Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Turbloggen – Post – 45

3 kveldsturer til poster fortsatt ute + GULLposten ;-)

Med finværet denne uken har vi benyttet sjansen til å ta 3 fine kveldsturer etter jobben. Vi har fortsatt en del poster igjen, og tok sjansen på at de fortsatt sto ute. Og det gjorde de alle, så det ble 11 nye klipp i boken!

Tirsdag 11/10 ble det en kort tur inn fra Nuggerud til post 38 for å ta Ellingsrud Mølle. Vi hadde begge besøkt den før da den var Kjentmannspost, men nå fikk vi sett oss godt rundt ved ruinene. Samme vei tilbake, så den kvelden ble det kun en post.

Onsdag 12. var det fullmåne, så vi tok en ny runde til postene rundt Langvann fra 2. periode Spinnernkartet. Det ble en flott, vill og tøff tur rundt Langvannet. Postene 41-43 ble tatt i klarvær, mens de siste to ble nattorientering under en magisk fullmåne.

Fredag 14. tok vi en kort runde fra Haugerud, der jeg vokste opp. Fine poster med flotte utsiktmuligheter, ble avsluttet med både gullpost og en fantastisk solnedgang etterfulgt av fargesprakende himmel. For noen flotte turer , og enda er det flere poster som frister ;-)

Kode post 45.

En fin dag først på Spinnern og deretter rundt Langvann, fant noen store, fine kantareller på en liten sti mellom post 42 og 43. Fikk det litt for travelt på post 45, glemte å notere koden.
Kan noen hjelpe?

Langvann og Spinneren

Etter den behørige forhåndsomtalen her inne av runden rundt Langvann, fryktet jeg det verste :) Jeg kan nok være enig at det var over gjennomsnittet kronglete, men runden jeg gikk i dag var minst like flott som det pleier å være i Østmarka.

Jeg syklet over Høgås og parkerte sykkelen i svingen i bunnen av bakken der skiløypa stikker opp på Langvann. Så bar det opp den blåmerka øst for vannet med post 43 som første stopp. Ikke spesielt vrient å finne, men så har man nå meget god hjelp av at mange har vært der. Tilbake på blåstien igjen fant jeg ut at det var like greit å ta rett øst ned lia, hvor det var lett å komme over myra der den smalner inn i et langt søkk. Så var det bare å rusle opp på åsryggen og følge denne til post 42. Første gang jeg er på denne åsryggen, men har ofte sett bort på den fra turer på den blåmerka og tenkt at der er det nok også fint. Og det var det!

Videre gikk ferden ned ryggen, opp til blåmerka, litt bortover denne før det bar skrått opp i terrenget vestover. Her er det både stup og store steiner å navigere etter, men likevel klarte jeg å gå rett forbi posten et par ganger da jeg hadde nesa litt for mye i bakken. Men også her er det så mye Dilte-tråkk at det skal være vrient å gå seg helt vill.

Siden jeg først var i området, ble det en avstikker opp til bautaen på Spinneren. Et flott område jeg besøker for sjelden.

Post 45 og 44 ble også greit funnet med litt hjelp av de som hadde vært der før meg. Kan nok si meg enig at post 44 krever en stø fot, men har vi ikke sett verre før? Kommer også an på fra hvilken kant man angriper. Ovenfra (vest) er verst. Nordfra er det ingen problemer, såvidt jeg kan huske.

Neste utfordring er hvordan lage en runde ut av alle fjernpostene.

Bautaer og andre folk

Etter mye regn og i går, tirsdag, som et skikkelig utropstegn i den henseende, fryktet jeg rene sumptilstander rundt Langvann i dag. Men det gikk stort sett veldig greit i det vakre og solfyllte været.

Hadde regnet med å treffe Super-Dilter Vibeke elle mammaen i skogen, men ser at dere har vært lengre nord rundt Haukåsen i dag. Ikke verst! Post 32 og tildels 31 er ikke akkurat Minidilt nivå å finne frem til.

Traff imidlertid Bjørn Håkon Granslo sør for Langvann som var på full fart inn mot Flyktningeruta og årets fjernposter. De ligger jo, som Atle Berntsen har omtalt dem tidligere her på bloggen, som perler på en snor. Og når en begynner på en kant og ikke blir hentet på Vangen/Bysetra sida av noen, kan en jo gjøre som han, og gå helt til Losby. Derfra går buss 441, sa han. Håper du fant postene og før sola gikk ned.

På vei opp til historiske post 39, Bautaen på Spinneren traff jeg en annen hyggelig Dilter i det ville området ved foten av kollene. Så helt tomt var det ikke i skogen i dag. Det innkluderte også nok en svær huggorm, som fant det for godt å gli rett gjennom sykkelhjulet mitt i påvente av at jeg skulle få frem kameraet. Men akk litt for sent...

17. mai på Spinnern kartet

Det ble en flott 17.mai tur på Spinnern kartet. Gikk ut fra Grønmo og tok de 5 postene rundt Langvann fra 45 til 41. Virkelig flott tur med fine utsyn og massevis av blomster over alt. Til slutt gikk vi opp til post 39 på Spinnern. Skimta litt is i bunn av bakken. Måtte raste her og det var flere omkring. For å få en annen vei tilbake, gikk vi i terrenget vestover mot Svartkulp som vi rundet i sør og på sti til Sølvdobla. Alt i alt en flott og utfordrende tur til tider. Takk for turen.