Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Turbloggen

Til Anita. Min trofaste (:-) !

Mener du altså at det var en enda høyere topp her på denne toppen av alle topper (:-)! Jeg som sjekket rundt i en omkrets av flere hundre meter! Haha.
Vel, en uvant målestokk på kartet får bli min tilgivelse for å stemple med din opplysning om kode. Håper at andre også godtar dette. Strevsomt nok opp denne lia i fra Bråten allikevel!

Bjeffet for øvrig disse bikkjene i Øvresaga på deg, på den andre siden, like så mye som på meg? Et øredøvende leven å bli forfulgt av til nærmere post nr. 81. Forhåpentligvis hadde du et litt annet utgangspunkt og slapp unna.
-------------
Litt spesielt i sammenhengen. Dumt, men hodet ble tomt på vei oppover. Ringte "OlaDilt". Posten var ikke der den skulle! Haha. Noter dato var svaret. (Ingen rapper en post på et slikt gudsforlatt sted følte jeg nok som antydningen, men allikevel... Nåde gå for rett!)
-------
Anita...jeg har nå kun 3 fjernposter igjen. Takk for alle dine reaksjoner på mine innlegg. God tur videre til neste år.
Vel, ...jeg er altså allikevel ikke helt i mål enda (:-)! Hum!

Kode post 82

Koden til denne fjernposten er KIA.

Da vi selv tok denne posten, syklet vi fra Bysetermosen og inn til Rausjøen. Akkurat som deg, Rolf, ble vi overveldet av hvor fint det var der. Så utrolig idyllisk og fredelig!

Vi gikk først til post 81 i myra. Derfra tok vi kurs rett mot Heiåsen. Trodde flere ganger at NÅ var vi på toppen, og begynte å se oss om etter den rød/hvite plata, men den gang ei. Vi måtte stadig lenger nordover. Syntes det var overraskende langt opp (og egt. ganske flatt!) før vi var langt nok nord og på "toppen". Skjønner godt at du trodde du var på toppen før du var der - det trodde vi også - men vi fortsatte å gå enda lenger... :-)
Derfor må jeg dessverre meddele at bildet ditt ikke er fra toppen av Heiåsen (men sikkert ikke langt unna...)

Poenget fløy forbi!

"Kjapp-kjapp" fører altså ikke alltid med seg det man ønsker å uttrykke (:-)! Enkle tastetrykk kontra blautmyr blir vanskelig å stille opp i mot hverandre.

Tror altså at jeg var der, helt på toppen av Heiåsen, men ingen ønsket meg velkommen (:-).
Inget rød/hvitt.
Tok et bilde som "bevis" på hva jeg hadde troen om møtte meg de siste tunge stegene oppover. Rundt meg føltes at alt kun falt nedover. Dette må jo bare være toppen! Haha. Muligens altså ikke allikevel.

Av vedlagte bilde; Kan noen bekrefte eller avkrefte at jeg ikke oppnådde å ha "besøkt" rett sted!?

Kan noen eventuelt gi meg koden til post nr. 82? Tror at min dokumentasjon bør holde for en slik utgivelse!

Jeg gleder meg allerede til neste sesong. Innbiller meg at de tre siste fjernpostene skal bli enklere.
Masse flere, sikre, utgangspunkter...tror jeg !

Nettopp! Intet sikkert i denne "bransjen". Hvor godt dette gjør oss og ikke ha noen fasitsvar på skogens mysterier på forhånd!

Takk Anita og Frøy

Ja, hvordan vi alle gledes ved dette utrolig gode tilbudet i fra Oppsal IF Orientering? Hvilken abstinens for oss dersom alt dette plutselig skulle bli avsluttet og nedlagt!

Mange takk til både Anita og Frøya med sine svar og forklaringer.
Føler egentlig å oppta alt for mye plass på denne siden nå. Imidlertid så synes, naturlig nok, vår sesong i skogen, for i år, nå snart å bli historie. Færre innlegg etter hvert nå på tampen lissom. Derfor også litt mer albuerom.
-------
Har startet på fjernpostene nå for å henge med, poengmessig, blant dere mest ivrige.
Flott dette her med å "konkurrere" litt uten stoppeklokke (:-)!
Har valgt å dele opp fjernpostene ved to besøk med utgangspunkt i fra Bysetermosan. Fornuftig sykkelbruk derfra!?
Valgte å ta de to sørligste først. (Hvor flotte disse hyttene er der ved Rausjøen! Så stille og rolig!)
-------
Tuklet litt på min vei mot målene. Bl.a. overraskende høy vegetasjon. Hvorfor betale for røsslyng på Oasen lissom? Tyttebærende som best.

Trodde jeg fant toppen. Ingen større høyde i mils omkrets å øyne! Vandret litt rundt for å finne noe rød/hvitt. Sliten sådan.

