Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Turbloggen

3 kveldsturer til poster fortsatt ute + GULLposten ;-)

Med finværet denne uken har vi benyttet sjansen til å ta 3 fine kveldsturer etter jobben. Vi har fortsatt en del poster igjen, og tok sjansen på at de fortsatt sto ute. Og det gjorde de alle, så det ble 11 nye klipp i boken!

Tirsdag 11/10 ble det en kort tur inn fra Nuggerud til post 38 for å ta Ellingsrud Mølle. Vi hadde begge besøkt den før da den var Kjentmannspost, men nå fikk vi sett oss godt rundt ved ruinene. Samme vei tilbake, så den kvelden ble det kun en post.

Onsdag 12. var det fullmåne, så vi tok en ny runde til postene rundt Langvann fra 2. periode Spinnernkartet. Det ble en flott, vill og tøff tur rundt Langvannet. Postene 41-43 ble tatt i klarvær, mens de siste to ble nattorientering under en magisk fullmåne.

Fredag 14. tok vi en kort runde fra Haugerud, der jeg vokste opp. Fine poster med flotte utsiktmuligheter, ble avsluttet med både gullpost og en fantastisk solnedgang etterfulgt av fargesprakende himmel. For noen flotte turer , og enda er det flere poster som frister ;-)

Lutvann 2. runde - postene står fortsatt ute :-)

Etter en lengre pause der vi har vært på turer både utenfor Oslo og i andre deler av Oslomarka, så er det på tide å jakte etter Ola Diltposter igjen.

Nå er det høst i skogen, mange blader har alt falt av, enkelte myrer er flomstore og fargene har blitt mer gulbrune. Vi hadde en fin rundtur fra Trasop idag, og var glade for å fortsatt finne og klippe 2. periodepostene. Når vi også fant både traktkantarell og piggsopp iløpet av turen, så ble det en riktig så fin kveldstur igår. Nå har vi fått OD 'blod på tann', flere kveldsrunder kaller ;-)

Puttåsenrunde med mygg, knott og mer mygg!

Ikveld ble de siste 1. periodepostene tatt på en runde fra Lindeberg på Puttåsenkartet. Vi ble sirklet inn, forfulgt, beflydd og besugd av en hel hærskare med mygg. Så nå må jeg huske til neste år å ta Puttåsenpostene tidligere i peridoen, før myggen blir helt rabiat.

Gikk runden mot solen, med en Drytech middagspose som ble fortært til middag ved Lutvann. Fin, varm og klarvær i kveld, bare myggen var slitsom. Dermed er 1. periode over, og sølvposten sikret ;-)

For et engasjement hos Ola Dilt-folket - så artig ;-)

Oj. for et engasjement og mengde av blogginlegg som har kommet siste halvannet døgnet! Jeg leste meg opp på bloggen før vi dro ut på Ola Dilttur i går, og forventet et par til siden da. Men dette er vel nesten rekord i antall innlegg på et drøyt døgn, så dette engasjerer.

Vi somler litt med å ta poster, samt at vi har kjøpt inn 3 andre tur-o opplegg i tillegg til Ola Dilt, samt kjentmannsposter. Det gjør at vi går i flere ulike områder, ser ulike opplegg og sprer turene utover i tid.

Jeg har gått Ola Dilt i mange år, første gang som barn, så et lenger opphold før jeg startet opp på tidlig 90-tallet igjen. Også artig å ta ulike opplegg i samme sesong, og jeg ser da at Ola Dilt nok er mer o-teknisk enn flere av de andre. Virker som det også har blitt lagt mer vekt på det o-tekniske siste årene, med tildels krevende poster og strekk, og man må virkelig planlegge og bruke kartet for å komme greit rundt. Men det gir også morsomme utfordringer rundt selve orienteringen, for å finne en best mulig trase.

Siste årene ser det ut som løypeleggerne har økt antall strekk over stup og vann, og de 'elsker' fortsatt å plassere postene ved eller helst i våte myrer, noe som har frustrert meg noen ganger. Finnes det en våt myr i nærheten, så ligger nok posten godt plantet der. Men alt-i-alt, så oppleves Ola Dilt mer som en skikkelig o-løype, enn bare en kosetur på årrygger og stier. Men man kan jo alltid ta omveier for å få med seg utsiktspunktene ;-)

Må innrømme at det ofte er åsryggene som kan være den positive overraskelsen for mange i Østmarka, der man går langs disse flotte åsene med åpen og fantastisk utsikt utover. Men også spennende å finne riktig trase opp og ned mellom disse åsene, og unngå altfor våte myrdrag. Også er det alltid ekstra spennende å finne en o-post som er litt mer krevende teknisk, enn bare langs en sti.

