Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Fjernpostene 84 og 85

Postene 84 og 85 stod for tur i dag, og ble tatt i denne rekkefølgen. Stien som tar av den blåmerka over Puttås var lett å finne og følge inn til Breimosen. Der traff jeg to hyggelige damer som hadde gode tips å komme med i forhold til posten på Linfjellet (mer om det senere).

På kartet er det merka en sti videre over Nestemyrås, men denne kom og gikk som den selv ville. Jeg kom likevel ned til stien i Veslevannsdalen omtrent der jeg hadde tenkt, og kunne gå et lite stykke nedover for å finne “veien” oppover mot Platerudseter.

Uten denne bloggen hadde jeg neppe funnet denne veien så lett, men den var jo grei å følge. Forholdsvis greit å finne frem til toppen og posten fra Platerudsetertjern også, men jeg kjente at jeg hadde lyst på en enklere nedstigning.

Og her var det at jeg fant det som damene hadde tipset om, nemlig en fin og tydelig sti som ikke står på kartet. Etter min vurdering må denne stien ha vært der en stund også. Den er meget lett å finne der den tar av rød/blåmerka ved løypekrysset nederst i Veslevannsdalen. Bortsett fra at man må passe seg for ikke å tråkke i hestemøkk, så må dette den enkleste veien opp til Linfjell. Du ender opp ved sørvestenden av Platerudsetertjern.

Linfjellet hadde fin utsikt, men jeg holder likevel en knapp på Geiterudskampen som den flotteste fjernposten i år. Stien opp (som det ble tipset om her inne) ble jo til en nydelig åpen gressvoll etterhvert, og utsikten sørover i Østmarka fra toppen er blant de flotteste jeg har sett.