Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Turbloggen – Post – 83

Fjernposter

Idag har tre av fjernpostene blitt oppsøkt i flott vær! Hele fem timer tok runden, så kroppen får god mosjon. Takk til de som har blogget om post 81 og 83, det gjorde målene lettere å nå. Jeg legger ved et bilde av masta på Mønekollen (post 81) og tipser om at posten ligger nord for den.

Post 83 Geiterudskampen

I et tidligere innlegg ble det tipset om en tydelig sti som starter på sommerbilveien (blå vei) der stien mot Finnland begynner og som går oppover lia mot posten. Jeg gikk denne ca. 700 m til den myra som er avtegnet på kartet under posten i vest. Herfra er det snaue 200 m til posten i riktignok bratt, men for så vidt greitt terreng å gå i. Med myra som utgangspunkt gikk jeg rett i posten. Av alle fjernpostene synes jeg nok denne var den beste med fin utsikt.
Takk for tipset om denne stien.

Lang tur til fjernpostene

Fredag kveld 20/7 la jeg ut på langtur fra Hellerudtoppen. Overnatting i hengekøye ved Kroktjern, så 2 poster (65 og 64) på Haukåsen lørdag morgen. Ble veldig overasket da hele toppen av Haukåsen er “snaukippet”, men utsikten er da i hvertfall bedre . . .

Ned fra Haukåsen, på nordsiden av Fri-Elvåga via Knuttjern og Losby mot post 85 på Linfjellet. Traktorveien fra Veslevannsdalen i retning Plåterudsetertjern er ikke lett å finne, og tilrettelagt for rullestol/sykkel er det lenge siden den har vært! På vestsiden av Plåterudsetertjern fant jeg en 3-4 never med multer, mmm – smaker godt!

Etter post 84 på Breimosen ble det ny overnatting rett ved veikrysset ved “Putten”.

Tidlig søndag morgen la jeg i vei oppover mot post 83 på Geiterudskampen. Tok nok en unødvendig bratt vei opp fra vest, men fant en lettere vei ned med god “Dilte-sti” lenger sør. Hvis du (IR?) som mistet kompasset ditt på den bratte veien opp vil ha det tilbake, kontakt meg på 993 36 954.

Etter post 82 ved Finnland ble det en bedre frokost ved Tangen før jeg begynte klatringen opp til post 81 på Mønekollen. Et par hunder meter syd for posten møtte jeg tre andre “Diltere” som hadde tatt seg en hvil. Etter en kopp kaffe gikk vi da sammen og fant post 81. Dette var deres første post for dagen så våre veier skiltes der, nå skulle jeg hjem.

Ved Drettvann møtte jeg tre karer i begynnelsen av 20-åra som også var på vei vestover. De hadde, helt uten erfaring, begitt seg på tur fra Flateby ved Øyern, med Oslo som mål. Vi tok så følge forbi Halssjøen, Mariholtet og Sarabråten. Ved nord-enden av Nøklevann satte jeg kurs mot Hellerud-toppen, gutta skulle til Ulsrud og T-banen.

Dette ble en ganske lang (43,5 km), men meget fin tur, den kan anbefales på det varmeste!

Lett eller tungt til 83

Jeg og hundene var en tur å tok post 83 – fjernpost på Losby. Jeg syklet inn til veikrysset rett vest for posten og begynte klatreturen opp til posten, kom nok litt for langt nord og fikk mange stup og mye tett skog å forsere. Deilig med en liten regnskur så jeg kunne kjøle meg ned. Det ble lange og strevsomme 700-800 meter opp til posten. Etter en god rast og litt mat tok jeg kursen rett ned og kom etter en liten stund ned til gammel traktor vei / sti som ble rene rusleturen (dog bratt nok rett ved posten) tilbake igjen. Den gikk lenger syd enn opprinnelig kurs og jeg havnet ca 600-700 meter syd for opprinnelig utgangspunkt. Der går god skogsbilvei tilbake til sykkelen. Hvis noen vil ta stien opp er det som sagt ca. 700 meter sydover på (blå) vei – først en snuplass m. en del ved, liten bekk, så umerket sti inn til venstre. Den deler seg et par ganger: første gang hold til høyre, de to neste hold til venstre. En flott sti som tar en nesten helt til toppen. GOD TUR.