Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Turbloggen

Mønekollen

Fant ut at det kanskje var en god idé å ta et par fjernposter denne siste pinsedagen, og klatret i vei oppover mot Mønekollen. Men hvor er posten? Jeg ser at 10stk. har vært der og registrert denne posten, så den må vel være der, men jeg fant denne ikke. Jeg regner med at masta på toppen er toppen, men jeg sjekket noen av nabokollene også, men ingen post å se. Skikkelig nedtur etter en så lang opptur.

Het tur på Spinnern

Hadde en fin tur etter poster på Spinnernkartet i dag. Litt i heteste laget var det, men det gjorde godt med en dukkert i Langvann til slutt.
På vei opp Karl den 12. vei traff jeg en nokså nyklekket hoggorm, som krysset veien rett foran meg. Den var på tykkelse med en blyant og ca.20 cm lang.

Hoggorm eller buorm?

Siden det er et så flott nærbilde av ormens hode, tror jeg at det er mulig å slå fast at det er en hoggorm. Buormen har runde pupiller mens hoggormen har spalteformede, slik som på bildet. Flotte bilder, men jeg er likevel glad for hver tur som jeg ikke møter orm.

Spinnern og Ivar.

Takk for et interessant innlegg. Bildene også interessante. Ikke mye "tåkeprat" her. Haha. God tur videre.

To rustne herrer

Takk igjen til deg Knut.

Jeg har nok muligens vært en av få som har ønsket å skape en form for debatt m.h.t. synspunkter (alltid vært i håp om forbedringer!) rundt vår kjære Ola Dilt her på bloggen. Tror noen konstruktive, andre undermåls. Dette i mange år. Har vel ikke lykkes helt.

Er en gammel traver i turorienteringssammenheng. Derfor føler jeg vel å kunne ha noen formeninger om denne lidenskapen. Les gjerne mine blogginnlegg i fra tidligere år i så måte.

Neppe har noen hengt seg på mine innlegg med motsigelser eller støtteerklæringer. Dumt.

De fleste innlegg jeg leser handler om «vær og vind» og tapte postkoder.

Nettopp derfor løsnet disse totalt annerledes, og for meg befriende ord i ditt innlegg, et helt nytt håp. Håp om å skape noe mer ut av muligheten vi har ved innlegg i denne interessante bloggen. Kanskje «påvirke» litt på ulike måter.

Jeg ønsker meg mer konstruktive innspill slik at opplevelsen i marka, om mulig, kan bli enda mer rikt.

Ikke misforstå; Jeg har også måtte ty til slike bønnfallende innlegg om misforståtte postkoder m.m. Har jo selvfølgelig opplevd å være på villspor selv også. Dette kan skje mange, mang en gang, i løpet av vår korte sesong der ute i leting blant trestammene.

Flott nærlinse du har forresten!

P.S.
Etter min smak; Apropos; Fantastisk flott den visa til Ole Paus og Jonas Fjeld; «To rustne herrer». Tror imidlertid ingen av DE TO bekymrer seg spesielt om terrengformasjoner. Det er VÅRT lodd og vi har valgt det selv. Jaja.

Spinnern

I går var turen kommet til postene på spinnernkartet. Startet fra Grønmo og fulgte veien østover. Tok 44 først og deretter postene "mot sola" for å ende opp ved Langvann og en idyllisk matpause. Litt senere er det nok gode bademuligheter der.
Traff på et par ormer, den første på stien mellom 45 og 42. Er litt usikker på om det var huggorm eller buorm, kunne ikke se hverken sikksakmønster eller buormens gule flekker.
På vei hjem, ved Sølvdobla, var en buorm i ferd med å innta lunch, froskelår (og resten av frosken). Ikke noe å si på grådigheten, frosken var sikkert 2-3 ganger større enn ormens gap. Etter en stund ga den opp og dro til skogs mens frosken måtte ha en god pause før den også forsvant.

Takk for "støtten" Rolf

Ja det er godt å vite at man er to (eller fler) i denne dilten som ikke er helt "orientert" :-)
Har lest litt på dine tidligere innlegg, og synes du er en aktiv skribent og filosoferer over ting langs din vei, bra lesing :-) fortsett med det.

Postene 1-5 ble fordelt på to dager, post 4 og 5 tok jeg i går, den turen ble på nesten 5 timer, årsaken er at jeg koste meg i det flotte været og tok mange avstikkere og omveier på turen, avsluttet turen ved post 36 der jeg hadde parkert sykkelen oppe ved grusveien.

I dag ble min kone med og tok post 1-2 og 3, det er litt greit at hun slenger seg på noen ganger da hun er litt mer kjent i marka og er en flink kartleser, men det ble en kort tur og da dukker muligheten og tid til å tenke litt foto. Så jeg legger ved 3 bilder som ble tatt ved kløfta ned til post 3.

Spinnern

Ja da har vi tatt alle de fem postene på Spinnern kartet for andre periode. For en dag!! Deilig sol, men veldig mye opp og ned igjen. Vi var på beina i rundt 6 timer. Det er lenge. Men fristende å gjøre seg ferdig. Vi har ikke bil, så vi startet fra hovedveien ved Grønnmo. Vel frerdig med alle postene der vi tok 43 til slutt, gikk vi til Rustasaga. Men derfra tok vi bussen hjem. Det føles som om vi har gått mange mil. Hvor mange det kan være vet vi ikke. To av postene sleit vi mye med. 41 og 43 var vriene. Men etter mye gåing fram og tilbake var de plutselig der. Som jeg har sagt tidligere, må vi bli mer nøyaktige når vi leser kartet. Vi slumper nok litt for mye. Myrer og bekker har vi lært kan være til stor hjelp. Dagen var iallefall fin, og enda en gang takk til de flinke i Oppsal orienterings klubb