Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Turbloggen

Rundt Langvann

I går kveld tok jeg turen rundt Langvann. Men hvorfor så kronglete poster? Så mange flotte steder det er rundt Langvann!! Slik som post 44 -midt i bratteste skrent, med armer og bein som innsats for og klare å komme seg ned! Og fra post 43-42 var det ikke mulig og passere myra. Synes dere burde legge postene som "hører sammen" slik at det går an og ta et fornuftig veivalg mellom postene. Så 42 måtte skrinlegges. Post 41 fant jeg ikke:) Og da klokka var passert 22... var det på tide og vende hjemover. Hvorfor plassere denne under en skrent midt i bushen, fremfor på et av utsiktspunktene mot vannet? Synes generelt dere burde legge postene slik at de er på fine punkter i terrenget, slik at vi tenker "oj -her var det flott. Uten Ola-Dilt hadde jeg ikke funnet dette stedet!" Slik har jeg tenkt mange ganger tidligere år!

Skullerudåsen

Enda en dag i skogen. Skullerud var målet.Som vanlig er vi alltid optimister når vi legger i vei. Denne gangen gikk turen veldig greit. Vi begynte med post 27, og gikk runden. 28,29, og 30. Vi bommet ikke på noen av postene. Det er vel første gang alt har gått så greit. Om postene var lettere eller at vi har blitt flinkere er ikke godt å si. Men gleden over å finne postene er fremdeles stor for oss som er nybegynnere, eller nesten. Vi startet i fjor. Til slutt tok vi post 26 som ligger nær Skullerudstua. Tok også med posten Passerud. Så var det tid for kaffe på Skullerudstua. Etter å ha gått langt er det deilig å sette seg ved et bord med kaffe og deilige kaker.
Hyggelig betjening er det alltid på stuene inne i marka.

Fin tur med poster på Haukåsen kartet.

På en fin og varm formiddag var det hyggelig å ta noen poster. En god del folk mellom Østmarksetra og Sarabråten. Møtte noen diltere også. Postplukkingen i Østmarka i dag var for å feire Hans sin "Double Seven" dag. Alltid en glede å gå i Østmarka og vi begge setter stor pris på turorienteringen.

Litt informasjon fra Ola Dilt

Først: Kodene genereres automatisk, men kan overstyres av administrator. I år mener jeg vi byttet ut 0 (null), slik at det bare med O (bokstav). Mulig bør vi justere også 1 og l til neste år.
Mht 3. periodes poster, har postutsetteren på Haukåsen valgt å sette ut disse pga ferie.
Øvrige poster vil bli satt ut senere.

Hilsen Ola Dilt

Vi var mange som satte pris på sol og varme sist helg!

På vei til fjernpostene 82 og 83 sist helg kom jeg over denne lille krabaten på ca 30 cm inne ved Bjønnebete. Den lå midt på grusveien og koste seg i solsteiken. Stålormen er relativt vanlig på Østlandet, og jeg har hilst på den flere ganger tidligere. Skal du få brukbare nærbilder med mobilkamera så må du imidlertid nært motivet. Men det satte ikke dette motivet pris på. Det ble litt av et oppstyr der nede i grusen da jeg kom med mobilkameraet, og stålormen la av gårde på vill flukt ut mot veigrøfta. Jeg rakk akkurat å knipse dette bildet før den var borte mellom gress og planter i grøfta.

Redd? Nei, det var jeg slett ikke. Stålormen er aldeles harmløs. Harmløs er forresten også buormen og slettsnoken. Huggorm kan det være greit å ikke ha nærkontakt med. Visste du at det bare er disse tre sistnevnte som er slanger? Stålormen er faktisk ingen slange, men derimot en øgle uten ben!

Mange mennesker får angst i møte med disse elegante skapningene, men husk at de er fredet alle sammen! De gjør ingen skade og har alle sin naturlige plass i det økosystemet vi ferdes i og er glade i - Østmarka.

Jeg ser i litteraturen at stålormen også kalles ”kopperøgle”, og hvis bildet gjengir fargene korrekt så ser du tydelig kopperfargen.

Er tredje periodes poster satt ut?

I Ola Dilt hefte står det at de skal settes ut 10. juli, men en hyggelig dame dame vi traff i skogen sa hun hadde stemplet post 61 på Haukåsen kartet, så jeg lurer. Er de andre postene også satt ut?

3 fjernposter

Jeg dro litt sent innover og tok sykkel til Ødegården for å slippe å gå mer enn nødvendig på grusvei. Derfra gikk jeg skiløypa over Ødegårdsmosen og ned til Elvåga. Gikk deretter sørover til Sør-Skytten. Der sto enga i full blomst og 2 gule sommerfugler poserte rett foran meg. Dessverre hadde jeg glemt å lade kamerabatteriet, så jeg vedlegger et tilsvarende bilde fra juni for 2 år siden. Jeg tok posten ved Slepptjern og gikk videre blåstien opp til Blåsyna. Der gikk jeg sørover på vestsiden av myra til posten. Deretter tok jeg en kompasskurs mot Løkenseter, men måtte justere en del pga terrenget. Jeg endte på stien rett sør for posten.
De 2 siste postene gjemte jeg til en annen dag, og da starter jeg nok fra Bysetermosen.

Post 41

Jeg har U29 på post 41.
Ang. diskusjon om kode på post 62 så noterte jeg også VBC på denne. Setter vanligvis en strek under når det er tall i koden men har ikke gjort det her.

Noen som kan hjelpe meg?

Er det noen som kan hjelpe meg med koden til post 41 på Spinneren-kartet? Jeg noterte U21, men der var jeg nok litt for rask.. På forhånd takk!