Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Turbloggen

Frøy, Bente og Jorunn der ute i skogen

Frøy;
Takk. Jeg burde forsøkt din forklaring i fra første stund.

Bente;
Forstår ditt innlegg dersom du kun altså besøkte postene 44 og 45. Tok du alle 5 postene lissom!? Poenget ligger der. Neppe det!

Jorunn;
Dette innlegget gir meg ettertanke. Føler ungdommens røst. Har sans for den. Veldig bra. Men allikevel "Hum?"

La oss fortsatt godta og mistrives unødvendig i terrenget. Klatre opp og klatre ned i blant stup og høyst unødvendige "bratter" som en "naturlig vei" i mellom to OlaDiltposter. For ungdom, ingen plage.

En gang i vår "ungdoms vår" så vurderte vi hverken å¨passere en enkel bekk eller skrent som noe spesielt problem. Med alderen skjer altså ting med oss. Vi står plutselig og vurderer om vi enkelt kan hoppe over der og da, på tvers, eller muligens heller bør gå 30 meter opp eller tilsvarende nedover i bekkefaret for å komme som mest "tørrskodd!" over!?.
Tror det er dit jeg vil hen; Forklare at OlaDilt skal ivareta de mange i alle aldre. Ikke bare de unge som yrer, hopper og spretter, men også oss eldre som fortsatt ønsker å være med.

Re 2. periode poster Spinnern

Enig med Bente. Av og til ønsker noen av oss utfordringer og det fikk vi her. Gikk postene 17. mai med utgangspunkt Grønmo og begynte med 45 og avsluttet med Spinnern, ref. innlegg om turen på dagen . Vi gledet oss over utfordringene. I Ola Dilt går vi på gode orienteringskart og det er mulig å planlegge traseene sett i forhold til hva vi ønsker å ta fatt på og værforhold. For oss ble det en glede å gjennomføre, men vi var nøye med veivalgene. Vi trenger ikke ta alt uansett, det er mye å velge mellom og alltid noe som passer i forhold til hva vi ønsker. Det er det vi setter pris på med Ola Dilt. Utvalget er stort og det skulle være noe for alle.
Jorunn og Hans

Stålorm!

Jeg leste med stor interesse et innlegg skrevet om en stålorm (og forsøk på å avbilde denne med mobilkamera). Det er noen facinerende skapninger. Og det er viktig å huske på at de er fredet og hører hjemme i vårt økosystem. Folk har dessverre ofte en helt ubegrunnet redsel for dem.
Og siden de som regel er altfor kjappe for et mobilkamera; I august 2010 traff jeg på denne. Bildet er faktisk tatt med et macro-objektiv. Han lå helt rolig. Ble litt urolig da jeg løftet han opp for å plassere han bedre, men la seg så godt til rette. Men etter ca en halv time syntes den vel at nå hadde han vært nok fotomotiv....

2.periode poster Spinnern

Ser at Anette & Rolf ikke er fornøyd med postene som ligger rundt Langvann. Men er ikke litt av moroa at noen av postene skal være greie å finne, noen skal en måtte jobbe litt mer med? Og noen skal kreve at en går litt lengre. Jeg var spent på hvordan det ville gå i dag - så at postene ville bli vanskelige å finne. Og jeg var stolt som en liten unge da jeg gikk rett i post 45. Post 44 måtte jeg leite litt mer etter, men jeg fant den :-)

Så min mening er at det skal være poster av alle typer vanskelighetsgrader der ute. Hvis det blir for trøblete å finne en post er det da bare å gå ut på leiting en gang til.
Som dere sjøl sa; Det må være lov å ha meninger :-)

Re post 63

Rett kode er XJU. Leste som deg først, men den andre av oss oppdaget feilen. Dette er en ny vri for oss. Vi tok også denne i dag 12-06
Jorunn og Hans

Post 63

Var på post 63 den 12.6, noterte elektronisk kode x3u, men får feil når jeg legger den inn, kan noen hjelpe meg med riktig kode ?
Sigmund

Koden på post 62

Den elektroniske koden for post 62 er v8c. Vi er flere som har hatt samme problem.
Tips hvis man har problem med en kode:
* Trykk tastene "Ctrl f" og hold dem nede samtidig. Da kommer det opp et felt over Ola Dilt der det står "Find" (i min engelske versjon. Muligens "Søk" i norsk versjon av Windows Internet Explorer).

