Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Turbloggen

Ola Dilt - den aller beste - "teknisk" forklart

La terreng og valgte postdetaljer ligge. Slikt varierer. Ikke spesielt ment med hensyn til Oppsal Orientering.

I år har jeg muligens tatt meg "vann over hodet" med å delta også i "Stifinner'n" (Nydalens Skiklub), samt Lill-O-Dilten (Lillomarka o-lag).

Dette kanskje med ønsket om å oppnå en sammenligning...klubber i mellom!?

Erfaringsmessig i løpet av sesongen;

Vær glade for å ha valgt Ola Dilt!

Ikke nødvendigvis på grunn av terreng og postdetaljer. Dette har sine varisjoner og kan fremstå som like attraktive rundt om i hele vårt nærområde.

Det er andre forhold jeg føler bør komme frem blant oss travere i marka. Muligens noe andre også lurer på og setter et spørsmålstegn ved.

Noe teknisk lissom. Noe nytt for gamle postplukkere. En ny dimensjon for enkelte. Spennende for mange. Altså dette med muligheten for å følge med på hvordan man selv ligger an "i løypa" sammenlignet med alle de andre "der ute". Nemlig via dette med muligheten for elektronisk klipping.

En kort forklaring ad elektronisk klipping;

1) OlaDilt forlanger det som bør forlanges, nemlig korrekte klipp til enhver tid for å kunne godkjennes. Slik det nettopp bør være.
2) Stifinner'n godtar (dessverre) hva som helst! Kun klipp uten forlangende om kode!(Selvfølgelig må du vel kunne dokumentere dette ved endt sesong)
3) Den største skuffelsen var Lill-O-Dilten. Selv i 2010 har de ikke innførst muligheten for elektronisk klipping!
Et hjertesukk som bør bli tatt ad notam over på den andre siden av dalen vår.

Sagt på en annen måte, muligens uforståelig for mange, men allikevel;
Dersom ikke Lill-O-Dilten blir oppgradert med elektronisk klipping til neste sesong så mister de i hvert fall meg som deltager.

Merkelig hvordan man kan la seg påvirke med denne ubetydelige "gevinsten" - elektronisk klipping!?

Egentlig er det jo selve marka som står for den primære og store gevinsten; Åser, tjern, stier, myrer... Alt som ligger trygt der.

Bare lukten ved alt dette positive som vi oppnår ved våre interesser burde latt meg forstå at jeg ikke skulle ha gitt uttrykk for dette lille hjertesukk!

Alt ligger jo bare å venter på oss for å roe. Alt gratis. Dette sesongen igjennom.
"Elektronisk klipping"!? Kanskje skal vi ikke la nymotens ta overhånd over tidligere glede ved enkel orienteringsevne? Kun gleden ved å ha lykkes med å søke seg frem til det rødhvite der i blant skoglegger.

God tur videre.

Noen ser jeg hvor ivrige er, men altså ikke alle (:-)!

Takker for Ola Dilt-sesongen 2010

Da er undertegnede også i mål med årets Ola Dilt.
De siste postene ble tatt på søndag og det var
gjestepostene 57-64 og de fire gjenværende på
Haukåsen-kartet. Registrerte forøvrig også
brillene ved G57. På post 62 stod det to koder og
jeg antar at den håndskrevete var en gammel kode
som ikke var blitt fjernet. Det var den trykte som
ble godkjent.

Det ble mange flotte og tildels utfordrende turer.
Fikk oppleve mye dyreliv med bl.a. elg, rådyr,
grevling, hare, ekorn og ymse fugler.

Vil takke Ola Dilt-arrangøren for et utmerket
opplegg.

Vennlig hilsen Bjørn H. Granslo

Haukåsen

Besøkte poster for periode 2 og 3 i Haukåsen idag. Nydelig vær og en flott tur! Fant en blå kulepenn ved post 61, så hvis noen savner den er det bare å ta kontakt.

Fjernpost 83 - Vesle Tonekollen

I dag tok jeg og mamma siste posten for i år. Vi syklet fra Losby og inn mot Røyrivannskoia, så langt veien gikk. Videre fulgte vi blåmerket sti opp til Vesle Tonekollen.

Tusen takk til Ola Dilt og alle postutsetterne som gjør det mulig for oss andre å "jakte høyt og lavt" etter alle disse postene! Det har blitt veldig mange fine turer i Østmarka i år også.

Ønsker andre diltere en fin høst, og fortsatt god postjakt!
Kanskje jeg ser noen kjente fjes på avslutningen den 17. november?

Hilsen Vibeke :-)

Til Eirik M. Johnsen

Jeg skal si deg hvordan du har fått notert fullstendig feil kode på post 52.
På skiltet var et også notert med tusj koden VNK. Dette var sikkert en kode fra i fjor som Ola Dilt ikke hadde fått vasket ordentlig ut til årets Ola Dilt.

Fjernpost 84 - Grastjern

I dag var det fjernposten ved Grastjern som stod for tur (sammen med mamma og pappa). Vi syklet fra parkeringsplassen ved Bysetermosen og opp til Vangen for å kjøpe is først. Deretter fulgte vi blåmerket sti på vestsiden, og rundt nordenden, av Steinsjøen. Vi fant en idyllisk odde ved Steinsjøen hvor vi tok en pause. Da kom det raskt 6 stokkender svømmende bort til oss. Disse delte vi litt av matpakka vår med...

Takk for kode

Takker og bukker. Nesten så jeg må ta meg en ny tur for å sjekke hvordan jeg klarte å notere ned en komplett forskjellig kode...