Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Turbloggen

Byggmestern var hjemme!

Naturopplevelser får man flest av når man beveger seg i sakte tempo. Det gjør jeg.

For noen dager siden oppdaget jeg ferske trefliser under et furutre. Da var det bare å løfte blikket søkende oppover. Denne gangen var jeg ekstra heldig for ”byggmesteren” var hjemme!

Blåveis, solnedgang og kraftmaster

Jeg rakk en kjapp kveldstur med bikkja til post 8 og 9 i kveld. Nydelig vær og uvanlig varmt var det.

Jeg har jo nylig både lest i avisen og hørt på radioen om tidlige funn av blåveis, men i en lun grøftekant mellom postene kom jeg over de første jeg selv har sett ”live” i år.

På veien hjemover forsvant solen akkurat ned bak åsene i øst og laget et flott maleri over Bjørka borettslag i Lindebergåsen. Kraftmaster som den på bildet ville vel bli kalt ”monstermast” i Hardanger, men i Østmarka finnes det så mange av dem at vi knapt reagerer.

En deilig dag

Takk til Ola Dilt for at de holder oss i aktivitet på denne måten. Muligens er det en liten rest av konkurranseinstinkt som slår inn. Det er litt spesielt å gå etter angitte mål når man er på markatur. Vi er nok litt forskjellige av natur, vi dilterne. Noen ser ut som om de tar postene på tid! Det gjør ikke jeg, og dermed får jeg med meg naturopplevelser som vedlagte bilde viser. Bildet er tatt med kameraet på min mobiltelefon. Ser du flaggspetten?

Store norske leksikon beskriver flaggspetten slik; ”Svart rygg med et stort, hvitt felt på hver skulder. Begge kjønn har et rødt parti på undersiden mellom halen og bena (undergumpen), hannen har en sterkt rød flekk i nakken, mens ungfuglene av begge kjønn har hele issen rød.” Det er ikke lett å se på bildet, men jeg tror at dette eksemplaret må ha vært en hunn.

Årets første

Årets første tur i går med postene E-G. Dette ble også årets første feilnoterte kode. Jeg noterte bare ET på post F. Ikke så veldig viktig, men irriterende å ikke få den registrert. Noen som kan hjelpe?

Et lite tips; vi gikk fra Munkebekken og vegen/lysløypa vestover, og i bakken oppover mot post G var det blank is på veien og vanskelig å komme seg ut i terrenget.

Nå hopper bikkja og jeg i bilen med kurs for Østmarksetra for å komme skikkelig i gang med årets Ola Dilt!