Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Vi var mange som satte pris på sol og varme sist helg!

På vei til fjernpostene 82 og 83 sist helg kom jeg over denne lille krabaten på ca 30 cm inne ved Bjønnebete. Den lå midt på grusveien og koste seg i solsteiken. Stålormen er relativt vanlig på Østlandet, og jeg har hilst på den flere ganger tidligere. Skal du få brukbare nærbilder med mobilkamera så må du imidlertid nært motivet. Men det satte ikke dette motivet pris på. Det ble litt av et oppstyr der nede i grusen da jeg kom med mobilkameraet, og stålormen la av gårde på vill flukt ut mot veigrøfta. Jeg rakk akkurat å knipse dette bildet før den var borte mellom gress og planter i grøfta.

Redd? Nei, det var jeg slett ikke. Stålormen er aldeles harmløs. Harmløs er forresten også buormen og slettsnoken. Huggorm kan det være greit å ikke ha nærkontakt med. Visste du at det bare er disse tre sistnevnte som er slanger? Stålormen er faktisk ingen slange, men derimot en øgle uten ben!

Mange mennesker får angst i møte med disse elegante skapningene, men husk at de er fredet alle sammen! De gjør ingen skade og har alle sin naturlige plass i det økosystemet vi ferdes i og er glade i - Østmarka.

Jeg ser i litteraturen at stålormen også kalles ”kopperøgle”, og hvis bildet gjengir fargene korrekt så ser du tydelig kopperfargen.