Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Turbloggen

Tid for fjernposter

Det er juni og med behagelige temperaturer, er det tid for fjernposter. I dag besøk på Blåsynmosen og Løkenseter, begge greie å ta fra der skogsbilveien slutter sør for Bjønnebettet.
Men tungt opp bakkene med sykkel fra Losby, var det!
Møtte ingen diltere i dag, men med pinse neste helg, er det bare å besøke Østmarka med en langtur.

Hilsen Ola Dilt

Fjernpostene

I går var turen kommet til årets fjernposter. Jeg startet fra Sandbakken og gikk via Sørskytten til Slepptjern. Posten lå lett tilgjengelig.
Videre på blåstien opp til Blåsynmosen som jeg fulgte sørover. Fikk selskap av annen dilter inn mot posten.
Mot post 83 valgte jeg å sikte på kraftmasten litt nord for direkte linje, deretter til snuplassen på enden av veien som er rødmerket og så rett øst mot Cudriosteinen. Ingen problemer med terrenget den veien. Til post 82 på blåstien. Litt ulendt inn mot posten, men den var grei å finne. Gikk ned på rødmerket sti og fulgte den et lite stykke sørover før jeg gikk mot Steinsjøen og tok en pause der.
Blåsti videre mot middagsmyra, kjente igjen steinen der stien startet fra et bilde i et tidligere innlegg. Nyttig informasjon. Fant posten etter en liten æresrunde sør i myra. Hjemover til Steinsjøen igjen der det ble en ny pause.
Fant ut at jeg ville ta en annen rute hjem og gikk sørover mot Vangen, veien derfra forbi Skjelbreia og over Nygårdåsen til Sandbakken.
GPSen viste 19,7 km, tror det er lengste turen i Ola Dilt så langt. Sofaen resten av kvelden.

Fjernposter med ulike forslag til veibeskrivelser (:-)

Takk til Borger for å gi meg innlevelse for et annet og muligens enklere løsning enn mitt eget "veivalg".
Utgangspunktet var at fem fjernposter krever overnatting i telt! Alder krever sitt. Følte å måtte dele det hele opp over to dager.
Syklet til Skålsjøkoia. Nydelig kveldssol der i slutten av mai måned. En enkel gapahuk i fra XXL holdt for natten. Første dag syklet jeg opp til Eggermosen. Klippet 3 naturlige poster. Tilbake til Nedseter. Orket da kun å klippe post 81 på middagsmyra. Planen var å klippe post 82 også. Orket ikke. Vondt både her og der lot meg ta til fornuft. Søkte meg tilbake til Skålsjøkoia. Neste natt ble overnattet på Losby Gods. Hei; Hvordan vi oppnår våre poeng og medaljer! Haha.
P.S.
Dersom litt tilbake i bloggen mht fjernpost 82 så utgir jeg andre blundere også. Håper at andre heller ikke opplever å løpe langs oppmerkede stier til enhver tid!


Post 62

Tusen takk! Dette var en variant av koden jeg ikke hadde testet, men selvsagt burde ha gjort. Det kan være fort gjort både for arrangør ved definisjon av poster og koder og oss som skal skrive av å bytte om på B og 8.

Fjernpostene i havn

På torsdag fikk jeg endelig tatt fjernpostene sammen med en annen Ola-Dilter i veldig bra vær. Temperaturen var rundt 20 grader og ikke for sterk sol. Vi ble satt av ved Losby og gikk nesten til Røyrivannskoia. Tok av på blåstien mot Middagsmyra. Etter en liten stund kom vi frem til den stiplede stien mot post 81. Stien var ikke særlig synlig, men det var ingen andre i nærheten. Da vi kom til myra tok vi over kollen istedet for å følge stien i bekken. Det var litt dumt fordi vi kom inn på myra litt for langt til venstre og måtte vasse litt før vi fant posten i sørenden. Den var lett å se og vi fulgte bekken tilbake til stien.

Frem tid Middagsmyra oppdaget vi at den rødmerkede stien gikk sammen med den blåmerkede så kartet stemmer ikke. Vi så hvor den gamle rødmerkede gikk, men der var det ingen merking lenger.

Gikk tilbake til blåstien og fulgte den til Steinsjøen ved blåstikrysset. Tok blåstien nordvestover til vi hadde kommet forbi Gjevikputten. Deretter tok vi av sørvestover mot kollen. Så myra på vestre side og hold til høyre for den. Så kun en kolle og gikk opp på den og der var post 82.

Gikk tilbake til blåstien mot Løkenseter og fant post 83 omtrent ved blåstien. Den lå på et høydepunkt over stien, men vi visste vi var ved rett plass fordi vi så noen planker der.

