Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Turbloggen – Post – 81

Mønekollen -fjernpost

For de som lurer på hvordan man skal angripe fjernpostene… Kjør til Losby (merket fra hovedveien når du kjører mot Lillestrøm/Lørenskog). Og du bruker Østmarkas turkart 1:25.000. Fra parkeringen på Losby er det ca 1,5km på turvei inn til Mønevann, som har en flott badeplass, og som mange bruker som utgangspunkt for kanoturer. Vi fulgte turveien helt til vi var innerst i vika ved Mønevann, og derfra noe som liknet en traktorvei bratt opp til høyre. Hadde jeg lest innlegget på bloggen her i forkant, så hadde vi visst at traktorveien gikk helt frem… men isteden tråklet vi oss opp der hvor traktorveien igjen vendte sydover. Men, vi fant masse kantareller… så det var verdt det! Turen anbefales! Middagen ble inntatt på odden ved Mønevann, wok med kantrareller:)

Fjernposter

Idag har tre av fjernpostene blitt oppsøkt i flott vær! Hele fem timer tok runden, så kroppen får god mosjon. Takk til de som har blogget om post 81 og 83, det gjorde målene lettere å nå. Jeg legger ved et bilde av masta på Mønekollen (post 81) og tipser om at posten ligger nord for den.

Post 81 Mønekollen

Denne posten var lettere å finne enn jeg først trodde. Jeg gikk opp kjerreveien/traktorveien som starter rett vest for Tangen, i svingen på veien. Denne går, som angitt på kartet, først rett sørøver og svinger etter hvert nordover. Her er kartet feil. Denne veien går helt opp til en mast som ligger omtrent ved den første e i Mønekollen (dvs. 4 bokstav). Herfra er det ca. 200 m nordover til posten. Først kommer du ned på ei myr og på andre siden av denne finnes et tydelig tråkk fram til posten.

Lang tur til fjernpostene

Fredag kveld 20/7 la jeg ut på langtur fra Hellerudtoppen. Overnatting i hengekøye ved Kroktjern, så 2 poster (65 og 64) på Haukåsen lørdag morgen. Ble veldig overasket da hele toppen av Haukåsen er “snaukippet”, men utsikten er da i hvertfall bedre . . .

Ned fra Haukåsen, på nordsiden av Fri-Elvåga via Knuttjern og Losby mot post 85 på Linfjellet. Traktorveien fra Veslevannsdalen i retning Plåterudsetertjern er ikke lett å finne, og tilrettelagt for rullestol/sykkel er det lenge siden den har vært! På vestsiden av Plåterudsetertjern fant jeg en 3-4 never med multer, mmm – smaker godt!

Etter post 84 på Breimosen ble det ny overnatting rett ved veikrysset ved “Putten”.

Tidlig søndag morgen la jeg i vei oppover mot post 83 på Geiterudskampen. Tok nok en unødvendig bratt vei opp fra vest, men fant en lettere vei ned med god “Dilte-sti” lenger sør. Hvis du (IR?) som mistet kompasset ditt på den bratte veien opp vil ha det tilbake, kontakt meg på 993 36 954.

Etter post 82 ved Finnland ble det en bedre frokost ved Tangen før jeg begynte klatringen opp til post 81 på Mønekollen. Et par hunder meter syd for posten møtte jeg tre andre “Diltere” som hadde tatt seg en hvil. Etter en kopp kaffe gikk vi da sammen og fant post 81. Dette var deres første post for dagen så våre veier skiltes der, nå skulle jeg hjem.

Ved Drettvann møtte jeg tre karer i begynnelsen av 20-åra som også var på vei vestover. De hadde, helt uten erfaring, begitt seg på tur fra Flateby ved Øyern, med Oslo som mål. Vi tok så følge forbi Halssjøen, Mariholtet og Sarabråten. Ved nord-enden av Nøklevann satte jeg kurs mot Hellerud-toppen, gutta skulle til Ulsrud og T-banen.

Dette ble en ganske lang (43,5 km), men meget fin tur, den kan anbefales på det varmeste!

Mønekollen

Hatt en fin ettermiddagstur til Mønekollen og post 81. Trodde også at masten var på toppen, men etter nøyere ettersyn på kartet måtte vi forbi en liten myr og opp på en ny kolle, der var den :-) Tips: kjerrevei helt opp til masta :-) Randi

Mønekollen

Fant ut at det kanskje var en god idé å ta et par fjernposter denne siste pinsedagen, og klatret i vei oppover mot Mønekollen. Men hvor er posten? Jeg ser at 10stk. har vært der og registrert denne posten, så den må vel være der, men jeg fant denne ikke. Jeg regner med at masta på toppen er toppen, men jeg sjekket noen av nabokollene også, men ingen post å se. Skikkelig nedtur etter en så lang opptur.