Jeg ser frem til runden rundt Langvann, lenge siden det har vært en runde helt rundt vannet. Skal nok klare å følge noen åsrygger der også. Forøvrig var Kjentmannspost 44 i heftet 1998-2000 på toppen av Sotåsen, rett nord for post 43. Skal se om ikke den toppen må få et gjenbesøk, det er alltid ekstra morsomt å besøke steder for gamle KM-poster, selv om jeg klippet der mens den sto ute. Her kan man lese litt info om den; http://www.kjentmannsmerket.org/Sotasen.htm

Og når jeg først er inne på Ola Dilt-opplegget, så savner jeg postene på Durud-kartet! Kan ikke de komme tilbake snart - det var spennende å få noen nye kart inn i opplegget ;-)

Årets første sykkeltur, før fin runde rundt Ødegårdsmåsan.

Gårsdagens kveldstur rundt Ødegårdsmåsan ble fin, noe våt, men vi kom oss rundt via mange åpne åsrygger. Spesielt den fra post 17 og sørover var flott, så gikk vi litt tilbake og opp på åsen nord for post 18, da det var vått ved myrstien. Ved post 19 har det vært en del hogst, men Ola Dilt-tråkket var på plass. Avsluttet med den fine blåstien nord for Ødegårsmåsan, før vi tok post 20 og tilbake til syklene ved Ødegården.

Vi var nesten nede ved nordenden av Langvann, og ser frem til å ta runden sørfra - spennende o-teknisk løype. Men igår rundet vi på nordsiden og fortsatte opp mot Ødegårdsmåsan. En flott kveldstur!

Ola Dilt-dagen 21. mai

For en 'gammel' o-løper var det artig å oppleve 15-stafetten, med Bjartbakken som samlingsplass og startarena. Vi var vel i området rundt 1 time før vi startet på turrunden på Lutvanns-kartet.

Vi traff flere kjente, både ved Bjartbakken og fleste postene i skogen. Folk kom fra alle retninger, og virkelig koste seg i det fine været. Det ble ialt 10 poster på oss, fra 1. periode og OD-dagspostene.

17. maitur til Spinneren

Det ble 17. maitur iår også, denne gangen ble det rundtur til historisk post 39 på Spinneren. Vi gikk opp fra Sandbakken p-plass via Askevann, på en litt gjørmete sti, før vi fulgte en mindre sti inn i skogen. Fra høyspentmasten og nordover, så var det åpent og fint skogs- og myrlandskap.

Alltid artig å komme frem til den rare bautaen, som jeg har besøkt flere ganger før. Når var den historisk post forrige gang? Deretter gikk turen ned til skiløypen, og så til en deilig 17. mailunsj med iskake på Sandbakken - iskaken anbefales.

Men nå venter 10-15 poster på Lutvannskartet, blir artig med Ola Dilt-dagene i helgen!

Gratulerer med 17. mai idag - hurrraaa !

Hipp, hipp, hurraaaa - og gratulerer med 17. mai!

Søndag var det før-17. mailunsj i Østmarka med Friluftsklubben i Oslo, en årlig tradisjon et sted i Østmarka. På turen tok vi turen innom post 40, før vi fortsatte opp til Utsikten over Lutvann, og Solberglivann, der lunsjen ble inntatt. Den gikk fra overskyet vær, til regn og så haglebyger.

Idag har vi planlagt 17. maitur til åpne Sandbakken og historisk post 39 på Spinnern ;-)

Kveldstur opp Lutdalen og rundt Kroktjern

På en flott lørdagskveld ble 1. periodepostene på Haukåsenkartet besøkt. Vi gikk fra Ulsrudvann og inn via Lutdalen, der vi først stoppet ved post 40 Markas minste dam der to postoppslag står nå. Derfra gikk turen opp mot Kroktjern som vi rundet, mens vi tittet gjennom Kroktjerntunnellen. Post 15 ble siste posten idag, før vi dro ned mot Lutdalen igjen.

Påskeposter på Skullerudkartet

Igår skjærtorsdag fikk vi en fin Ola Dilt-runde fra Rustadsaga og bort til Trolldalen. Det er så og si helt bart her nå, lå bare igjen litt snø/is nord i Trolldalen, og dalen mellom post 27 og 28.

Vi startet med en koselig lunsj på Rustadsaga, og var overrasket over både hvor snøfritt og tørt det var her nå, så skogbrannfaren er nok tilstede. Artig å gå inn i Trolldalen også, stort sett tar jeg den på ski, og det er ikke sååå lange siden vi gikk gjennom den på en fullmånetur.