Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Turbloggen

Bomtur

Tok meg en fin tur på Haukåsen / Puttåsen med mine 3 følgesvenner (2 dax og en tempelhund) – syntes jeg var riktig så lur som kombinerte disse to kartene – postene ligger jo ikke så langt fra hverandre. Jeg begynte med 56…. og kunne ikke finne den, lette i 10 lange og 10 brede…. først når jeg begynte å lete etter 57 kom jeg på at de muligens ikke var satt ut ennå (håper det er tilfelle nå da) – stor var lettelsen når jeg fant 62 – der var alt på plass. Gjennomvåt på bena kastet jeg inn hånkle og trasket hjemover. Nå vet jeg i alle fall hvor postene kommer til å ligge! Og at jeg skal lese bloggen før jeg starter avgårde.

3.periode på Slettfjell og Skullerudåsen er klare!

Postene 66-70 ble satt torsdag; frodig og grønt.
Men mygg og knott trives jo ganske bra om dagen!
God tur, postene innbyr til god kartlesing og noe på tvers av åsene.
Et godt utgangspunkt for en rundtur, er å starte fra Hestehullet ( svingen før toppen av åsen før Mariholtet).

Postene på Skullerudåsen er også ute for 3.periode ( postene 76-80).

God tur!

Hilsen Ola Dilt

Linfjellet

Etter å ha vært på resten av fjernpostene en regnfull helg tidligere, sto Linfjellet igjen.

På “Turkart over Østmarka 1:25000” er det merket en “kjerrevei/traktorvei” fra Veslevannsdalen opp til Plåterudseter. Virket jo perfekt som innmarsjrute, og dermed marsjerte jeg rødløype fra parkeringsplassen ved Losby, forbi Østmork, og opp Veslevannsdalen.
Tidlig går det en veldig tydelig sti opp til venstre, men denne går til høydene syd for Linfjellet.

Jeg forventet meg en tydelig “kjerrevei”, men brukte mye tid på å faktisk finne det som er merket på kartet. Desto større var jo gleden når jeg fant den. Dette har nok vært en ganske fin og relativt brei vei opp til Plåterudseter. I dag er den utrolig gjenngrodd. Var få spor av andre enn elg å finne oppover – jeg forventet jo vanlig “dilte-sti”. Det er alltid morsomt å finne slike litt skjulte spor av kulturhistorie når man er ute på tur. Vegen går opp til myra syd for Plåterudseter, og man kan følge sti over myra helt frem til tjernet. Går helt fint så lenge man er riktig skodd, og styrer forbi de værste av elgens “badebasseng”.

Fra tjernet er det jo bare å sette kursen vest, nordvest. Såvidt jeg erfarte er det (minst) tre topper (slott) på toppen. Skal ikke ødelegge moroa for de som ikke har vært der ved å si hvilken posten står på. Utsikten er ikke akkurat storveis, men et lite gløtt er det nord, nordvestover.
Av toppene med fjernpost er det nok Geiterudskampen som er den som skiller seg fra de andre i forhold til utsikt.

Lang tur på Haukåsen

Fin tur i dag, akkurat passe temperatur og bra vær :)

Gikk fra Østmarksetra mot Lutdalen og videre til post 61, 39, 62, 63, 35 og 64 (som var riktig plassert i dag). En liten matpakkepause på Haukåsen, der var det hogst! Jeg bestemte meg for å gå mot Mariholtet, og tok post 34, 65 – og til slutt posten ved demningen ved Elvåga. Ble litt skuffet når det var sommerstengt på Mariholtet…

Turen ble i lengste laget for meg før jeg kom tilbake til bilen – sliten og fornøyd.

Post 64 på Haukåsen

Da er post 64 flyttet sted til korrekt plassering der den skal være av postutsetteren i kveld.

Takk til oppmerksomme diltere!

Hilsen Ola Dilt

Post 64

Hadde vi lest bloggen før dagens 3.runde på Haukåsen, hadde vi sikkert spart 10 – 15 min på post 64. Etter banning og sverting om diltefiender som fjerner poster gikk vi tilfeldigvis rett på den nordafor “firkanten” :-)

Plassering post 64

Posten er plassert ved den lille kollen/høydepunktet 40 meter nord for den kollen man forventer i henhold til tegnet firkant.

3.periode

Fint at 3.periode-poster begynner å komme. Hadde en fin runde på Haukåsen i går. Strevde litt for å finne post 64. En annen dilter hadde også problemer. Vi lurte litt på om den var plassert litt feil?