Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Turbloggen – Post – 84

Fjernpostene 84 og 85

Postene 84 og 85 stod for tur i dag, og ble tatt i denne rekkefølgen. Stien som tar av den blåmerka over Puttås var lett å finne og følge inn til Breimosen. Der traff jeg to hyggelige damer som hadde gode tips å komme med i forhold til posten på Linfjellet (mer om det senere).

På kartet er det merka en sti videre over Nestemyrås, men denne kom og gikk som den selv ville. Jeg kom likevel ned til stien i Veslevannsdalen omtrent der jeg hadde tenkt, og kunne gå et lite stykke nedover for å finne “veien” oppover mot Platerudseter.

Uten denne bloggen hadde jeg neppe funnet denne veien så lett, men den var jo grei å følge. Forholdsvis greit å finne frem til toppen og posten fra Platerudsetertjern også, men jeg kjente at jeg hadde lyst på en enklere nedstigning.

Og her var det at jeg fant det som damene hadde tipset om, nemlig en fin og tydelig sti som ikke står på kartet. Etter min vurdering må denne stien ha vært der en stund også. Den er meget lett å finne der den tar av rød/blåmerka ved løypekrysset nederst i Veslevannsdalen. Bortsett fra at man må passe seg for ikke å tråkke i hestemøkk, så må dette den enkleste veien opp til Linfjell. Du ender opp ved sørvestenden av Platerudsetertjern.

Linfjellet hadde fin utsikt, men jeg holder likevel en knapp på Geiterudskampen som den flotteste fjernposten i år. Stien opp (som det ble tipset om her inne) ble jo til en nydelig åpen gressvoll etterhvert, og utsikten sørover i Østmarka fra toppen er blant de flotteste jeg har sett.

Lang tur til fjernpostene

Fredag kveld 20/7 la jeg ut på langtur fra Hellerudtoppen. Overnatting i hengekøye ved Kroktjern, så 2 poster (65 og 64) på Haukåsen lørdag morgen. Ble veldig overasket da hele toppen av Haukåsen er “snaukippet”, men utsikten er da i hvertfall bedre . . .

Ned fra Haukåsen, på nordsiden av Fri-Elvåga via Knuttjern og Losby mot post 85 på Linfjellet. Traktorveien fra Veslevannsdalen i retning Plåterudsetertjern er ikke lett å finne, og tilrettelagt for rullestol/sykkel er det lenge siden den har vært! På vestsiden av Plåterudsetertjern fant jeg en 3-4 never med multer, mmm – smaker godt!

Etter post 84 på Breimosen ble det ny overnatting rett ved veikrysset ved “Putten”.

Tidlig søndag morgen la jeg i vei oppover mot post 83 på Geiterudskampen. Tok nok en unødvendig bratt vei opp fra vest, men fant en lettere vei ned med god “Dilte-sti” lenger sør. Hvis du (IR?) som mistet kompasset ditt på den bratte veien opp vil ha det tilbake, kontakt meg på 993 36 954.

Etter post 82 ved Finnland ble det en bedre frokost ved Tangen før jeg begynte klatringen opp til post 81 på Mønekollen. Et par hunder meter syd for posten møtte jeg tre andre “Diltere” som hadde tatt seg en hvil. Etter en kopp kaffe gikk vi da sammen og fant post 81. Dette var deres første post for dagen så våre veier skiltes der, nå skulle jeg hjem.

Ved Drettvann møtte jeg tre karer i begynnelsen av 20-åra som også var på vei vestover. De hadde, helt uten erfaring, begitt seg på tur fra Flateby ved Øyern, med Oslo som mål. Vi tok så følge forbi Halssjøen, Mariholtet og Sarabråten. Ved nord-enden av Nøklevann satte jeg kurs mot Hellerud-toppen, gutta skulle til Ulsrud og T-banen.

Dette ble en ganske lang (43,5 km), men meget fin tur, den kan anbefales på det varmeste!