Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Turbloggen

Sløv igjen.

Denne gangen gjorde jeg tabben på post 53. Stemplet vakkert, men skrev ikke ned koden. hjelp å få?

Kartmappejakten

Hva gjør du når kartmappen som har fulgt deg fra post til post gjennom ti år ikke lenger klarer å holde kartet tørt? Jo, da går du på jakt etter en ny. For meg startet den turen øverst i Bogstadveien og endte i borteste enden av Storgata. Makan, ikke en eneste praktisk kartmappe å oppdrive i noen sportsforretning. For jeg vil jo ha en som har plass til både kart, kompass, penn og deltakerhefte til OlaDilt. En plass til alt liksom, akkurat som i min gamle kartmappe. Nei, her er det bare å gjøre som Pompel og Pilt. Reparere, reparere … Frem med sprettekniv, symaskin og en voksdukrest fra Stoff & Stil (et saftig utlegg på hele 3 kroner). Sånn, nå er nok kartmappa tett tenker jeg. Og her kunne jo historien ha endt, men jeg hadde ikke helt gitt opp håpet om ny kartmappe ennå. Så da slengte jeg av gårde et halvhjertet søk på internett. Å lykke, der er den jo. Min gamle kartmappe, bare helt ny, i salg på Idrettsbutikken på Flisa. Ja, du gjettet riktig jeg bestilte selvfølgelig en med en gang. Så nå har jeg to kartmapper. En ny i originalutførelse og en original i lysrosa voksduk med hvite polkadotter på.

Fjernposter

Idag har tre av fjernpostene blitt oppsøkt i flott vær! Hele fem timer tok runden, så kroppen får god mosjon. Takk til de som har blogget om post 81 og 83, det gjorde målene lettere å nå. Jeg legger ved et bilde av masta på Mønekollen (post 81) og tipser om at posten ligger nord for den.

Post 83 Geiterudskampen

I et tidligere innlegg ble det tipset om en tydelig sti som starter på sommerbilveien (blå vei) der stien mot Finnland begynner og som går oppover lia mot posten. Jeg gikk denne ca. 700 m til den myra som er avtegnet på kartet under posten i vest. Herfra er det snaue 200 m til posten i riktignok bratt, men for så vidt greitt terreng å gå i. Med myra som utgangspunkt gikk jeg rett i posten. Av alle fjernpostene synes jeg nok denne var den beste med fin utsikt.
Takk for tipset om denne stien.

Post 81 Mønekollen

Denne posten var lettere å finne enn jeg først trodde. Jeg gikk opp kjerreveien/traktorveien som starter rett vest for Tangen, i svingen på veien. Denne går, som angitt på kartet, først rett sørøver og svinger etter hvert nordover. Her er kartet feil. Denne veien går helt opp til en mast som ligger omtrent ved den første e i Mønekollen (dvs. 4 bokstav). Herfra er det ca. 200 m nordover til posten. Først kommer du ned på ei myr og på andre siden av denne finnes et tydelig tråkk fram til posten.

Kode post 67

Er det noen som har koden til post-67. Jeg noterte cnt, men det er feil.

Tursekk med div. innhold

Hei

I dag tidlig lå det en tursekk med div. innhold i hagen min, det virker som om eieren har vært rustet for en helgetur i marka. Noe av innholdet lå strødd utover, noe som indikerer at denne kan være stjålet og gjennomsøkt. Er det noen her inne som har hørt om eller kjenner noen som har mistet sekken og muligens går i sokkelesten i marka ?

Noen som har en link til turblogg for Østmarka ? vet det er en, men finner den ikke igjen.

Forøvrig så er Oladilten lagt på feriehylla, men hadde en hærlig tur med familien på torsdag med ny stekte pannekaker og nyplukket/rørt blåbær i strålende sommervær

Ta kontakt på e-post knuts1960@hotmail.com