Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Turbloggen – Post – 62

Ble fort mørkt i dag

Hei.
Skulle komme meg over 200 poeng i dag, men måtte gi meg med 198 da det ble så mørkt på post 59 at jeg ikke klarte å tyde kartet mot post 60. Det gikk ganske greit å følge den blåmerkede stien tilbake til Haukåsen, men langs snarveien fra veien til Sarabråten (via Hauktjern) klarte jeg ikke å følge løypa i mørket og måtte trekke rett ned til Hauktjern. Der møtte jeg noen med lykt som hadde klatret og fikk hyggelig følge ned til Sarabråten. Neste gang får jeg starte litt tidligere, for kl 19:30 er det definitivt mørkt. :-)

runde på Haukåsen - kode på post 32

Hei,
jeg hadde en fin runde med kombinasjon av 2. og 3. periodes poster på Haukåsen. De var i år veldig lett å kombinere, og det gjorde jeg med unntak av at jeg syns det ble litt for drøy runde å ta post 65.

Det var flotte poster, men veldig varierende terreng. Noe som gjør det morsomt å orientere..

Jeg oppdaget underveis at jeg hadde glemt å notere koden på post 32, prøvde å skrive ned på husken men tydeligvis feil (tror både j og v var med i koden men) Noen som kan hjelpe til?

Mvh

Hans

Kode post 62

Bjørn, jeg tror kanskje du har prøvd å tyde overstrykningen av en tidligere brukt kode.

Se vedlagte bilde.

Briller mistet :-(

Torsdag skulle de siste postene på Haukåsen-kartet plukkes inn. En eller annen plass mellom post 31 og 32 (tror iallefall det) så mistet jeg brillene mine. Det er såkalte O-briller med bare halvt glass (styrke +1.5). Heldigvis hadde jeg med meg andre briller så jeg klarte lese kartet. For jeg er redd jeg har blitt "gammel"; Klarer ikke lese kart uten briller. Hvis noen har funnet dem hadde det vært fint om de ringte meg på 95854561.

Post 51 og 62

Var på Haukåsen i går. Post 61 var grei, men 62 var bokstavene veldig utydelige. Noterte IUM, men det var feil.
På post 51 er signaturen D8T.
Våt, men fin tur. :-) Masse små kantareller i stikanten. Lite mygg. Noe hjortelusflue :-( .
Hilsen Bjørn Svendsen

Haukåsen

Jeg og mamma syklet fra p-plassen ved Ellingsrud og inn til Mariholtet. (Dvs. mamma syklet, mens jeg satt i sykkelhenger'n...) Der ble det is og skillingsbolle før vi tok fatt på den laaaange bakken opp mot radarkula på Haukåsen.
Rett ved post 62 tråkka jeg på en huggorm!! Vet ikke helt hvem som ble mest forskrekka av meg, mamma eller huggormen. Det gikk heldigvis bra, for jeg ble ikke bitt, og ormen fikk det travelt med å komme seg vekk.
Sender en liten hilsen til en hyggelig dilter vi traff to ganger på turen vår i dag. Vi hadde en hyggelig prat ved post 62, og traff hverandre igjen da vi var på vei tilbake til sykkelen fra post 65. Håper du sikret kveldsmaten, og fikk fisket opp ørretene du ønsket deg i Kroktjern ;-)

Koden på post 62

Den elektroniske koden for post 62 er v8c. Vi er flere som har hatt samme problem.
Tips hvis man har problem med en kode:
* Trykk tastene "Ctrl f" og hold dem nede samtidig. Da kommer det opp et felt over Ola Dilt der det står "Find" (i min engelske versjon. Muligens "Søk" i norsk versjon av Windows Internet Explorer).

* I dette søkefeltet kan man skrive inn f.eks. postnummeret på den posten man har problem med, og så trykke "Enter".

* Ved å trykke gjentatte ganger på "Next" ("neste") ved siden av søkefeltet finner man flere innlegg der søkeordet står. Kanskje har noen andre skrevet om det du er interessert i.

Et alternativ er å velge fanen "Poster" og trykke på ønsket post. Hvis dilterne har skrevet innlegg og valgt hvilke poster de skriver om, vil bare disse innleggene synes av alle i turbloggen.

Lykke til!

Flott tur på Haukåsen

Jeg var ekstra tidlig ute i dag og bestemte meg for å utnytte dagen til å ta alle forsommer- og sommer-postene på Haukåsen. For å gjøre orienteringen enklest, bestemte jeg meg for å gå raskest mulig opp til toppen - forbi Kroktjern - og så ta postene litt sikk-sakk hovedsakelig i nedoverbakke.
I lia opp forbi Kroktjern hørte jeg gjøken gale lenge og vakkert.
Orienteringen gikk veldig greit, men jeg fikk ikke notert rett kode på post 62. Min kode er vbc, men det er nok ikke den som står på posten, for den godkjennes ikke. Er det noen som kan hjelpe meg med rett kode?