Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Langvann og Spinneren

Etter den behørige forhåndsomtalen her inne av runden rundt Langvann, fryktet jeg det verste :) Jeg kan nok være enig at det var over gjennomsnittet kronglete, men runden jeg gikk i dag var minst like flott som det pleier å være i Østmarka.

Jeg syklet over Høgås og parkerte sykkelen i svingen i bunnen av bakken der skiløypa stikker opp på Langvann. Så bar det opp den blåmerka øst for vannet med post 43 som første stopp. Ikke spesielt vrient å finne, men så har man nå meget god hjelp av at mange har vært der. Tilbake på blåstien igjen fant jeg ut at det var like greit å ta rett øst ned lia, hvor det var lett å komme over myra der den smalner inn i et langt søkk. Så var det bare å rusle opp på åsryggen og følge denne til post 42. Første gang jeg er på denne åsryggen, men har ofte sett bort på den fra turer på den blåmerka og tenkt at der er det nok også fint. Og det var det!

Videre gikk ferden ned ryggen, opp til blåmerka, litt bortover denne før det bar skrått opp i terrenget vestover. Her er det både stup og store steiner å navigere etter, men likevel klarte jeg å gå rett forbi posten et par ganger da jeg hadde nesa litt for mye i bakken. Men også her er det så mye Dilte-tråkk at det skal være vrient å gå seg helt vill.

Siden jeg først var i området, ble det en avstikker opp til bautaen på Spinneren. Et flott område jeg besøker for sjelden.

Post 45 og 44 ble også greit funnet med litt hjelp av de som hadde vært der før meg. Kan nok si meg enig at post 44 krever en stø fot, men har vi ikke sett verre før? Kommer også an på fra hvilken kant man angriper. Ovenfra (vest) er verst. Nordfra er det ingen problemer, såvidt jeg kan huske.

Neste utfordring er hvordan lage en runde ut av alle fjernpostene.