Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Turbloggen – Post – 40

Bautaer og andre folk

Etter mye regn og i går, tirsdag, som et skikkelig utropstegn i den henseende, fryktet jeg rene sumptilstander rundt Langvann i dag. Men det gikk stort sett veldig greit i det vakre og solfyllte været.

Hadde regnet med å treffe Super-Dilter Vibeke elle mammaen i skogen, men ser at dere har vært lengre nord rundt Haukåsen i dag. Ikke verst! Post 32 og tildels 31 er ikke akkurat Minidilt nivå å finne frem til.

Traff imidlertid Bjørn Håkon Granslo sør for Langvann som var på full fart inn mot Flyktningeruta og årets fjernposter. De ligger jo, som Atle Berntsen har omtalt dem tidligere her på bloggen, som perler på en snor. Og når en begynner på en kant og ikke blir hentet på Vangen/Bysetra sida av noen, kan en jo gjøre som han, og gå helt til Losby. Derfra går buss 441, sa han. Håper du fant postene og før sola gikk ned.

På vei opp til historiske post 39, Bautaen på Spinneren traff jeg en annen hyggelig Dilter i det ville området ved foten av kollene. Så helt tomt var det ikke i skogen i dag. Det innkluderte også nok en svær huggorm, som fant det for godt å gli rett gjennom sykkelhjulet mitt i påvente av at jeg skulle få frem kameraet. Men akk litt for sent...

Flott formiddag ved Kroktjern

Undertegnede og Ingrid på 8 år hadde en flott tur til Kroktjern i formiddag. Etter en kort sykkeltur fra Trasop var vi klare for orientering sør for Lutvann (tusenmetersbakken).

Som første post fant vi den historiske demningen sør-øst for Lutvann. Det var spennende at en så liten demning faktisk kunne utgjøre en stor forskjell. Deretter gikk turen rundt Kroktjern til postene 11-14.

Tilbake mot Trasop ble det etter hvert veldig mange orienteringsløpere som var med på dagens arrangement fra Oppsal IL ved bommen. Ved Rundtjern var det en deltager som lurte på hvilket vann han var ved. Håper resten av turen hans gikk greit :-)

Gratulerer med 17. mai idag - hurrraaa !

Hipp, hipp, hurraaaa - og gratulerer med 17. mai!

Søndag var det før-17. mailunsj i Østmarka med Friluftsklubben i Oslo, en årlig tradisjon et sted i Østmarka. På turen tok vi turen innom post 40, før vi fortsatte opp til Utsikten over Lutvann, og Solberglivann, der lunsjen ble inntatt. Den gikk fra overskyet vær, til regn og så haglebyger.

Idag har vi planlagt 17. maitur til åpne Sandbakken og historisk post 39 på Spinnern ;-)

Tur rundt Kroktjern

Jeg var tidlig ute i går for å slippe den verste varmen i stigningene oppover mot Kroktjern. Post 40 var grei, her står fortsatt kjentmannsposten fra forrige periode.

Postene 12, 13, 14, 11 og 15 ble tatt i tur og orden i det flotte været. Gikk ned til Donsbautaen, som er kjentmannspost nå.

Det var en deilig tur, traff også flere som var ute i samme ærend.

Kveldstur opp Lutdalen og rundt Kroktjern

På en flott lørdagskveld ble 1. periodepostene på Haukåsenkartet besøkt. Vi gikk fra Ulsrudvann og inn via Lutdalen, der vi først stoppet ved post 40 Markas minste dam der to postoppslag står nå. Derfra gikk turen opp mot Kroktjern som vi rundet, mens vi tittet gjennom Kroktjerntunnellen. Post 15 ble siste posten idag, før vi dro ned mot Lutdalen igjen.