Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Turbloggen

Slettfjell

Nydelig tur på Slettfjell i dag, greit å finne postene, innimellom med litt hjelp fra meddiltere. Blir stadig overrasket over hvor kort avstanden er i terrenget, målestokken på kartene lurer meg som er vant med mindre målestokk.

Lillomarka- Røverkollen

Så var vi klar for gjestepostene. Da vi ikke har bil, tok det lang tid innen vi var igang med postene. Men da vi kom igang gikk det egentlig ganske greit. Postene 1-4 gikk uten problemer. Så gikk vi opp til Røverkollen og så på den flotte utsikten. Du verden ...... Oslo har virkelig flotte turområder. Lillomarka ikke noe unntak. Uvant for oss, vi som oftest går i Østmarka. Men med det været vi hadde i dag kan ikke opplevelsen bli bedre. Vi bommet litt på post 8. Det var egentlig veldig fint. Vi fant Bamsetjern, der tok vi en lang rast. Vakkert!! Til sist tok vi post 6. Da var klokka blitt mange og føttene trøtte. Tid for å finne T-banen og komme oss hjem. Flott opplevelse i ukjent terreng. Enda en gang har jeg greid å skrive feil kode på en post.
Koden til gjestepost 2

Lillomarka- Røverkollen

Så var vi klar for gjestepostene. Da vi ikke har bil, tok det lang tid innen vi var igang med postene. Men da vi kom igang gikk det egentlig ganske greit. Postene 1-4 gikk uten problemer. Så gikk vi opp til Røverkollen og så på den flotte utsikten. Du verden ...... Oslo har virkelig flotte turområder. Lillomarka ikke noe unntak. Uvant for oss, vi som oftest går i Østmarka. Men med det været vi hadde i dag kan ikke opplevelsen bli bedre. Vi bommet litt på post 8. Det var egentlig veldig fint. Vi fant Bamsetjern, der tok vi en lang rast. Vakkert!! Til sist tok vi post 6. Da var klokka blitt mange og føttene trøtte. Tid for å finne T-banen og komme oss hjem. Flott opplevelse i ukjent terreng

Byggmestern var hjemme!

Naturopplevelser får man flest av når man beveger seg i sakte tempo. Det gjør jeg.

For noen dager siden oppdaget jeg ferske trefliser under et furutre. Da var det bare å løfte blikket søkende oppover. Denne gangen var jeg ekstra heldig for ”byggmesteren” var hjemme!

Skullerudåsen

Hadde en veldig fin tur idag på Skullerudåsen og møtte mange på veien og i skogen. Varnen er endelig kommet så det var mye liv rundt Nøklevann.

Startet med post 26. Jeg forsøkte ta den fra sydsiden og gikk langs veien til huset. Det var ikke mulig å gå ned mellom stupene så jeg måtte nesten ned på tunet ved huset for å komme til posten. Den var enkel å finne med Ola-diltstil helt frem.

Hvordan er det med de som bor veldig nær poster? Blir de plaget av at diltere nesten kommer inn i hagen deres? Jeg forsøker finne omvei for å unngå å tråkke for nær for sikkerhets skyld. Jeg vet ikke om Ola-Dilt har avklart med dem at de får poster veldig nær huset deres.

Jeg gikk derfor en omvei til post 27 og gikk mot Fjelstadbakken på veien. Tok en liten sti tilbake mot posten til jeg møtte rekken med skrenter. Det var ikke lett å gå ned for å komme til posten. Enten må man gå helt ned til enden på skrentrekken eller så må man gå oppover på østsiden av skrenten til man er vis a vis posten. Da kan man klatre ned skrenten siden man får noe feste i mosen.

Fulgte veien forbi Fjelstadbakken mot post 28. Jeg ønsket å ta den lille stien sydover rett nord for posten. Uheldigvis var det et hogstområde her så det ikke er lett å se hvor stien går. Jeg måtte følge terrengformasjoner og så ikke noe til posten. Etter å ha gått forbi posten litt gikk jeg nedover og så den enkelt. Posten er mellom skrenter og skiltplatene er montert på sydsiden av treet samt mot vest. Dette gjør at det nesten er umulig å se posten om man kommer fra nord og går oppover i søkket mellom skrentene. Posten ligger et stykke inn i søkket så man må gå inn og håpe man finner posten. Det hadde kanskje vært lettere om skiltplaten hadde vendt nordover slik at man ser posten fra hogstfeltet nedenfor.

Post 29, 40 og 30 ble tatt i rask rekkefølge. De var lette å finne.

Støvler trengs

Hvis du vil unngå å bli VELDIG våt på bena bør støvler medbringes for å besøke prøvepost A. Den står nå midt i en myr.
Jeg ga opp å komme nær nok til å se koden.

Gjestepostene

Jeg og mamma hadde nok en flott tur i skauen i dag, og vi fikk tatt resten av gjestepostene.
Det var litt skrekkblandet fryd å gå over broa nord for post 11, og ved Bleiktjern var det ei canadagås og et par stokkender som var veldig ivrige etter å smake på nistapakka vår.
Ved post 14 var det hengt opp klar beskjed (se bilde) til vedkommende som har stjålet posten et par ganger...

Utsetting av poster

Jeg er en av dem som synes det er flott at postene kan settes ut litt før tida når føret tillater det. Det som er fint med turorientering for meg, er at jeg selv kan velge når jeg skal ta postene og hvilket tempo jeg skal ta dem i. Og at jeg har et mål når jeg går i skogen. Noen år tar jeg postene nesten med en gang de settes ut, og noen år rekker jeg ikke ta alle postene før de ulike periodene er tatt inn. Derfor setter jeg pris på at postene står ute i litt lengre perioder (for min del kunne det gjerne vært to perioder, i stedet for tre). I tillegg er ofte iveren veldig stor med en gang snøen blir borte, så jeg har ofte savnet flere poster i 1. periode. For min del kunne det vært flere poster da, og litt færre i periode 3.