Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Turbloggen

Fjernpostene i havn

På torsdag fikk jeg endelig tatt fjernpostene sammen med en annen Ola-Dilter i veldig bra vær. Temperaturen var rundt 20 grader og ikke for sterk sol. Vi ble satt av ved Losby og gikk nesten til Røyrivannskoia. Tok av på blåstien mot Middagsmyra. Etter en liten stund kom vi frem til den stiplede stien mot post 81. Stien var ikke særlig synlig, men det var ingen andre i nærheten. Da vi kom til myra tok vi over kollen istedet for å følge stien i bekken. Det var litt dumt fordi vi kom inn på myra litt for langt til venstre og måtte vasse litt før vi fant posten i sørenden. Den var lett å se og vi fulgte bekken tilbake til stien.

Frem tid Middagsmyra oppdaget vi at den rødmerkede stien gikk sammen med den blåmerkede så kartet stemmer ikke. Vi så hvor den gamle rødmerkede gikk, men der var det ingen merking lenger.

Gikk tilbake til blåstien og fulgte den til Steinsjøen ved blåstikrysset. Tok blåstien nordvestover til vi hadde kommet forbi Gjevikputten. Deretter tok vi av sørvestover mot kollen. Så myra på vestre side og hold til høyre for den. Så kun en kolle og gikk opp på den og der var post 82.

Gikk tilbake til blåstien mot Løkenseter og fant post 83 omtrent ved blåstien. Den lå på et høydepunkt over stien, men vi visste vi var ved rett plass fordi vi så noen planker der.

Til post 84 gikk vi videre nordvestover til vi kom omtrent ved Cudriosteinen på kartet. Tok av rett vestover på sydenden av myra og ble fanget opp av veien langs den rødmerkede stien. Gikk til sydenden av veien og tok av vestover mot kraftlinja. Fant den lett og fulgte linja sydover i helt åpent terreng til stolpen som ligger i sydenden av Blåsynmosen. Gikk over myra til vest siden og den myra var ikke så våt. Så putten og post 84 uten problemer. Vi var glade for at vi hadde gått på sydsiden fordi øst for putten var det veldig vått. Deretter fulgte vi vestsiden av myra nordover til blåstien.

Fulgte blåstien i retning sør-Skytten. Ned til Slepptjern var det veldig bratt, men det gikk greit. I bunn av bakken så krysset blåstien bekken ned til Slepptjern. Den var så bred at det ikke var mulig å krysse den. Det var ingen bro der. Så vi gikk sørover og fant en annen bro nærmere post 85. Krysset den og fulgte vestsiden av bekken til vi fant tjernet. Der var også posten.

Vi gikk tilbake til Blåstien og til til Sør-Elvåga og videre til Smørhullet og Grønmo. Der ble vi plukket opp igjen etter å ha vært ca. 8 timer i skogen. Bena var ganske møre, men humøret var fortsatt bra etter nok en hyggelig Ola-Dilt tur.
Det er mye enklere å gå sammen med en annen hyggelig dilter. Tiden går fortere og man gjør mindre feil. Jeg syntes jeg fortjente å ligge litt på sofaen etter at jeg kom hjem skikkelig mo i beina og dehydrert. :)

10 poster tatt i dag

Ola-Dilt dagene ga meg en god anledning til en langtur idag og jeg fikk med meg postene på Lutvann periode 2 og alle ekstrapostene som kun er ute denne helgen. Alle postene var greie å finne.

Det var veldig mange diltere og andre ute i skogen idag. Traff hyggelige mennesker omtrent på hver eneste post samt på strekkene mellom.

Traff også på endel som hadde dårligere tid enn det vi diltere er vant til. Så at de hadde startnummer så de var nok deltagere i 15stafetten. Så flere av postene deres forskjellige steder i marka.

Det er ekstra moro å være ute i skogen når det er så mange ute. Fikk med meg at det var med nesten 1000 deltakere i konkurransene idag.

Fikk også med meg målområdet ved Bjartbakken, stedet hvor Espen Bredesen ble så god i hopp. Dessverre kom jeg så sent at konkurransen var nesten over så jeg fikk ikke med meg det yrende folkelivet som var der tidligere på dagen. Faktisk kom jeg dit samtidig med aller siste deltaker. Han spurtet selvsagt fra meg. :)

Det er fint å se at Oppsal Orientering får såpass bra respons på det årlige fine tiltaket med Ola Dilt-dagene samt Knut Valstads minneløp.

Attn: Roar Strand. Fjernposter

Vi traff hverandre for noen uker side i skogen ved Puttåsen og avtalte at vi kunne ta fjernposter sammen i juni. Jeg fikk navnet ditt, men det er flere med navn Roar Strand i Oslo så det er kanskje bedre å komme i kontakt her enn å sende melding til alle.

Send meg sms på telefon: 916 28 921 så kan vi kommunisere videre der. :)

Nesten helt bart på Lutvannskartet også

Jeg tok post 1-5 og minidiltpostene 6-10 idag i overskyet vær. Jeg så kun noen snøflekker her og der og kunne ta alle postene uten å komme borti snø eller veldig våte områder.

Det eneste man skal passe på er at myrene er fremdeles ganske våte og noen har litt snø så man bør velge en kurs til postene som unngår myrene. Bekkene kan man som regel hoppe over.

En fin tur og det er godt å være skikkelig i gang igjen. Merker at O-teknikken begynner å sitte etterhvert slik at jeg går oftere rett på postene. Var litt rusten på de første postene tidligere i år.

Da var post 26-30 på Skullerudkartet tatt

Tok post 26-30 idag i fint vær. Det er nesten ikke snø i marka i dette området. På grusveien fra Fjeldstad og østover til Katisa var det litt snø, men helt greit å gå på. På den rødmerkede stien langs myra til post 30 var det et par cm med isete snø. Den var også lett å gå på. Det eneste man måtte passe på var hvor man krysset bekken til posten. Post 27 var snøfri, men det var noe snø og vann på den rødmerkede stien like ved, men ikke verre en at man kunne hoppe over de våteste områdene. Post 26, 28 og 29 kan tas uten å komme borti snø.

Endelig godt å komme i gang å ta de regulære Ola-Dilt postene. Regner med flere turer i det fine været i Påsken.

Ny sesong

Det er jo mer ryddig om brukerne nullstilles slik at listen over brukere gjelder brukere som har registrert i 2011 og ikke alle brukere som en gang har vært registrert. Det er jo en veldig grei måte for Ola-Dilt å se hvor stor interessen for 2011 er. Allerede nå har noen titalls brukere registrert seg mer enn 1 måned før postene settes ut.

Det tar jo bare noen sekunder å knytte seg til Ola-Dilt. Selve brukeren er jo ikke slettet. Det er kun koplingen av bruker mot postregistrering som er nullstilt. Det synes jeg er helt greit at blir gjort.

Gleder meg som de andre til at Ola-Dilt begynner igjen 3 april og regner med å være tilstede på åpningen.

Vil dere selge Ola-Diltposen (kr. 350) dere eller må vi kjøpe den dagen etter på de vanlige stedene?

Vil dere også selge det nye turkartet for Østmarka på åpningsdagen? Hvis ja, hvor mye koster det?

Er de 4 ekstrapostene åpningsdagen en del av Ola-Diltposen (som da må kjøpes) eller får man et eget minikart ala prøvepostene (som da ikke må kjøpes)?