* I dette søkefeltet kan man skrive inn f.eks. postnummeret på den posten man har problem med, og så trykke "Enter".

* Ved å trykke gjentatte ganger på "Next" ("neste") ved siden av søkefeltet finner man flere innlegg der søkeordet står. Kanskje har noen andre skrevet om det du er interessert i.

Et alternativ er å velge fanen "Poster" og trykke på ønsket post. Hvis dilterne har skrevet innlegg og valgt hvilke poster de skriver om, vil bare disse innleggene synes av alle i turbloggen.

Lykke til!

Noe mer ydmykt - elektronisk kode - post 62?

Muligens tabu å tilsnike seg noen ekstra, elektroniske, poeng før startskuddet egentlig har gått. Nemlig for 3.periode som offisielt først skal settes ut 10 juli.

Imidlertid, og med sin fristende mulighet;
I konstant regnvær fikk jeg stemplet postene 61 og 62 i dag.

Der jeg vasset oppover på stien i strie strømmer med vann gjorde jeg meg noen filosofiske tanker;
"Mesteparten av stinettet i marka er ikke uten videre ønsket og bestemt med hensyn til dens kompassretning av oss "turgåere" (:-)! Masse blåmerkede stier har naturen selv gitt sitt svar på hvor skal trås. Rene tilfeldigheter hvor vi styrer."

Hvorfor så masse steiner og røtter på enkelte stier!? Greit nok for skogstravere i tørre perioder. Desto verre når regnet siler ned!

Logistikken har knyttet det hele sammen der ute.
--------------
Egentlig ønsket jeg bare å få korrigert min noterte kode "VBC" til post 62. Får feilmelding.
Noen andre som også tøyer noen grenser (:-)? og har besøkt denne lille kollen der opp i mot kuppelen på Haukåsen? Om ikke gull og grønne skoger verd; Tre elektroniske poeng føler jeg å ha fortjent for å ha trosset dagens naturkrefter. Haha.

Var altså i siget på denne bloggen i dag. Et sig kan være så meget, men bør nok gi meg nå (:-).

Henger meg på turen til Anette rundt Langvann

Ja, vi er mange som gledes over dette turopplegget i skogen tilknyttet vårt nærområde. Formoder at gjennomsnittsalderen på oss deltagere øker år for år.

Tror at de fleste primært ønsker turopplevelsen. Ikke de ekstreme, fysiske utfordringer.

Når du "leser" kvintetten av poster på forhånd skal du glede deg og ikke grue deg for å legge av gårde.

Jeg er helt enig med Anette i at vi må kunne ha formeninger om hvordan vi helst ønsker å oppleve vår tilnærmelse til marka på.

Slik postplassering som disse rundt Langvann i år håper jeg at vi kan unngå for ettertiden.

JEG gruet meg i hvert fall! Leste tegninga på veggen lissom;
Det ble ikke noen som helst flyt på noe tidspunkt i mellom disse postene, kun bratter, stup, kratt, uoverkommelige myrer, ingen tilsynelatende veivalgsmuligheter o.s.v., o.s.v.

Hva med det tullete strekket i mellom postene 43 og 44? I det minste burde det vært en post nord for Langvann som bandt greia litt sammen.

Puh!, men med trolig støtte i fra Anette er vel formeninger fortsatt ikke straffbart å ha (:-)?

Nei, kutt heller ut hele dette området. Lang og vanskelig vei for å komme dit dessuten. Heller ikke særlig egnet til vårt formål. Høyst sannsynlig vil ikke mange savne det.

Igjen takk til Anette. Du gav meg motet til dette innlegget.

P.S. Tror jeg ønsker å tilføye at jeg har vært med på nettopp dette turorienteringsopplegget i hele 35 år og det meste har vært utrolig bra i løpet av alle år. Langevann fikk imidlertid begeret til å flyte over av vann denne gang (:-)! Tjohei!