Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Turbloggen

Flott tur til fjernpostene

Dagens flotte sommervær medvirket sammen med postplasseringene til å gjøre årets fjernpost-tur til en av årets fineste turer!

Vi kombinerte sykling til nærmest mulig postene og løping på stiene (dog ikke i motbakkene). Det ble moderat stigning på denne måten, men vi fikk en overraskelse da det vi trodde var sykkelvei fra Skjelbreia mot Krokhol kun var trillesti. Derfor ble syklene parkert ved Skjelbreia mens vi tok de to postene ved Tømmeråsen på beina herfra.

Det var vårt første besøk i dette området sommerstid, og vi ble veldig begeistret over utsikten fra Tømmeråsen. Faktisk kunne vi se Gaustadtoppen uten kikkert!

Som bildet viser, svermet mauren (hannene og dronningene – dog kun en dronning per maurtue – så vi oppholdt oss kun kort tid på utsiktspunktet der svermingen var intens. Denne svermingen foregår bare ett døgn i året for ei tue, så den er nok over i morgen.

Ved Skjelbreia fant vi tydelige spor etter beverens arbeid. Han/de er straks ferdig med fellingen av det ene treet. Dere finner dem på venstre side av veien nordover fra Skjelbreia (før trillestien).

Mange poeng

Jeg ser at du ikke har nevnt våre poster i Lillomarka når du lister opp poster du har tatt.
Kanskje det er disse du mangler?
De er angitt med Gnn der G står for gjesteposter i det elektroniske klippekortet.

Når jeg ønsker å se hvor mange poster jeg “har igjen”, velger jeg Poster i menyen til venstre. Deretter velger jeg “rutenett”-knappen til høyre på linja over lista med postene. Da får jeg raskt oversikt over mulighetene mine for flere turer. Alle gjestepostene står ute hele sesongen, dvs til 6. oktober.

Lillomarka er på sitt vakreste nå. Velkommen til oss i Lill-O-Dilten!

Skullerudåsen, Post 26-30

Vi hadde en flott tur her i dag. Sokkene ble fuktige i skoene, men det var mest av svette. Det var stort sett bart i terrenget. Stiene hadde noen innslag av isflekker. I hovedsak kan vi melde om fukt som etter et regnvær om sommeren og svært godt vær!

Postene 21-31 i Lill-O-Dilten

Jeg hadde en flott tur i skogen i dag og fant disse postene. Det er fortsatt en del snø, men alle stiene i de to områdene er tråkket opp og er harde. Derfor er det ganske greit å komme fram. Grefsenkollen er åpen – i hvert fall i dag – så da går det an å kombinere skitur, orientering og slalom. Ikke dårlig!

Det er best å passe seg for slalom-kjørerne når man passerer bakkene mellom post 28 og 29 og mellom post 29 og 30 – inntil bakken stenger.