Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Turbloggen

Selvfølgelig - det er nettopp slik marka skal oppleves!

Koser meg over innlegget til Gunn Oda! Fersk i gamet, men har altså funnet ut nye gleder. Dette ved bruk av marka. Nettopp slik vil vi alle oppleve det.
------
I dag fikk også jeg tilbake en godfølelse i terrenget. Alt var opplagt i fra "start og til mål". Ingen ubehagelige og uforventede opplevelser. Alt forventet og bevisst i fra første steg.
------
3.periodes poster 63, 64 og 65 skulle stemples. Et triangel som innebar Lauvtjern som et naturlig passeringssted der litt nord for kuppelen på Haukåsen. Vedlegger et bilde i fra mitt favoritt badested i ferskvann dengang da der oppe. Alltid nydelig temperatur i dette tjernet.
------
Takk til Jorunn for hennes sympatierklæring.

Ønsker å tone ned min lille utblåsning her på bloggen nå. Tror allikevel at det kan ha hatt en viss misjon. Noen må jo kunne si i fra om oppfattninger, selv om noe så uskyldig som postplassering i OlaDilt!
Antar at dette er et svært tabu område for oss diltere.

Allikevel, med smiletegn, helt nå til slutt;

Hvorfor legge prøveposter til MYR!? Dette om våren når dere skal forsøke å hverve nye, trofaste, diltere ut i marka!? Myrer er jo nærmest djupt vann å betrakte på denne årstiden hvor disse prøvepostene er aktuelle! Skremmer mer enn tiltaler. Er dette måten lissom?

Beklager å utgi noen av mine oppfatninger rundt greia vi holder på med.
Vit at jeg elsker opplegget til OlaDilt. De man elsker tuktes man.

Fin dag i elgens rike!

Flott dag i skogen! Så 3 revunger, skremte opp 2 storfugl, og hadde en hauk rett over hodet. Det kan jeg leve lenge på! Ser at noen ikke vil ha såkalte kronglete poster, og vil si meg totalt uenig. Det er jo variasjon i vanskelighetsgrad som gjør Ola Dilt til en flott totalopplevelse. Jeg er definitivt ingen proff (5 timer på 5 poster i dag) men koser jeg når jeg går på jakt etter kronglete poster. Strekket fra post 63 til 62 var en ren fornøyelse, i terreng uten stier. Det er jo bare meg selv jeg konkurrerer med, og om det er en post jeg ikke finner er jo ikke det noen katastrofe.
God sommer til alle diltere!
Besøkte poster: 61,62,63,64,65

Innlegg fra Bente (pluss en liten presentasjon)!

Bare så det er klart; Jeg skriver ikke dette innlegget for å såre noen. Men jeg må innrømme at diskusjonen som har startet nå (i forbindelse med Spinnern) engasjerer meg.

Og samtidig er det jo en grei mulighet til å presentere seg selv (og dyret). Jeg er den tullete kjerringa som løper rundt inne i skogen med en svart labrador med vest på der det står Servicehund. For jeg har epilepsi, og har norges eneste anfalls- og reaksjonshund. Så om dere finner meg nede for telling inne i skogen så er det ikke noe mer farlig enn et anfall. Og jeg presenterer meg sjøl fordi jeg innser at det er greit for folk å vite hva det er som eventuelt har skjedd. Og det er også en trygghet for meg sjøl.

Og jeg tror at årsaken til at denne diskusjonen engasjerer meg slik er fordi jeg er såpass opptatt av å utfordre meg sjøl. Men samtidig må innse at jeg ikke kan gjøre alt. I forbindelse med OlaDilt så vil det f.eks. være vanskelig å ta Fjernpostene. Og noen ganger må jeg bare nøye meg med et par poster - kroppen nekter mer...
Og det er hele poenget mitt. Om man er over 70 eller lider av en alvorlig sykdom; Da får en tilpasse seg dette. Og heller ta Spinnern over flere turer. For som jeg sa i det første innlegget mitt så er det viktig at det er utfordringer for alle :-)

Og dessuten; Tusen takk til de to som jeg traff ved Bautaen på Spinner'n i dag. De ga meg drikke slik at jeg fikk tatt medisinene mine. Og fulgte meg ned den vanskelige nedstigningen der Flode protesterte iherdig. Noe av det som er så moro med å gå ute i skogen - og møte andre "Diltere" - er at menneskene er så utrolig hyggelige :-)

Slettfjell

Sola skinte fra morgenen i dag, og vi gleder oss over tur i skogen. Startet fra Rustasaga for å ta postene 16-20. Vi synes at vi har blitt flinke nå. Det er bare andre året som diltere for oss. Greide alle postene greit. Man må kanskje passe seg for ikke å bli for overmodig. Ved post 18 tok vi oss en lang matpause. Med bare to poster igjen ble det ei grei økt. tilbake til Rustasaga var det deilig med kaffe og bolle. I godværet var det mange som koste seg. Vi traff mange diltere også. Det er koselig med en liten prat med de vi møter. Slik føle en at det er et fellesskap. Enda en dag er vi takknemmelig over hva Oppsal idrettslag gjør for unge og gamle diltere. Vi er ikke så unge, men glede oss over å lære marka å kjenne på en helt ny måte

KODE POST 61

I går tok jeg ni poster på Haukåsenkartet og noterte alle kodene korrekt, mente jeg, men ... For post 61 noterte jeg "ALF" men det ville systemet ikke godta.
Så spør jeg ydmykt andre diltere, hva er korrekt kode for post 61???

Kompass mistet på Haukåsen

Hadde en fin tur i området i dag. Fant postene uten problemer,men klarte å miste kompasset i området mellom post 31 og Sarabråtbakken. Resten av turen måtte jeg lese kartet nøye for å finne postene,men det gikk greit.Hvis noen finner det,kan dere ringe meg på tlf.97589441.

Til Rolf i skogen

Du smigrer Rolf, vi er begge i 70-klubben Hans og jeg, og vi er heldige som fortsatt er gående i skogen. Og vi liker å gå, særlig med kart og kompass. I tillegg drar jeg med meg GPS for å ha spor fra turene samt at jeg liker duppe-ditter.
Vi også vurderer som deg - hoppe over eller gå rundt sett ut fra rådende forhold. Nå som det er blitt svært vått, er vi forsiktige med hva vi tør å gjøre. Ingen vits i å ta sjanser særlig hvis mobildekningen er dårlig. Så vi avviker hvor nødvending på stedet i forhold til planlagte ruter. Særlig etter at det er blitt skikkelig vått i skogen. Venter nå på en sjanse til å ta meg opp til Paradisputten fra Skjelbreia for å hente kompasset jeg la igjen på rasteplassen på vei til Sandbakken etter 3 fjernposter.
Ønsker deg lykke til videre med årets dilter