Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Turbloggen

Post 54

Hei, koden er HGZ
Hadde en fin tur i dag med post 41 til 45. Fant restene etter en elg i skogen.

Vibeke hilser også tilbake

Hei Kari. Takk for sist (ved post 73 i går) – alltid gøy å slå av en prat med blide og hyggelige folk i skauen! Mamma sa at vi kanskje kom til å møte deg igjen ved post 74, men der var du ikke, så da ble det litt ”krisestemning” baki bæremeisen en stund... :-)

I dag har jeg og mamma vært på nok en fin tur – opp til Kroktjern og post nr. 65, litt nord for vannet. Deilig at det blåser så mye om dagen, for da slipper vi alle de innpåslitne myggene!

Og Knut Jostein, hvordan har du hatt det i Danmark?
Først klatrer du til topps på Elbrus (med sine 5642 m.o.h.), og så er det rett til Danmark hvor du ikke risikerer å komme høyere enn Møllehøj (med sine beskjedne 170 m.o.h.).
Ville du komme deg langt unna alt som hadde med fjell å gjøre, eller har du løpt opp og ned Møllehøj et ukjent antall ganger for å dempe ”abstinensene” etter turen til Elbrus kanskje...? Hehe :-)
Fortsatt god sommer til deg også!

Hilsen Vibeke :-)

PS: Godt at mamma ikke har møtt en elgku med kalv i alle fall, sånn som du og sønnen din gjorde,
Knut Jostein – da hadde det nok fortsatt vært synlige neglspor i barken på nærmeste tre etter at hun hadde kloret seg opp der!
Det kunne forresten vært en opplevelse å se tidenes raskeste treklatrer med bæremeis på ryggen...

Simen hilser tilbake!

Simen var på Grønliåsen i dag. Masse blåbær. Flott terreng, minner om hjemmelige trakter på Nesodden. Men selve kartet er ubrukelig... bare gravrøysene som stemmer:)

Spinnern

Flott tur i et spennende og variert terreng. Mange hadde tatt turen ut i skogen for å finne sopp,plukke bringebær og blåbær. Også superdilter Vibeke var på stiene inn til post 73 og det ble et morsomt treff. Vi snakket om superdilter Simen og sender en hilsen til ham.

Fjernpost-tur for meg også

I dag ble det en flott langtur etter alle fjernpostene og med en ekstratur oppom Tonekollen for meg også. Skikkelig flott utsikt fra toppen!

Skogen bugner av blåbær og multer! Øst for Grastjern ser det ut som der vi plukket blåbær forrige helg. Og da klarte vi 8 liter på 20 minutter! Myra nordøst for Tonevann har så mye modne multer at jeg spiste meg mett og satte igjen masse modne til nestemann! Kantareller finnes det også nå. De vokser tildels midt i stien.

Helt lengst sør i Tonevann har beveren felt to trær. Den eneste stimulansen de trenger, er lyden av rennende vann. Etter sommerens regn er det mye slik lyd ved demningen. Dere finner dem rett ved demningen, på østsiden.

På jakt etter fjernposter

Flott tur til idylliske Lørdagsrudtjern ved Vangen i dag. Fulgte stien fra Bysetermosen og så ned lia mot posten. Adkomst også greit nordfra.
Noen modne multer ble observert i myra ved vannet!
Og på Vangen smakte det godt med bolle og brus i sommervarmen!

Hilsen Torgeir

Superdilter Vibeke - det nærmer seg innspurten!

Hei Vibeke! Takker for hyggelig hilsen fra deg. Jo,det var en fin tur til toppen av Elbrus - 5642 m.o.h. og Europas høyeste punkt. Men der var det kaldt og veldig tynn luft, men selvsagt ingen fluer eller mygg. Slitsom og lang tur, men det var godt å ha ligget i trening i Marka.

Ser at du har tatt to poster i helga, da var jeg i nordre del av Nordmarka med min sønn og tok ni Kjentmannsposter! Det tok to dager (med overnatting på Kikut), 140 km på sykkel og et ukjent antall kiliometer til fots. Kjentmannspostene til Skiforeningen er, for de som ikke har prøvd det, et utmerket "supplement" til Ola Dilt og Stifinnern. Konsept er noe anderledes; postene har enten en historisk betydning eller er en spesielt naturskjønn post med for eksempel panorama utsikt. Men de tar tid! Fra vi dro fra Kampen til vi kom til den første posten, Kjerkeberget, som er Oslos høyetse topp, tok det hele fem og en halv time! Hadde en litt skummel og spennende opplevelse, da vi plutselig kom mellom en diger elgeku og kalven hennes nord for Kikut. Da stod vi helt stille og ventet på at hun skulle finne igjen kalven sin. Det gikk bra.

Men i går var jeg ute på Haukåsen, Vibeke, og tok tredje periode postene. Solen skinte intens etter den voldsomme regnskuren i fire tida. Ingen mennesker i skogen, bare syklister som øvde seg på Birken, tror jeg. Disse Haukåsen posten var absolutt av det mer krevende slaget av årets Ola Dilt poster. Til dels et godt stykke fra stiene. Så nå gjenstår Lutvann og Skullerudåsen. Men siden jeg skal på ferie til Danmark i dag, får de vente til jeg er tilbake. Da er vel du ferdig!? God sommer videre!