Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Turbloggen

Kjempetur i skogen idag

Jeg stod tidlig opp og la ut på 16 til 20. Det ble både syn av elg og rådyr og masse med fugl. Det er sikkert at det er vår. Gleder meg allerede til neste tur. Er det noen som kan fortelle meg om postene ved Haukåsen er satt ut? Fan t nemlig ikke post 11

Om å "trå litt utenom stien" i ulik sammenheng!

Man skal nok vokte både ord og steg på sin vei. Selv i skogen. Være litt forsiktig i uttalelser (:-).
Glatta (les muligens alt; brodder) er der før man aner det!
Spesielt nå med vinter i vårsesongen. Senere følger resten; sommerlig gjørme og høstelig
løv... puh!
Haha allikevel. La oss betrakte livet i skogen som kun kos.
---------------------------------------------
Poenget;
Forsøkte meg på prøvepostene i dag rundt Ulsrudvann (naturlig veivalg "med" klokka?) Kårer allerede prøvepost A til en av favorittene i blant årets OlaDilt-poster. Nydelig beliggenhet.
Vel, noen flere kandidater ligger vel forhåpentligvis der ute å venter på oss.
------------------------------------
Hysj! Kan noen hviske meg i øret hvor dette bekkemøtet fant sted der rett sør for Ulsrudvann!? Jeg traff i hvert fall intet slikt møte. Krysspeilet og stod i. Mer og mer våt på beina. Alternativene var få der på dette begrensede området.
Kanskje jeg motvillig må gå til anskaffelse av en GPS for å finne frem til poster jeg også lissom (:-). Den aller siste innrømmelse av hvilken vei det meste sparker og går med årene!

Har noen andre forsøkt seg på denne prøvepost D i en forventet beskrivelse av et bekkemøte? Dette ved høylys dag, tirsdag 27/3, og altså mislykktes! Håper faktisk det!

Var den rappa den posten der?

Kanskje man heller skal ta seg en ungdommelig rapper's delight (youtubesak) på f.eks. Skullerudstua i stedet for det ene tapte poenget der ute i fornedrelsen! Tjohei!

Blåveis, solnedgang og kraftmaster

Jeg rakk en kjapp kveldstur med bikkja til post 8 og 9 i kveld. Nydelig vær og uvanlig varmt var det.

Jeg har jo nylig både lest i avisen og hørt på radioen om tidlige funn av blåveis, men i en lun grøftekant mellom postene kom jeg over de første jeg selv har sett ”live” i år.

På veien hjemover forsvant solen akkurat ned bak åsene i øst og laget et flott maleri over Bjørka borettslag i Lindebergåsen. Kraftmaster som den på bildet ville vel bli kalt ”monstermast” i Hardanger, men i Østmarka finnes det så mange av dem at vi knapt reagerer.

Herlig start på OlaDilt-sesongen 2012

Været på åpningsdagen, søndag 25.mars, kunne neppe vært bedre. Den strålende solen, i fra blå himmel, bandt åpningspostene sammen som en ren fornøyelse å oppleve.

Innlegget i fra Hanslien, som åpenbart hadde en fortreffelig dag i skogen, ønsker jeg bare å knytte en kort og positiv kommentar til;
Takk. Så flott at også noen andre enn meg selv nå våger å gi noen kommentarer og formeninger.

Har mang en gang i beste tro forsøkt å bidra konstruktivt, men følt meg alene ved mine uttalelser om f.eks. det dødfødte ved å legge åpningsposter i myr (uff) (kapre nye o-løpere der disse skal vasse i vann for å nå posten!), generelle postplasseringer (bingoposter), håpløse strekk på tvers av uendelige stup i begge retninger o.s.v.

Takk Hanslien. Nå er vi to.

En deilig dag

Takk til Ola Dilt for at de holder oss i aktivitet på denne måten. Muligens er det en liten rest av konkurranseinstinkt som slår inn. Det er litt spesielt å gå etter angitte mål når man er på markatur. Vi er nok litt forskjellige av natur, vi dilterne. Noen ser ut som om de tar postene på tid! Det gjør ikke jeg, og dermed får jeg med meg naturopplevelser som vedlagte bilde viser. Bildet er tatt med kameraet på min mobiltelefon. Ser du flaggspetten?

Store norske leksikon beskriver flaggspetten slik; ”Svart rygg med et stort, hvitt felt på hver skulder. Begge kjønn har et rødt parti på undersiden mellom halen og bena (undergumpen), hannen har en sterkt rød flekk i nakken, mens ungfuglene av begge kjønn har hele issen rød.” Det er ikke lett å se på bildet, men jeg tror at dette eksemplaret må ha vært en hunn.