelig å treffe Mr Kjentmannspost i egen person, Kåre Haug. For en enorm innsats han gjør! Han får vel holde oss aktive til neste Ola Dilt sesong - selvom den strengt talt varer i fire uker til. Og noen av Kjentmannspostene ligger jo i Østmarka, så vi sees kanskje igjen der.

P.S. Jeg har også begynt å plotte poster...det er like gøy som å løse kryssord, minst... :-)

Eier av hefte søkes!

En snill Dilter har funnet ett hefte ved post 72 den 21. august og sendt det inn til meg.
Mange poster er tatt, men ikke navn eller telefon er angitt.
Er du den uheldige send mail til OlaDilt@hazachar.com

Hvis det ikke var deg og du ferdig med Ola Dilt for i år og ønsker diplom og registrering av merkepoeng så er det bare å sende inn heftet til meg.

Hilsen Hans Zachariasen

50 nye poster...

Da har vi skaffet oss et rykende ferskt eksemplar av det nye Kjentmannsheftet!
Det var en fin tur til Langliadammen i dag, og Knut Jostein – håper du fant de 2 planlagte postene fra det ”gamle” heftet. Hyggelig å treffe deg igjen!
Mamma skal begynne å plotte inn de 50 nye postene på div. kart her nå... ;-)
Var det noen andre Ola-diltere som tok turen opp til Langliadammen i dag?