Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Turbloggen

Utsetting av poster

Jeg synes opplegget til Ola-Dilt for postutsetting funksjonerer veldig greit. De holder seg stort sett til periodedatoene. De fleste områder får postene litt tidligere og det er greit. Jeg har blitt vant til midten av mai for periode 2 og 1 juli for periode 3.

Om man skal sette ut postene i 2 og 3 periode mye før dette så kan man like gjerne begynne med vår og høstposter som andre arrangører har.

Er man veldig ivrig kan man jo ta poster hos de andre arrangørene når man er ferdig med periodepostene i Ola-Dilt.

Jeg synes det viktigste er at 3 periode kommer ut ikke så mye etter 1 juli slik at man kan bruke ferien for å ta poster. Jeg er også en som ikke er så glad i hjortelusfluer så jeg prøver å bli ferdig med alle postene til midten av august. Det kan bli litt vanskelig om postene settes ut 15 juli.

2 periodepostene synes jeg blir satt ut på et naturlig tidspunkt (før midten av mai).

Grei tur på Slettfjell i går

Jeg har endelig begynt å ta postene i 1. periode og tok postene på Slettfjell først. Det var litt vått her og der på stier, men ikke noe problem.

Var litt engstelig for at myra på den rødmerkede stien rundt post 18 skulle være veldig våt, men det gikk greit å gå der også.

Gikk rett på alle postene selv om selve orienteringen var litt rusten. Det er greit å komme i gang. Neste uke har meldt mye fint vær så da skal jeg ta igjen det "tapte" og gå flere ganger

Haukåsen + gjesteposter

Jeg og mamma syklet til Haukåsen i dag, i strålende solskinn, og fant 3 poster. Det var digg med is og bolle på Mariholtet :-)
Etterpå kjørte vi til Skytta for å finne gjestepost nr. 9 og 10. Her var det ikke like greit å komme fram med sykkelhenger'n min pga. steinete vei, men vi fant omsider disse to postene også.

Post 16

Jeg var ute i dag og tok postene 16-20
Ser ut for at jeg har skrevet opp feil kode på 16.
Er det noen som har den koden

Historisk post nr 39 Gørputten på plass

Ola Dilt tok seg en tur ut i regnet i kveld og satte ut denne posten. Går du via Kroktjern, er det mye fin gammelskog nord for vannet og videre mot posten.
Men vått nå og bruk gjerne gummistøvler om du ikke vil bli våt på bena.

Posten ligger åpent og fint til og venter på de som vil ta seg en tur.

Hilsen Ola Dilt

Skrevet av Ola Dilt

Gal kode

Hei! Vi må ha skrevet gal kode på prøvepost G. Kan noen hjelpe oss? Denne gangen hadde vi nemlig ikke med kamera for å ta bilde av koden slik vi pleier. Ellers slutter vi oss til alle som takker for flott opplegg og gleder oss over å være i gang igjen. Kari Wold

Mini-dilt og Skullerudåsen

Enda en tur i marka. Østmarka er et fantastisk turområde. Jeg er glad og ivirg hver gang vi går ut i skogen. Slik også i dag. Sola tittet nesten fram, og utpå dagen kom den også . Vi slet litt mer med postene i dag. Kanskje er vi blitt litt for selvsikre. Post 26 og 27 voldte oss mest bry. men etter litt leting Fant vi dem. Problemet var egentlig at utgangsstedet lå litt for nær private hus. Derfor valgte vi feil utgangssti. Det viktigste når vi roter rundt i skogen er jo at man må være nøye når en skal merke seg sikre punkter. I dag har vi vel lært at vi må være mer nøyaktige og ikke ha det for travelt. Som ganske nybegynnere er dette en god lærdom. Vi tok også fem av minidilt postene. Synes egentlig de var litt vel godt gjemt i forhold til de andre postene. Man måtte gå mer rundt for å finne dem. Vi tenkte det var gjort slik fordi det ofte er klasser som er ute. Da må de lete litt nøyere.
Spørsmål :
Kan en klippe minidiltpostene her inne?

Kommentar til Roar Strand

Ang. din uenighet med "stresserne".
Det bør ikke være noen konflikt mellom dine interesser og det at poster blir satt tidligere ut når våren og været tillater dette. Enhver kan selv velge å følge "boka"...
Husk at mange er plaget av pollenallergi og derfor i perioder må ta lengre pauser fra skogen. Samtidig har vår nye venn hjortelusflua gjort enkelte områder utrivelige i august og september.