Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Turbloggen

Post 85-Linfjellet.

Jeg var på denne posten tirsdag 12.6. og brukte orienteringskartet Linfjellet, 1:10000, utgitt av Østmarka OK. Jeg fulgte stien i Veslevannsdalen via Veslevann til myra øst for Plåtensetertjern. Deretter går det tydelig bekk/tråkk inn til Plåtensetertjern øst for posten. Deretter kompasskurs rett til posten. Det er bratt og delvis tett skog, men med dette kartet gikk det greitt å finne posten.

Jakken på post 41

Jakken henger pent ved posten i dag :-) Jeg skulle desverre ikke retning til Sandbakken, men vurderte å ta den med. Besltutningen var at jeg lot den henge i tilfelle andre skal i retningen deres.

Ang. Spinner, så ble det en lang og våt dilt, holdt meg heldigvis tørr på bena, men fra post 44 og ut til rødmerket løype, klarte jeg å tråkke gjennom og sank ned til beltestedet med ene benet. Anbefaler godt skotøy og villmarksbukse for de som ikke har gått denne runden ennå. Utganspunktet mitt var Grønnmo, tok postene i denne rekkefølge: 41-43-45-42-44

Linfjell

3 kusiner la ut fra Losby og gikk nordover for å følge skiløpa rundt nordsiden av Linfjell. Etter å ha tatt av feil og havnet øst for Andersen, fulgte vi åsen nordover og kom inn på skiløypa. Vi tok en avstikker til Styggvann, som slett ikke var stygt. Fra stikrysset øst for Linfjellet tok vi opp og fant posten relativt greit.
Nedturen gikk via Plåterudtjern, og der kunne vi følge en sti ned til traktorveien og Veslevannsdalen. Det ble en del regnskurer og en del bushing, og vi var ganske gjennomvåte etter endt tur. Jeg tok forresten gull i dag!

Post 17

Det skal være riktig. Jeg har også skrevet VGC og det gikk bra. Du kan prøve en gang til!

til lillodilten

Kan melde fra Øivind at han tok post 5 og 16 i dag – i haglvær. Ingen mygg denne gangen. I tillegg tok han postene 17, 18, 19 og 20, så han er fornøyd

Lett eller tungt til 83

Jeg og hundene var en tur å tok post 83 – fjernpost på Losby. Jeg syklet inn til veikrysset rett vest for posten og begynte klatreturen opp til posten, kom nok litt for langt nord og fikk mange stup og mye tett skog å forsere. Deilig med en liten regnskur så jeg kunne kjøle meg ned. Det ble lange og strevsomme 700-800 meter opp til posten. Etter en god rast og litt mat tok jeg kursen rett ned og kom etter en liten stund ned til gammel traktor vei / sti som ble rene rusleturen (dog bratt nok rett ved posten) tilbake igjen. Den gikk lenger syd enn opprinnelig kurs og jeg havnet ca 600-700 meter syd for opprinnelig utgangspunkt. Der går god skogsbilvei tilbake til sykkelen. Hvis noen vil ta stien opp er det som sagt ca. 700 meter sydover på (blå) vei – først en snuplass m. en del ved, liten bekk, så umerket sti inn til venstre. Den deler seg et par ganger: første gang hold til høyre, de to neste hold til venstre. En flott sti som tar en nesten helt til toppen. GOD TUR.

Gjestepostene

Prøvde meg på post 5 og 16, men fant ingen av dem. I tillegg regnet det og myggen stakk, så humøret var ikke helt på topp da jeg vendte nesa hjemover, men å mate andemor og ungene hennes ved Steinbruvannet fikk meg glad igjen.

Gjesteposter nr 5 og 16

Lill-O-Dilten fikk seg en rask kveldstur ut for å sjekke post 5 og post 16, og kan melde at de fortsatt sitter der de skal, helt intakte. Det er oversiktlig ved postene, og det er tydelige “post-stier” fra henholdsvis nærmeste sti og lysløypa helt inn i de to postene. Vi ønsker Øyvind bedre lykke og færre myggstikk på neste tur.

Siden særlig post 16 har voldt problemer, tok vi med kameraet ut på tur. Håper det skal lette orienteringen å se hvordan postene er plassert ved detaljene.

Dessverre har Turorientering.no problemer nå, og vi får ikke inn to bilder. Derfor kommer bildet av post 5 når feilen er rettet opp.