Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Turbloggen

Skullerudåsen

Hadde en veldig fin tur idag på Skullerudåsen og møtte mange på veien og i skogen. Varnen er endelig kommet så det var mye liv rundt Nøklevann.

Startet med post 26. Jeg forsøkte ta den fra sydsiden og gikk langs veien til huset. Det var ikke mulig å gå ned mellom stupene så jeg måtte nesten ned på tunet ved huset for å komme til posten. Den var enkel å finne med Ola-diltstil helt frem.

Hvordan er det med de som bor veldig nær poster? Blir de plaget av at diltere nesten kommer inn i hagen deres? Jeg forsøker finne omvei for å unngå å tråkke for nær for sikkerhets skyld. Jeg vet ikke om Ola-Dilt har avklart med dem at de får poster veldig nær huset deres.

Jeg gikk derfor en omvei til post 27 og gikk mot Fjelstadbakken på veien. Tok en liten sti tilbake mot posten til jeg møtte rekken med skrenter. Det var ikke lett å gå ned for å komme til posten. Enten må man gå helt ned til enden på skrentrekken eller så må man gå oppover på østsiden av skrenten til man er vis a vis posten. Da kan man klatre ned skrenten siden man får noe feste i mosen.

Fulgte veien forbi Fjelstadbakken mot post 28. Jeg ønsket å ta den lille stien sydover rett nord for posten. Uheldigvis var det et hogstområde her så det ikke er lett å se hvor stien går. Jeg måtte følge terrengformasjoner og så ikke noe til posten. Etter å ha gått forbi posten litt gikk jeg nedover og så den enkelt. Posten er mellom skrenter og skiltplatene er montert på sydsiden av treet samt mot vest. Dette gjør at det nesten er umulig å se posten om man kommer fra nord og går oppover i søkket mellom skrentene. Posten ligger et stykke inn i søkket så man må gå inn og håpe man finner posten. Det hadde kanskje vært lettere om skiltplaten hadde vendt nordover slik at man ser posten fra hogstfeltet nedenfor.

Post 29, 40 og 30 ble tatt i rask rekkefølge. De var lette å finne.

Utsetting av poster

Jeg synes opplegget til Ola-Dilt for postutsetting funksjonerer veldig greit. De holder seg stort sett til periodedatoene. De fleste områder får postene litt tidligere og det er greit. Jeg har blitt vant til midten av mai for periode 2 og 1 juli for periode 3.

Om man skal sette ut postene i 2 og 3 periode mye før dette så kan man like gjerne begynne med vår og høstposter som andre arrangører har.

Er man veldig ivrig kan man jo ta poster hos de andre arrangørene når man er ferdig med periodepostene i Ola-Dilt.

Jeg synes det viktigste er at 3 periode kommer ut ikke så mye etter 1 juli slik at man kan bruke ferien for å ta poster. Jeg er også en som ikke er så glad i hjortelusfluer så jeg prøver å bli ferdig med alle postene til midten av august. Det kan bli litt vanskelig om postene settes ut 15 juli.

2 periodepostene synes jeg blir satt ut på et naturlig tidspunkt (før midten av mai).

Grei tur på Slettfjell i går

Jeg har endelig begynt å ta postene i 1. periode og tok postene på Slettfjell først. Det var litt vått her og der på stier, men ikke noe problem.

Var litt engstelig for at myra på den rødmerkede stien rundt post 18 skulle være veldig våt, men det gikk greit å gå der også.

Gikk rett på alle postene selv om selve orienteringen var litt rusten. Det er greit å komme i gang. Neste uke har meldt mye fint vær så da skal jeg ta igjen det "tapte" og gå flere ganger

Åpningsdag

Åpningsdagen har jo 4 ekstra poster samt at det er denne saken man først kan få kjøpt Ola-Diltposen med kart og stemplingsbok.

Hvorfor skulle man ikke møte opp på den dagen? Prøvepostene kan man enkelt stemple ved å printe ut Ola Dilt 2012 brosjyren som ligger på nettet.

Jeg tror ikke åpningsdagen tar noen skade av at noen få har vært ute i marka og tyvstartet med prøveposter. Åpningsdagen er en hyggelig dag hvor man møter andre diltere for første gang denne sesongen.

Åpningsdag for Ola-Dilt

Det var tidligere annonsert at 1. april var åpningsdag for Ola-Dilt med 4 ekstraposter rundt Østmarksetra.

Nå står det at man starter 25. mars på Østmarksetra. Betyr det at åpningsdagen med ekstrapostene er fremskyndet til 25. mars?

Markering av poster ved blogginnlegg

Jeg så tilfeldigvis at post 34 er plassert noe nedenfor de andre på samme rad og dermed blir det en glippe til neste rad. Regner med at det ikke skal være slik.

Jeg tenker på når man skriver et blogginnlegg og kan markere hvilke poster innlegget gjelder for. Når man skal registrere poster så er alle boksene plassert korrekt

Tidlig vår

Det ser ut til at våren kommer tidlig i år. Da kommer trangen til å gå turer i Østmarka og finne poster igjen. :) Snøen er nesten borte og kalenderen sier fortsatt februar. Jeg vet det kan komme endel snø i mars, men vil tidlig vår ha betydning for når poster blir satt ut?

Vil Ola-Diltposene bli tilgjengelig tidligere hvis det er bart i skogen fra midten av mars? Vil isåfall enkelte poster som prøvepostene bli satt ut før offisiell åpning? Jeg mener å huske at man har tyvstartet tidligere år hvis våren har kommet tidlig.

Ihvertfall kan vi håpe på at det blir bar og fint til den offisielle åpningen 1. april ved Østmarksetra og mange diltere dukker opp for å markere 2012 sesongen for åpnet. :)

Oppsal orientering ikke synlig på WEB side

Jeg går inn på www.turorientering.no og da søker WEB siden opp klubber i nærheten av området min IP-adresse tilhører. I fjor kom Oppsal orientering opp og man kom inn på denne siden.

I år får jeg kun opp Kolbotn & Skimt, Nesodden og Forum, men ikke Oppsal.

Er det noe som kan gjøres slik at folk som går inn på www.turorientering.no også kan finne Oppsal og klikke for å finne Ola Dilt?