Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Turbloggen

Haukåsen

Takk for koden, Anita!
I dag har jeg hatt en flott tur på Haukåsen. Været ble strålende etter hvert, og jeg avsluttet med en fredelig rast ved Lauvtjern før jeg vendte nesa hjemover.

Slettåsen

Jeg har tatt høstpostene på Slettåsen i dag. Fint turvær, men hjortelusfluene var plagsomme.
Jeg glemte å avfotografere koden på post 67.
Kan noen hjelpe meg med den?
Jeg fant en praktisk løsning mot plagåndene!
Hijab er tingen!

Tur fra Grønmo til postene 74- 80

Det ble en fin tur i strålende vær i dag innom 7 poser. Postene var greie å finne. Så en del blåbær på åsen mellom 79 og 74, men prioriterte bringebærplukkeng langs veien tilbake til bilen.
Var en tur bortom Trollvann, som lå vakkert med blomstrende vannliljer.
Er det noen som kjenner historien til koia på bildet?

Gruva i Dalsåsen

For noen år siden var det også en post ved denne gruva. Jeg ble da nysgjerrig på hva det var og kontaktet Naturhistorisk museum. Geologer der ble også interessert og tok en ekskusjon til stedet. De konkluderte da med at det hadde vært tatt ut feltspat, enten under krigen eller rett før. Denne informasjonen videreformidlet jeg til Even Saugstad som har tatt det med som informasjon under “Dalsåsen” i sin bok “Østmarka fra A til Å.
Jeg har hatt en fin tur over Skullerudåsen i dag og tatt postene der. Det er fint tiltråkkede stier, men noe glatt enkelte steder. Greit med pigger!

Post 16 på ski

For første gang har jeg tatt post på ski. Det gikk greie skispor inn fra vestsiden til posten. Litt mer trøblete ble det da jeg fortsatte i spor mot veien vest for Ødegården. Et sted mistet jeg balansen og endte i en grøft under en granbusk. Ikke lett å komme på beina igjen i dyp snø og ski som sitter fast i vridd stilling. Etter et basketak på rundt 10 minutter kunne jeg fortsette. Min forgjenger hadde krysset bekken. Jeg så for meg at jeg skulle bakse rundt i bekken også, og valgte i stedet å gå opp i høyden. Da var jeg snart ute på veien igjen. Neste post tar jeg nok heller med truger.