Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Turbloggen

Blåbær og piggsopp!

Idag hadde jeg tenkt å ta postene 71-75, men med så mye blåbær så ble det med to poster, 72 og 75. På vei ned fra 72 kom jeg også over piggsopp. Kjempestas med både blåbær og piggsopp i sekken etter orienteringstur!

Jeg kan absolutt anbefale å ta med noe å plukke i på orienteringstur om dagen. Og jeg var veldig fornøyd med å dele min tur i to, nå har jeg tre poster til igjen i samme området, og kan ta en kombinert bær/sopp/posttur en annen gang også!

Er det noen andre som vil dele poster og runder som egner seg godt for kombinasjonen plukk og post?

Takk for i år.

Da var 3. periode ved Sandbakken unnagjort.
Ser ut til ay vi har fått vår egen private uværsky.
Solen skinte på Oppsal mens vi dro på tur, men da vi parkerte ved Sandbakken åpnet himmelen seg. Dette fortsatte helt nøyaktig til vi kom tilbake til bilen etter sesongen siste 5 poster. Selvfølgelig var dette sesongen eneste tur uten medbragt regntøy. (man stoler da på YR..)
Vel hjemme på Oppsal fikk vi beskjed om at solen hadde skint hele tiden….
Takk for i år Ola Dilt, vi møtes igjen i 2013 til en ny sesong med forhåpentligvis mindre nedbør!

Skullerudåsen

Det fine med tur-o er at man kan legge opp ruten som man selv ønsker det. vi tok ikke postene i rekkefølge. Startet med post 40 og etter det: 79, 78, 77, 80 og 76. Tross regnbyger og tordenvær ble det en fin tur.

Skullerudåsen

Jeg synes jo bare det var en utfordring med den “klatreetappen” mellom post 79 og 80
Tok bare en kompasskurs fra 79 og klatret opp til jeg fant stien på toppen der.
men det er jo utvilsomt lettere å ta den fra andre siden, stien som går opp fra grusveien mot Ødegården, et par hundre meter etter fjellstadbakken.
Må si jeg har hatt mye mere trøbbel med de fjernpostene, spesielt pos 85 sist lørdag, tror aldri jeg har vært så våt noen gang…så fant jeg ut at jeg ikke skulle stole på kompasset, og gikk da seff 8km i feil rettning…
Men var jo bare en utfordring det og…

Postene 78, 79 og 80 - Skullerudåsen

Jeg registrerer motbøren mot mitt innlegg angående “strekket” post 79 – 80. Mulig jeg har levd med orientering i alt for mange år. Trodde jeg hadde funnet ut forskjellen om hva som betraktes som bra, kontra dårlig postplasseringer. Altså ikke.

Våger meg; Hva da med veivalgsmuligheter i mellom postene 78 og 79? Orientering? Spennende og få synspunkter! Poenget mitt lå nettopp i dette også!

Skullerudåsen og hjertesukket

Jeg kan ikke være enig angående hjertesukket om plasseringen av postene 80 og 79. En behøver vel ikke gå direkte i luftlinje fra 80 til 79? Hvis en går ca 150 m rett øst fra 80, da kommer en på et parti hvor det går pent ned- og sydover til 79.
Jeg har ikke tatt disse postene ennå men jeg har planlagt å ta postene slik: 76, 77, 78 og ned Trolldalen til 79 og fortsette stien ned og bort mot Fjellstadbakken og den lille stien forbi 28 til post 80.
Nå nærmer jeg meg de 80 så jeg forsøker å ta det litt pent i terrenget, men Dilter har jeg vært siden 1967.