Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Turbloggen

Slettfjell

Ny tur i dag. Heldigvis hadde mamma fått peila inn formen igjen når det gjaldt å lese kart,
for med mye kronglete terreng på Slettfjell (post 66, 67 og 68) var det greit å ikke surre så vanvittig som i går! (Da hadde vi vel fortsatt tråkka rundt i bushen nå...).

Mamma hadde med seg nyinnkjøpte myggnett som vi fikk innviet. De viste seg å
være helt geniale. Niks mer plagsomme mygg og knott etter at vi dro de over huet!
Kan virkelig anbefales! :-)

Våt tur og mye feilnavigering...

Jeg og mamma trosset regnværet i dag og fant postene 76, 77 og 78.
På vei fra 76 til 77 gikk vi innom “steinkirken”. Det var en imponerende plass, og hvis man ser på bildet, så ble jeg fryktelig liten i forhold til de kampesteinene som var der!

Man skulle forresten tro at dette var mamma sin første tur med kart og orientering, for maken til surr er det lenge siden jeg har vært med på! Det var lite kart og terreng som stemte overens – for å si det sånn… (Kanskje hun får skylde på regnværet og dugg på brillene?).
Vi fant omsider de 3 postene som planlagt, og var ganske våte da vi kom tilbake til bilen igjen v/ p-plassen på Grønmo.

Møtte kun 1 person på hele turen vår i dag – en blid kar som var ute i samme ærend.
Alltid hyggelig å slå av en liten prat med andre diltere. :-)

Skullerudåsen og "El Paso" / Skyttenbrua

Flott tur til postene 46-50 i går. Sykkel fra p-plassen v/ Rustadsaga og inn til Øgården. Videre til fots oppover åsen og sydover mot Smalvann, mens postene ble plukket i tur og orden. Ganske tørt og fint i skogen i går, bortsett fra til post 48, som lå på en kolle midt uti
ei myr.
Mellom post 49 og Smalvann tråkket nesten jeg og mamma rett på en stor (og mett?) buorm! Den hadde en avlang kul et stykke ned på kroppen sin, så den hadde sikkert jafset i seg ei mus eller noe…
Ved Røde Kors-hytta “Bamsebo” spiste vi nista vår. Etterpå gikk vi ned til Øgården igjen og fortsatte sykkelturen videre til historisk post 38, El Paso / Skyttenbrua.

Gjesteposter i Lillomarka

Jeg og mamma gikk til gjestepostene 32-35 og 41-45 i går. Det er ikke så mye snø / is igjen nå, kun litt i de største skyggepartiene. Det var litt bløtt enkelte steder, men mamma kom seg fint gjennom turen med joggesko uten å bli altfor våt. Jeg hadde helgardert meg og hadde støvler.
Mamma skulle egt. holdt seg litt i ro i en periode nå (pga. et kne som ikke helt likte en sykkeltur forleden), men dette var ikke noe alternativ siden det hadde blitt satt ut flere poster. Her var det bare å komme seg ut i skauen på postjakt! ;-)
Hun putta et par krykker (!) i sekken – i tilfelle kneet skulle streike langt inni skauen, så hun iallfall kunne komme seg tilbake til bilen igjen… Dette medførte en del skjeve blikk fra andre turgåere. (Kanskje ikke så rart, siden det sikkert ikke er hver dag man er ute på skogstur og får se en overivrig dilter med krykker som stikker opp fra sekken?)
Tror mamma satte ny rekord i å hekte seg fast i går også. Det så iallfall veldig sånn ut der hun dro med seg omtrent halve skauen med de krykkene stikkende opp fra sekken. Orientering og krykker var en fryktelig dårlig kombinasjon syntes hun… Ved ett tilfelle rappa krykkene til meg i ansiktet også, da mamma bøyde seg ned for å fikse på støvelen min!
Jaja, etter 2 ½ time hadde vi funnet alle 9 postene, og det var jo det viktigste! ;-)

Haukåsen

I går gikk jeg og mamma for å finne post 11-15. Vi parkerte v/ Ulsrudvann, og jeg ble trillet i vogn inn til Sarabråten. (Det er noen som har det). Herfra var det nok av motbakker opp til Haukåsen! Vi traff også på et par andre diltere som var ute i finværet.
Før vi fant post 14 ble det masse kaving rundt i dyp snø. Utrolig slitsomt etter å ha gått opp mange bakker først… Heldigvis hadde jeg med meg rumpeakebrett, som jeg kunne suse ned til Kroktjern med etterpå, og samtidig få hvile beina litt. Det ble nemlig bare en kort matpause ved radarkula, for det blåste så surt der oppe etter at de har hugget ned all skogen. Utsikten derimot var upåklagelig! :-)