Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Turbloggen – Post – 85

FJERNPOSTENE TATT INN?

Jeg trodde faktisk fjernpostene, som gjerne blir igjen til sist, skulle sitte ute like lenge som de andre, og oppdager til min forskrekkelse at de skulle ha vært fjernet sist helg! Ble de det? Eller er det en sjanse for å få sett den delen av marka også nå i helgen som kommer? Og hvorfor i all verden skal fjernpostene fjernes en uke før de andre?

Tomas A

POST 85

Forsøkte å ta post 85 i dag, men det var umulig å komme frem til selve posten uten å ha gummistøvler. Jeg måtte derfor gi opp stemplingen og fikk heller ikke notert koden.
Er det noen som kan gi meg koden?
På forhånd takk!!
Thorleif

Post 85

Var inne på post 85 igår, 22.08 , i joggesko. Ikke helt tørr på beina, men ikke noe stort problem.

Fjernpostene

Hei,
Det var spørsmål om det vår vått rundt fjernpostene... Jeg gikk en runde i dag lørdag 20. august. Rundt post 85 er det så masse vann at jeg nøyde meg med å skrive koden (og ikke klippe) Der hadde nok vannet gått over støvlene. Mens jeg syns det var helt greit rundt post 84 - Blåsynamyrene var ikke så ille. Det gikk også greit til Løkenseter og post 83, gikk gjennom skogen og traff på blåmerket sti en ca. 500 meter før Setra.. Fram til post 82 gikk det også greit, men jeg tok dårlige veivalg rett etter den posten, prøvde å gå sør for Gjeviksputten, der er det veldig vått. Prøvde også å korte ned distansen med å gå sti forbi Askevann og rødmerket løype og sti ned til veien ved Kjærmosetjerna. (der er det nok lurt å gå blåmerket sti i stedet for det var veldig vått). Så var det greie stier/veier derifra til Sandbakken. jeg valgte ikke å ta post 81. Den lange omveien fristet ikke. Veldig fin tur, men ble våt.
Mvh
Hans

Vått i skogen

Har noen tatt fjernpostene i det siste? Jeg er
redd det kanskje er for vått i myrene i øyeblikket. I alle fall var det utrolig vått rundt Puttåsen i dag. Og nå mangler jeg bare fjernpostene! Kari Wold

Fjernpostene - en slags rundtur

I dag ble det anledning til å ta ut en feriedag og da stod det langtur på programmet. Når jeg tar poster, liker jeg det best når delen av turen som går til fots ikke er frem og tilbake samme vei. Siden årets fjernposter ligger litt på rekke og rad så var dette en utfordring, men jeg hadde ikke lyst til å måtte bli kjørt, hentet eller bruke buss, så da ble det en annen vri.

Jeg puttet sykkelen bak i bilen, og kjørte til Losby. Så bar det på stille grusveier inn til Eggemosen, hvor jeg parkerte der Flyktningeruta krysser veien. Etter å ha gått flyktningeruta med Bøler-speiderne i fjor, så så jeg ikke frem til å prøve bakken ned til Slepptjern, men beina var ikke så møre etter syklingen som fryktet på forhånd. Jeg tok rett inn mot tjernet etter å ha kommet i bunnen av bakken og posten var grei å finne, selv om jeg rotet litt med å velge hvilken side av bekken det var lurt å bevege seg på.

Så bar det opp bakken igjen, hvor jeg tok sørover langs Blåsynmosen fra der hvor blåstien går under høyspenten. Myra var ikke blautere enn at det gikk fint å gå i den så lenga man var litt obs. Jeg holdt meg dog ganske nære skogkanten. Jeg må innrømme at jeg er veldig svak for "mosene" i marka vår. Nest etter stille skogsvann, så er en åpen skogsmos med myrull og småfuru noe av det flotteste jeg ser.

Fulgte så en slags kompasskurs østover for å finne blåstien til Løkenseter, og kom inn på den noen hundre meter nord for neste post. Det dundret og smalt bra i noen tordenskrall på dette tidspunktet, og jammen blir det mørkt i tett granskau når det blir overskya. Heldigvis holdt regnet seg unna enn så lenge.

Blåstien ble fulgt videre til Gjeviksputten, hvor jeg først fylte flaska fra bekken som blåstien krysser, før jeg gikk litt tilbake og fant kollen med neste post. Her var det en del tråkk å velge mellom, så posten var lett å finne.

