Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Turbloggen

Briller mistet :-(

Torsdag skulle de siste postene på Haukåsen-kartet plukkes inn. En eller annen plass mellom post 31 og 32 (tror iallefall det) så mistet jeg brillene mine. Det er såkalte O-briller med bare halvt glass (styrke +1.5). Heldigvis hadde jeg med meg andre briller så jeg klarte lese kartet. For jeg er redd jeg har blitt "gammel"; Klarer ikke lese kart uten briller. Hvis noen har funnet dem hadde det vært fint om de ringte meg på 95854561.

Post 51 og 62

Var på Haukåsen i går. Post 61 var grei, men 62 var bokstavene veldig utydelige. Noterte IUM, men det var feil.
På post 51 er signaturen D8T.
Våt, men fin tur. :-) Masse små kantareller i stikanten. Lite mygg. Noe hjortelusflue :-( .
Hilsen Bjørn Svendsen

haugerud

hvor er myggen tok post 51 52 53 uten og treffe en
eneste mygg herlig tur.

tore

Ettermiddagstur på Haukåsen

Kun 1 post, nr.65, men flott tur i en folketom skog nå i e.m., kun en hoggorm i stien opp fra Lutvann.
Ganske så vått i myrene, men fin temperatur.
Og de første kantarellene kan plukkes på "hemmelige" steder.

Hilsen Ola Dilt

Post 60

Post 60 har kode YVY

Ja, det ble vått i dag, for undertegnede ble det en tidlig sykkeltur rundt Nøklevann før det begynte å øse ned for alvor.

Hilsen Ola Dilt

Avsluttet i regnvær

Er det noen som kan hjelpe med koden på post 60?
I regnværet ble jeg så opptatt av at det var nesten umulig å klippe i boka, så jeg glemte å notere koden for denne posten. Takk for nok et år med flott opplegg (mitt 13. år og nå er det bare å vnte på april igjen)

Kjenner du Fagerklokke?

Hjemturen i kveld gikk nordover på vestsiden av Nord-Elvåga. På lang avstand ser jeg denne flotte blåfargen blant alt det grønne. Jeg har sett den før, og alltid lurt på hva den heter. Det ser jo ut som en blåklokke som har fått altfor mye Møllers tran. Etter litt googling finner jeg ut at det må være en Fagerklokke. Når den åpenbarer seg for en vandrer på denne måten, er det ikke vanskelig å være enig i at dette må være ”vår mest elegante klokkeblomst”. Selve blomstene er ca 3-4 cm brede og mørkeblå av farge. De eksemplarene som vokste langs stien her var ca 40 cm lange, men de kan visstnok bli betydelig lengre – opptil 80 cm.