Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Turbloggen

Takker også for i år.

Avsluttet med Puttåsen, Haukåsen og Slettfjell på en gang.
I motsetning til vaffelspiserne som fortalte om en våt og myggete tur, hadde jeg en fantasktisk tur: overskyet (ikke for varmt) – litt kjølig vind (avkjølende) og gode myggmidler, og da var ikke postene så altfor vanskelig å finne. Strevet mest med 64 som var den aller siste jeg tok.
Turen tok 11 timer og var 2,4 mil lang.
God trening til ukene på fjellet som ligger forran meg. Takk til OD og til alle hyggelig diltere som jeg har møtt i løpet av sesongen. Gleder meg allerede til neste år :-).
(ps. kanskje jeg treffer noen av dere på Kjentmannspostene??)

Alle poster ute??

Hei, er alle postene ute nå?? Tenkte å ta noen sammenhengende – legger opp til en flott dag i skogen :-)

Fjernpostene

I år som i fjord hadde jeg store ambisjoner om å ta alle fjernpostene på en tur. I fjord ble det max 2 pr tur – i dag tok jeg 81 – 84 – 85. Benyttet anledningen til å gå inn helt nye fjellstøvler, og glad var jeg for det for det var ganske bløtt enkelte steder. Startet med 84, tok blåstien nordover og prøvde meg på flåten over Svartdoren, spennende. Vel over på andre siden gikk jeg sydover, men bommet på skiløypa mot post 85 (så den aldri)så gikk nesten helt ned til veien før jeg kom meg på den andre stien, gikk helt opp til skiløypa, lette litt etter posten, men fant den til slutt. Mye myr mellom 84 og 85. Veldig flott sti videre til post 81. Nydelig dag i skogen.

Minidilten

Hei, jeg går Skautraver’n også, der er regelen at barnas poster er bare for barna. “Risken” er jo at en sprek 14 åring kan “slå” alle de voksne; og det unner jeg dem så gjerne :-), og det er jo en flott måte å få de unge ut i skogen.
Teksten på kartet til minidilten kan muligens missforstås:
Først står det tydelig: ...spesialopplegg for aldersgruppen t.o.m. 15 år…. lenger ned står det….For dem som deltar i den “vanlige” Ola Dilt…. og der tolket jeg “dem” som oss andre utover 15 år. Men det menes vel de som er under 15 og tar flere poster enn minidilten?? Jeg syntes dere skal stryke oss som har fått 10 poeng mer, så er reglene fulgt etter intensjonen og alle står likt. Realt og greit.

Til Bente Bruvoll og Neon

Flott at du sier ifra, jeg har ikke lest det før og syntes det er supert å få beskjed. Når dette ikke tilhører hverdagen min er det vanskelig å vite hva man skal gjør og hvordan man kan hjelpe. Og verden er ikke så stor og østmarka enda mindre, så plutselig treffes vi der :-).

Puttåsen

Tok Puttåsen i dag, nydelige forhold. Alle postene inkl. prøvepostene var greie å ta på bena. Icebug m. pigger fungerte fint, litt dyp sne enkelte steder – men ikke plagsomt. PS. hvis du ønsker å krysse mellom post 6 og 7 er det mange spor og dyp sne flere steder. Jeg gikk med staver, mye sikk sakk og dyp sne, men gikk rett på til slutt. Det går fine stier inn til hver post og kan være like greit å gå tilbake til veien og så inn til posten. Lykke til :-)

Slettfjell

Tok vårpostene 16 – 20 – gikk med piggsko og det fungerte fint. Nydelig skiføre for de som er ivrig på det – går fint å gå på ski mellom postene og på bena inn til selve posten – skaren holdt fint i dag. Mellom 19 til post 20, over myrene var det derimot ikke mulig å gå på bena, og selv med truger var det tungt når jeg gikk utenom et skispor (deg Tesaker?) som krysset over. Flott tur og deilig å slippe å lete etter postene. Gikk jo trikkeskinner rett på :-).