Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Fjernpostene i havn

På torsdag fikk jeg endelig tatt fjernpostene sammen med en annen Ola-Dilter i veldig bra vær. Temperaturen var rundt 20 grader og ikke for sterk sol. Vi ble satt av ved Losby og gikk nesten til Røyrivannskoia. Tok av på blåstien mot Middagsmyra. Etter en liten stund kom vi frem til den stiplede stien mot post 81. Stien var ikke særlig synlig, men det var ingen andre i nærheten. Da vi kom til myra tok vi over kollen istedet for å følge stien i bekken. Det var litt dumt fordi vi kom inn på myra litt for langt til venstre og måtte vasse litt før vi fant posten i sørenden. Den var lett å se og vi fulgte bekken tilbake til stien.

Frem tid Middagsmyra oppdaget vi at den rødmerkede stien gikk sammen med den blåmerkede så kartet stemmer ikke. Vi så hvor den gamle rødmerkede gikk, men der var det ingen merking lenger.

Gikk tilbake til blåstien og fulgte den til Steinsjøen ved blåstikrysset. Tok blåstien nordvestover til vi hadde kommet forbi Gjevikputten. Deretter tok vi av sørvestover mot kollen. Så myra på vestre side og hold til høyre for den. Så kun en kolle og gikk opp på den og der var post 82.

Gikk tilbake til blåstien mot Løkenseter og fant post 83 omtrent ved blåstien. Den lå på et høydepunkt over stien, men vi visste vi var ved rett plass fordi vi så noen planker der.

Til post 84 gikk vi videre nordvestover til vi kom omtrent ved Cudriosteinen på kartet. Tok av rett vestover på sydenden av myra og ble fanget opp av veien langs den rødmerkede stien. Gikk til sydenden av veien og tok av vestover mot kraftlinja. Fant den lett og fulgte linja sydover i helt åpent terreng til stolpen som ligger i sydenden av Blåsynmosen. Gikk over myra til vest siden og den myra var ikke så våt. Så putten og post 84 uten problemer. Vi var glade for at vi hadde gått på sydsiden fordi øst for putten var det veldig vått. Deretter fulgte vi vestsiden av myra nordover til blåstien.

Fulgte blåstien i retning sør-Skytten. Ned til Slepptjern var det veldig bratt, men det gikk greit. I bunn av bakken så krysset blåstien bekken ned til Slepptjern. Den var så bred at det ikke var mulig å krysse den. Det var ingen bro der. Så vi gikk sørover og fant en annen bro nærmere post 85. Krysset den og fulgte vestsiden av bekken til vi fant tjernet. Der var også posten.

Vi gikk tilbake til Blåstien og til til Sør-Elvåga og videre til Smørhullet og Grønmo. Der ble vi plukket opp igjen etter å ha vært ca. 8 timer i skogen. Bena var ganske møre, men humøret var fortsatt bra etter nok en hyggelig Ola-Dilt tur.
Det er mye enklere å gå sammen med en annen hyggelig dilter. Tiden går fortere og man gjør mindre feil. Jeg syntes jeg fortjente å ligge litt på sofaen etter at jeg kom hjem skikkelig mo i beina og dehydrert. :)