Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Turbloggen

Koden til post 34

Anette: Koden til post 34 er U33. Gled deg til Kilimanjaroturen. Var der for 2 1/2 år siden. Gå sakte, drikk mye vann (4-5 liter daglig!) og smil, så får du nok oppleve: "The sunrise over the great continent of Africa". Brukte forresten også Østmarka som "treningsfelt".

Anita: Tok posten 32 og 31 fra veien da jeg hadde sykkel, og da var særlig 32 litt vrien opp derfra. Ble litt forvirret av steinen i nærheten som ikke står på kartet tross sin størrelse...

Kode post 14

Hei, Anette!
Vi har ikke vært på post 34 ennå, men koden til post 14 er PQH.

Hei, Knut Jostein!
Post 31 og 32 gikk greit å finne. Vi fulgte blåmerket sti forbi vannbassenget ved Sarabråten.
Det var verre med post 33, som vi tok i "rett linje" fra post 61. Her var det helt klart IKKE minidiltterreng! (Fraråder andre minidiltere samme veivalg!)
Vi kunne jo selvsagt ikke gi oss når målet var innen rimelig rekkevidde, og vi klarte til slutt å kjempe oss fram til posten, både to- og firbeinte... :-)

Bautaer og andre folk

Etter mye regn og i går, tirsdag, som et skikkelig utropstegn i den henseende, fryktet jeg rene sumptilstander rundt Langvann i dag. Men det gikk stort sett veldig greit i det vakre og solfyllte været.

Hadde regnet med å treffe Super-Dilter Vibeke elle mammaen i skogen, men ser at dere har vært lengre nord rundt Haukåsen i dag. Ikke verst! Post 32 og tildels 31 er ikke akkurat Minidilt nivå å finne frem til.

Traff imidlertid Bjørn Håkon Granslo sør for Langvann som var på full fart inn mot Flyktningeruta og årets fjernposter. De ligger jo, som Atle Berntsen har omtalt dem tidligere her på bloggen, som perler på en snor. Og når en begynner på en kant og ikke blir hentet på Vangen/Bysetra sida av noen, kan en jo gjøre som han, og gå helt til Losby. Derfra går buss 441, sa han. Håper du fant postene og før sola gikk ned.

På vei opp til historiske post 39, Bautaen på Spinneren traff jeg en annen hyggelig Dilter i det ville området ved foten av kollene. Så helt tomt var det ikke i skogen i dag. Det innkluderte også nok en svær huggorm, som fant det for godt å gli rett gjennom sykkelhjulet mitt i påvente av at jeg skulle få frem kameraet. Men akk litt for sent...

Haukåsen

Jeg, mamma og Peik hadde en fin tur til postene
31, 32, 33 og 61 i dag. (Bortsett fra området mellom 61 og 33 - der var det IKKE minidiltterreng...)
Etterpå gikk vi innom kjentmannsposten ved Donsbautaen / speiderstøtta ved Hauktjern. Vi traff også flere andre diltere underveis på turen vår i dag :-)

Atle leder på alle måter (:-)!

Noen spiller meg et puss (:-)! Mener selvfølgelig bestemt at jeg har forsøkt nettopp din forklaring om stempling av kode opp til flere ganger uten å lykkes. Plutselig fikk jeg registrert posten ved siste forsøk med din ytterligere forklaring. Gratulerer både med din foreløpige plassering helt i toppen av postsankingen samt med vellykket hjelpsomhet.

Hum!? Koden til fjernpost 82

Takk til Atle for velvillig innlegg m.h.t denne koden. Dessverre får jeg ikke registrert ditt forslag om 1QW heller. Dette i alle mulige varianter med små og store bokstaver o.s.v. Har noen andre således erfaring med koden for elektronisk klipping på denne posten?

Prøvepostene ved Nøklevann

Tok prøvepostene ved Nøklevann igår. De var lette å finne. Jeg hadde en fin tur gjennom skogen. På tilbakeveien rastet jeg ved Bremserud (var innom Rustadsaga og tok kaffe + bolle og gikk vestsida av Nøklevann hjem) Jeg tok dette bilde av et Canadagås par med tre "kyllinger".

Fjernpost 82

Trodde denne fjernposten var svært så grei. Syklet i fra Bysetermosen og parkerte sykkelen så nærmest jeg øynet opp mot Vangen. Både røde og blå muligheter på kartet syntes åpenbare som en lang løper foran meg opp til denne fjernposten.
Allting syntes greit. I luftlinje kun 200 meter igjen. Fant da plutelig ikke ut av hverken "øst eller vest". Greit med 1:10000 på kartet, men blir like overrumplet år etter år med 1:250000.
Til slutt fant jeg posten. Tror jeg trenger et kurs i avstandsbedømmelse.
Altså har jeg besøkt posten. Noterte
koden som IWQ. Når jeg forsøker å registrere den får jeg feilmelding.
Kan noen hjelpe meg?