Hei igjen, Rolf

Takk for hyggelige ord :-)

I skrivende stund ser jeg at du har 109 klipp og 289 poeng. Siden de 5 fjernpostene fortsatt ligger ute i skogen og venter på deg, vil du få 25 poeng til ved å ta disse. Du ender da som oss andre på lista med "full pott" - med 114 klipp og 314 poeng... Dette er maksimal sum for oss voksne.

Dattera mi (Vibeke på 3 år) er Minidilter og har derfor fått 10 klipp og 10 poeng mer.
Minidiltpostene blir kun synlige på klippekortet til de som har registrert seg med alder t.o.m. 15 år.
Altså - alle t.o.m. 15 år kan oppnå 124 klipp og 324 poeng...

Håper du fikk svar på det du lurte på - og lykke til med fjernpostene! (Med eller uten bøy og tøy i myrulla...)

Massevis av poeng

Hei Rolf - selv om du ikke adresserte meg direkte!

Først, tusen takk for innspillet til Lillomarka O-lag om elektronisk klipping på postene i Lill-o-dilten! Dette har jeg sendt videre til styret og Lill-o-dilt-komiteen. Jeg håper også at vi har et elektronisk system på plass neste sesong.

Så til hvordan jeg og mange andre kan ha så skrekkelig mange flere poeng enn deg. Min gjetting er at du ikke deltok på Ola-Dilt-dagen (tror jeg den het). Der får man 5 poeng for hver av 5 poster. Du mangler 5 poster til maks post-antall for oss over 16 år og samtidig mangler du 25 poeng; altså 5 poeng per post. Dette gjør at jeg tror du enten ikke fikk med deg Ola-Dilt-dagen(e) - eller enda ikke har tatt fjernpostene. Eventuelt kan du ha glemt å registrere dem elektronisk.

Forøvrig vil jeg gjerne takke Oppsal-o-løperne for innsatsen med Ola Dilt. Det har vært sterkt medvirkende til min økende lokalkjennskap i Østmarka og alle små og store perler dit jeg drar både slekt, kolleger og andre venner for å vise fram marka.

Med vennlig hilsen
Frøy Grøndahl

Hei Anita

Vit da at du muligens er et positivt unntak ved ditt reaksjonssvar (:-).

For meg så er du nå, dette også i positiv betydning, ikke lenger noen "hvem som helst" lenger blant oss "skogselskere". Derfor kan jeg kanskje forvente en formening i fra deg i "teten" om følgende;

Nå har jeg tatt samtlige poster bortsett i fra fjernpostene. Disse vil gi ytterligere poeng. Allikevel vil jeg havne svært langt ned på lista etter endt sesong.
For meg har det ingen betydning hvor jeg ender i denne sammenhengen. Jeg lurer imidlertid på hvor alle de andre skaffer seg sine ekstra poeng i fra.

Høyst sannsynlig har dette sin naturlige forklaring hvor jeg kun kan bøye meg ned i myrullen og godta.

Derfor betror jeg mitt ubesvarte spørsmål til deg;

Bevare meg vel! Kode post 62.

Hva er dette for noe? Sjekket turbloggen. Koden er altså 60N til post 62? Den ligner jo ikke en gang på hva jeg noterte der i søkket. Tror det var 5LU.

Synd å måtte oppta såpass mye plass på turbloggen for å få registrert sine poster.

Dessverre, jeg heller til Stifinner'n og deres løsning allikevel. Motsi meg gjerne.

For øvrig er jeg utrolig fornøyd med Ola Dilt. Tror jeg har benyttet meg av tilbudet i snart 30 år.

Et lite hjertesukk før endt sesong;

Mitt ønske er å beholde rundløyper der vi kan starte og slutte ved samme utgangspunkt.
I år likte jeg ikke de nye variantene der vi havnet opp i en totalt annen ende av der vi hadde vårt utgangspunkt.
Er det noen andre som har formeninger om dette?

Dessuten, i positiv betydning, er jeg svært glad for at dere heller ikke lenger har med kart i området rundt Bysetermåsan. Flott terreng men allikevel.
Tror det var alt for langt vekke i fra det som de fleste av oss ønsket seg m.h.t. nærtrim i skogen/nærområdet.

Jeg gleder meg allerede til neste sesong med Ola Dilt. Det fremstår som halve gleden ved livet. Derfor også ovennevnte sagt. Alt velment.

Post 62

Hva er koden på post nr. 62!?
- 5LU?
- SLU?

For meg lar ingen av disse to forsøkene seg godtas.

Hjertesukk;
Muligens er "Stifinner'n"(Nydalen)sin løsning bedre allikevel. Se mitt tidligere innlegg. Det blir nødvendigvis ikke så mye mas om koder på denne måten ved postplukk i Nordmarkas skoger.
Alt må jo dokumenteres ved endt sesong allikevel. Puh!