Til post 84 gikk vi videre nordvestover til vi kom omtrent ved Cudriosteinen på kartet. Tok av rett vestover på sydenden av myra og ble fanget opp av veien langs den rødmerkede stien. Gikk til sydenden av veien og tok av vestover mot kraftlinja. Fant den lett og fulgte linja sydover i helt åpent terreng til stolpen som ligger i sydenden av Blåsynmosen. Gikk over myra til vest siden og den myra var ikke så våt. Så putten og post 84 uten problemer. Vi var glade for at vi hadde gått på sydsiden fordi øst for putten var det veldig vått. Deretter fulgte vi vestsiden av myra nordover til blåstien.

Fulgte blåstien i retning sør-Skytten. Ned til Slepptjern var det veldig bratt, men det gikk greit. I bunn av bakken så krysset blåstien bekken ned til Slepptjern. Den var så bred at det ikke var mulig å krysse den. Det var ingen bro der. Så vi gikk sørover og fant en annen bro nærmere post 85. Krysset den og fulgte vestsiden av bekken til vi fant tjernet. Der var også posten.

Vi gikk tilbake til Blåstien og til til Sør-Elvåga og videre til Smørhullet og Grønmo. Der ble vi plukket opp igjen etter å ha vært ca. 8 timer i skogen. Bena var ganske møre, men humøret var fortsatt bra etter nok en hyggelig Ola-Dilt tur.
Det er mye enklere å gå sammen med en annen hyggelig dilter. Tiden går fortere og man gjør mindre feil. Jeg syntes jeg fortjente å ligge litt på sofaen etter at jeg kom hjem skikkelig mo i beina og dehydrert. :)

Flott tur på Haukåsen

Jeg var ekstra tidlig ute i dag og bestemte meg for å utnytte dagen til å ta alle forsommer- og sommer-postene på Haukåsen. For å gjøre orienteringen enklest, bestemte jeg meg for å gå raskest mulig opp til toppen - forbi Kroktjern - og så ta postene litt sikk-sakk hovedsakelig i nedoverbakke.
I lia opp forbi Kroktjern hørte jeg gjøken gale lenge og vakkert.
Orienteringen gikk veldig greit, men jeg fikk ikke notert rett kode på post 62. Min kode er vbc, men det er nok ikke den som står på posten, for den godkjennes ikke. Er det noen som kan hjelpe meg med rett kode?

Kode post 43

UX2 var nesten riktig, men ikke helt. Hvis du derimot bytter litt om på bokstavene og forsøker med XU2 så tror jeg det går bedre.

Spinnern i dag - Post 43

Nydelig vær for Oladilt i dag. Fikk med meg post 39 og 41-45, men har notert meg feil kode på post 43. Har skrevet UX2, men det er visst ikke riktig. Min siste post på turen og med altfor lite medbrakt drikke - jeg bomma helt. Kan noen hjelpe meg?

Oladilt i nydelig vær

Ja i dag var endelig sommeren her. Vi gikk raskt avgårde for å finne postene fra 41-45. Denne dagen må jeg nok kalle en skitt dag. Vi fant fire av seks planlagte poster. Har vel aldri i mitt liv vært så sliten. Hadde det ikke vært for turkameraten min, Øivind, hadde vi vel ikke funnet en eneste post. En så jeg, resten satt jeg på vent. Det er rart når ikke kroppen vil. Men hjem kom vi. Dessuten hørte jeg masse fuglesang, så på mauren som strevde og bare var i skogen. Med det var slettes ikke dagen bortkastet. Fremdeles synes jeg turorientering er en hyggelig aktivitet. Mange mennesker å prate med som gjør det samme som oss.
Matpakken og kaffen inne i skogen gir også mang en hyggestund

Fjernpostene 1. juni 2011

På onsdag ble det ble en lang fottur der målene var årets fjernposter. Turen startet fra Skullerud og ble ikke avsluttet før drøye åtte timer senere da jeg var hjemme i Lørenskog. Med dette opplegget var det naturlig å besøke postene i omvendt rekkefølge.

På vei til første post ble det en hyggelig prat med Knut Jostein Berglyd men ellers traff jeg ikke et menneske før etter at jeg var ferdig med siste post. Selv om det er mer krevende å orientere etter et kart i 1:25000 gikk det rimelig greit å finne postene. Blå- og rødmerkete stier var til god hjelp.

Ellers har jeg en kommentar til Knut Jostein Berglyds innlegg. Hvis man vil starte eller
avslutte turen fra Lørenskog og reiser med buss er nærmeste holdeplass Hammer Bru som ligger 3 km nord for Losby. Denne betjenes bl.a. av linjene 411 og 361. Det går forøvrig en gang- og sykkelvei mellom Hammer og Losby.