Så bar det atter videre på blåmerka for å finne posten på Middagsmyra, og jeg hadde god nytte av tipsene her inne for å finne tråkket opp dit. Skjønt, stien som kanskje var vanskelig å finne tidligere i sesongen, ser nå ut til å ha fått tilstrekkelig med besøk til at den har begynt å bli tydelig å se fra blåstien igjen.

Med alle fem poster klippet var det på tide å legge inn rundtur-elementet. Jeg gikk da litt tilbake på blåstien før jeg tok av og satte nesen mot Liseter og Skålsjøen. Ved Liseter var det veldig gjengrodd, og bregner som rakk meg til brystet på det høyeste (jeg er 1,90).

Selv om det ikke er merket av på kartet noen sti mellom der stien fra Liseter kommer ned til vannet og vestover, så husket jeg at det gikk et tråkk/sti den veien fra det året det var fjernpost på toppen av Liseterkollen. Nå er ikke dette mye til sti, men den funket. På demningen i enden av vannet var det en håndfull nydelige markjordbær å finne. Et velsmakende supplement til det mylderet av blåbær som var å finne mange steder. På dette tidspunktet hadde himmelen åpnet seg, så regnponchoen var tatt frem og skoa fulle av vann.

På kartet er det markert en sti fra denne demningen og videre oppover langs vannet, og den er grei nok. På et tidspunkt etter at den har krysset skiløypa fra Løkenseterputten, så skal den visstnok dreie litt vestover vekk fra vannet, men det så jeg ikke noe til, så ferden fortsatte langs vannkanten omtrent til der hvor Milorgløypa kommer ned. Jeg hadde ambisjoner om å finne den veistubben som går østover fra Eggemosen, og etter litt kjas og mas, så dukket denne omsider opp.

Så etter noen hundre meter på grusvei var "rundturen" et faktum og jeg kunne sykle tilbake til Losby. Det hadde dog gått enklere og raskere å ta blåstien hele veien tilbake til Eggemosen, så jeg kan ikke anbefale turen om Skålsjøen for andre enn dem som verker etter forandring.

Jeg så ikke et menneske fra jeg forlot Losby til jeg kom tilbake til Mønevann, men det var overnattingsgjester på neset nord i Steinsjøen kunne jeg høre. Men ellers var det bare meg og fuglene - og sikkert både det ene og det andre viltet som lot meg være i fred :)

Fjernpostene

Delte fjernpostene opp i to turer iår. 85 til 83 ble tatt Kr.Himmelfartsdag. Varm dag i noenlunde tørt terreng og stort sett greie poster. Fra 84 til 83 fulgte jeg kompasskurs - ikke lurt. Traff et smalt men dypt gjel som ikke lot seg hoppe over. Omvei. Alt-i-alt 4 timer tur/retur Sandbakken.

81 og 82 ble del av en rundtur hvor jeg startet fra Bysetermosen og fulgte blåmerka sti til Vangen, så langs Steinsjøen til post 82, opp til post 81, til stikrysset ved Nedseter, over Vesle Tonekollen, Vangen og tilbake til Bysetermosen. En drøy tur på ca 6 timer medregnet rastepauser.
Neset nordvest i Steinsjøen - like ved der blåstien deler seg - er en ypperlig rasteplass.
Post 82 ble tatt ved å følge blåstien litt nord for posten og så gå rett sørover.
For å finne stien til 81 var det godt å ha Atle Berntsens tips i bakhånd: Finn den store steinen som er godt synlig nord for blåstien og følg tråkket derfra.
Vått og sleipt i marka denne søndagen etter mye regn og myggen var spesielt hissig. Traff 3 andre postjegere på tur.
Ikke spesielt effektivt å dele opp fjernpostene på denne måten men det ble da fine turer av det.

3 fjernposter

Jeg dro litt sent innover og tok sykkel til Ødegården for å slippe å gå mer enn nødvendig på grusvei. Derfra gikk jeg skiløypa over Ødegårdsmosen og ned til Elvåga. Gikk deretter sørover til Sør-Skytten. Der sto enga i full blomst og 2 gule sommerfugler poserte rett foran meg. Dessverre hadde jeg glemt å lade kamerabatteriet, så jeg vedlegger et tilsvarende bilde fra juni for 2 år siden. Jeg tok posten ved Slepptjern og gikk videre blåstien opp til Blåsyna. Der gikk jeg sørover på vestsiden av myra til posten. Deretter tok jeg en kompasskurs mot Løkenseter, men måtte justere en del pga terrenget. Jeg endte på stien rett sør for posten.
De 2 siste postene gjemte jeg til en annen dag, og da starter jeg nok fra Bysetermosen.