Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Turbloggen

Firkantpostene på Haukåsen

Enda en dag i marka, og vi, opptimistiske som vanlig. Med tanke om å ta postene 61-65 og en til som vi hadde satt igjen tidligere.
Vi bor på Hellerudtoppen, så det var en lang marsj til første post. Det var 65. Det ble en slitsom dag. Vi greide fire poster. Da vi hadde funnet dem, tenkte vi mer på kakene på Mariholtet enn å ta den siste posten. 61 får bare vente til en annen gang. Syntes disse postene lå litt kronglete til. Mye vann i myrene, og ikke stier til alle postene. Etter litt strev fant vi da de fire. men været var flott og matpakka smakte som vanlig. Opplevelsen med dilting er stor. I dag møtte vi ingen diltere.
Det å måtte gå etter kompasset og ikke bare etter stier er foresten en god lærdom å ta med seg. Vi er ikke så unge lenger, så fem timer på føttene er nok litt for lenge. Men etter en god dusj,går det ikke lang tid før en kvikner til.

Slettfjell

Sola skinte fra morgenen i dag, og vi gleder oss over tur i skogen. Startet fra Rustasaga for å ta postene 16-20. Vi synes at vi har blitt flinke nå. Det er bare andre året som diltere for oss. Greide alle postene greit. Man må kanskje passe seg for ikke å bli for overmodig. Ved post 18 tok vi oss en lang matpause. Med bare to poster igjen ble det ei grei økt. tilbake til Rustasaga var det deilig med kaffe og bolle. I godværet var det mange som koste seg. Vi traff mange diltere også. Det er koselig med en liten prat med de vi møter. Slik føle en at det er et fellesskap. Enda en dag er vi takknemmelig over hva Oppsal idrettslag gjør for unge og gamle diltere. Vi er ikke så unge, men glede oss over å lære marka å kjenne på en helt ny måte

Skullerudåsen

Enda en dag i skogen. Skullerud var målet.Som vanlig er vi alltid optimister når vi legger i vei. Denne gangen gikk turen veldig greit. Vi begynte med post 27, og gikk runden. 28,29, og 30. Vi bommet ikke på noen av postene. Det er vel første gang alt har gått så greit. Om postene var lettere eller at vi har blitt flinkere er ikke godt å si. Men gleden over å finne postene er fremdeles stor for oss som er nybegynnere, eller nesten. Vi startet i fjor. Til slutt tok vi post 26 som ligger nær Skullerudstua. Tok også med posten Passerud. Så var det tid for kaffe på Skullerudstua. Etter å ha gått langt er det deilig å sette seg ved et bord med kaffe og deilige kaker.
Hyggelig betjening er det alltid på stuene inne i marka.

Oladilt i nydelig vær

Ja i dag var endelig sommeren her. Vi gikk raskt avgårde for å finne postene fra 41-45. Denne dagen må jeg nok kalle en skitt dag. Vi fant fire av seks planlagte poster. Har vel aldri i mitt liv vært så sliten. Hadde det ikke vært for turkameraten min, Øivind, hadde vi vel ikke funnet en eneste post. En så jeg, resten satt jeg på vent. Det er rart når ikke kroppen vil. Men hjem kom vi. Dessuten hørte jeg masse fuglesang, så på mauren som strevde og bare var i skogen. Med det var slettes ikke dagen bortkastet. Fremdeles synes jeg turorientering er en hyggelig aktivitet. Mange mennesker å prate med som gjør det samme som oss.
Matpakken og kaffen inne i skogen gir også mang en hyggestund

25.5.11. Store planer!!

I dag hadde vi store planner da vi la i vei. Vi bor på Hellerudtoppen, derfra fant vi ut at vi kunne greie ti poster på en dag. Det er bare andre året vi dilter, så ambisjonsnivået er kanskje for stort. Vi la iallefall i vei. post nr. 21 og 25 skulle være en fin begynnelse. Disse posene fant vi også greit. Verre ble det med 24. Etter litt leting var den også grei. Veien til Rundtjern kjenner vi. Da ble det mat og kaffe. Tia går fort på disse turene.Det er også morsomt å gå på stier som vi ikke har vært på før. Planen videre var post 4, 3, 2,1 og 5. Alle disse greide vi lett og begynte vel å bli litt overmodige. Det skal ikke mye slurv til før en bommer totalt. Post 23 ble et slit, men endelig var den også i boks. 24 ligger like ved der vi bor. Altså avsluttet vi med å ha greid ti poster. Vi er virkelig stolte over at vi nå har blitt flinkere til å lese kart. Ikke minst er vi blitt flinkere til å høre på hverandre. Det er ikke lurt å gå i hver sin retning, noe vi gjorde noen ganger i fjor. Dagen ble fin. Dette er noe vi anbefaler til andre som vil bli kjent i Østmarka. Oppsal idrettslag gjør virkelig en stor jobb til glede for mange.