Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Flott tur til fjernpostene

Dagens flotte sommervær medvirket sammen med postplasseringene til å gjøre årets fjernpost-tur til en av årets fineste turer!

Vi kombinerte sykling til nærmest mulig postene og løping på stiene (dog ikke i motbakkene). Det ble moderat stigning på denne måten, men vi fikk en overraskelse da det vi trodde var sykkelvei fra Skjelbreia mot Krokhol kun var trillesti. Derfor ble syklene parkert ved Skjelbreia mens vi tok de to postene ved Tømmeråsen på beina herfra.

Det var vårt første besøk i dette området sommerstid, og vi ble veldig begeistret over utsikten fra Tømmeråsen. Faktisk kunne vi se Gaustadtoppen uten kikkert!

Som bildet viser, svermet mauren (hannene og dronningene – dog kun en dronning per maurtue – så vi oppholdt oss kun kort tid på utsiktspunktet der svermingen var intens. Denne svermingen foregår bare ett døgn i året for ei tue, så den er nok over i morgen.

Ved Skjelbreia fant vi tydelige spor etter beverens arbeid. Han/de er straks ferdig med fellingen av det ene treet. Dere finner dem på venstre side av veien nordover fra Skjelbreia (før trillestien).