Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Turbloggen

Linfjellet

Etter å ha vært på resten av fjernpostene en regnfull helg tidligere, sto Linfjellet igjen.

På “Turkart over Østmarka 1:25000” er det merket en “kjerrevei/traktorvei” fra Veslevannsdalen opp til Plåterudseter. Virket jo perfekt som innmarsjrute, og dermed marsjerte jeg rødløype fra parkeringsplassen ved Losby, forbi Østmork, og opp Veslevannsdalen.
Tidlig går det en veldig tydelig sti opp til venstre, men denne går til høydene syd for Linfjellet.

Jeg forventet meg en tydelig “kjerrevei”, men brukte mye tid på å faktisk finne det som er merket på kartet. Desto større var jo gleden når jeg fant den. Dette har nok vært en ganske fin og relativt brei vei opp til Plåterudseter. I dag er den utrolig gjenngrodd. Var få spor av andre enn elg å finne oppover – jeg forventet jo vanlig “dilte-sti”. Det er alltid morsomt å finne slike litt skjulte spor av kulturhistorie når man er ute på tur. Vegen går opp til myra syd for Plåterudseter, og man kan følge sti over myra helt frem til tjernet. Går helt fint så lenge man er riktig skodd, og styrer forbi de værste av elgens “badebasseng”.

Fra tjernet er det jo bare å sette kursen vest, nordvest. Såvidt jeg erfarte er det (minst) tre topper (slott) på toppen. Skal ikke ødelegge moroa for de som ikke har vært der ved å si hvilken posten står på. Utsikten er ikke akkurat storveis, men et lite gløtt er det nord, nordvestover.
Av toppene med fjernpost er det nok Geiterudskampen som er den som skiller seg fra de andre i forhold til utsikt.