Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Turbloggen

3.periode på Slettfjell

Deilig dag i skogen. Traff ingen diltere. Det begynner å bli mye mygg, særlig i nærheten av myrer. Prøvde og finne post 80 også, siden det ser ut som den har hatt ett besøk på oversikten her over poster. Men den var nok ikke satt ut enda. Fikk ihverfall 5 poster, nr 66-70.

Post 46 og klipping

Post 46 har koden I3D, altså:
I for Ivar
Tallet 3
D for David.

Ved klipping på nett, er store bokstaver likeverdig med små.
Altså: abc godkjennes like godt som ABC.

Hilsen Ola Dilt

Fjernpostene

Delte fjernpostene opp i to turer iår. 85 til 83 ble tatt Kr.Himmelfartsdag. Varm dag i noenlunde tørt terreng og stort sett greie poster. Fra 84 til 83 fulgte jeg kompasskurs - ikke lurt. Traff et smalt men dypt gjel som ikke lot seg hoppe over. Omvei. Alt-i-alt 4 timer tur/retur Sandbakken.

81 og 82 ble del av en rundtur hvor jeg startet fra Bysetermosen og fulgte blåmerka sti til Vangen, så langs Steinsjøen til post 82, opp til post 81, til stikrysset ved Nedseter, over Vesle Tonekollen, Vangen og tilbake til Bysetermosen. En drøy tur på ca 6 timer medregnet rastepauser.
Neset nordvest i Steinsjøen - like ved der blåstien deler seg - er en ypperlig rasteplass.
Post 82 ble tatt ved å følge blåstien litt nord for posten og så gå rett sørover.
For å finne stien til 81 var det godt å ha Atle Berntsens tips i bakhånd: Finn den store steinen som er godt synlig nord for blåstien og følg tråkket derfra.
Vått og sleipt i marka denne søndagen etter mye regn og myggen var spesielt hissig. Traff 3 andre postjegere på tur.
Ikke spesielt effektivt å dele opp fjernpostene på denne måten men det ble da fine turer av det.

3.periode på Slettfjell satt ut

Post 66-70 ble satt ut i kveld. Våte myrer, mye mygg og tildels vrien orientering møter de som tar en tur før poststiene dannes. Men det er stille og fint i skogen nå- møtte ingen på turen!
Se nøye på postene og finn det beste veivalget, som kanskje ikke er "rett på".

Hilsen Ola Dilt

Langvann og Spinneren

Etter den behørige forhåndsomtalen her inne av runden rundt Langvann, fryktet jeg det verste :) Jeg kan nok være enig at det var over gjennomsnittet kronglete, men runden jeg gikk i dag var minst like flott som det pleier å være i Østmarka.

Jeg syklet over Høgås og parkerte sykkelen i svingen i bunnen av bakken der skiløypa stikker opp på Langvann. Så bar det opp den blåmerka øst for vannet med post 43 som første stopp. Ikke spesielt vrient å finne, men så har man nå meget god hjelp av at mange har vært der. Tilbake på blåstien igjen fant jeg ut at det var like greit å ta rett øst ned lia, hvor det var lett å komme over myra der den smalner inn i et langt søkk. Så var det bare å rusle opp på åsryggen og følge denne til post 42. Første gang jeg er på denne åsryggen, men har ofte sett bort på den fra turer på den blåmerka og tenkt at der er det nok også fint. Og det var det!

Videre gikk ferden ned ryggen, opp til blåmerka, litt bortover denne før det bar skrått opp i terrenget vestover. Her er det både stup og store steiner å navigere etter, men likevel klarte jeg å gå rett forbi posten et par ganger da jeg hadde nesa litt for mye i bakken. Men også her er det så mye Dilte-tråkk at det skal være vrient å gå seg helt vill.

Siden jeg først var i området, ble det en avstikker opp til bautaen på Spinneren. Et flott område jeg besøker for sjelden.

Post 45 og 44 ble også greit funnet med litt hjelp av de som hadde vært der før meg. Kan nok si meg enig at post 44 krever en stø fot, men har vi ikke sett verre før? Kommer også an på fra hvilken kant man angriper. Ovenfra (vest) er verst. Nordfra er det ingen problemer, såvidt jeg kan huske.

Neste utfordring er hvordan lage en runde ut av alle fjernpostene.

Post 46

Koden du har notert var nesten riktig. Bokstaven I og tallet 1 ser ganske like ut på skiltet. Bytter du ut tallet 1 med en stor I, blir det BINGO!

Kode til post 46 ?

Vi noterte kode 13 D men får ikke dette godkjent.
Dette er vår debutsesong som diltere og vi er kjempefornøyd. Mange fine steder som vi kan gå til rett hjemmeifra:)
Vi har tatt MD-postene og nærmer oss sølvmerket. Det er vi fornøyd med siden vi dessverre ikke får gått så ofte som vi hadde ønsket.
hilsen familien til Christian, 11 år.

Post 4 - kode

Første tegn i koden er heltallet før 4 og siste tegn er tallet etter 4. Symbolet i midten er første bokstav i alfabetet.

Kode for post 4?

Tok siste innspurt for 1. periode ikveld, men fikk ikke notert meg koden for post 4. Kan noen hjelpe?