Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Turbloggen

Skullerudåsen og "El Paso" / Skyttenbrua

Flott tur til postene 46-50 i går. Sykkel fra p-plassen v/ Rustadsaga og inn til Øgården. Videre til fots oppover åsen og sydover mot Smalvann, mens postene ble plukket i tur og orden. Ganske tørt og fint i skogen i går, bortsett fra til post 48, som lå på en kolle midt uti
ei myr.
Mellom post 49 og Smalvann tråkket nesten jeg og mamma rett på en stor (og mett?) buorm! Den hadde en avlang kul et stykke ned på kroppen sin, så den hadde sikkert jafset i seg ei mus eller noe…
Ved Røde Kors-hytta “Bamsebo” spiste vi nista vår. Etterpå gikk vi ned til Øgården igjen og fortsatte sykkelturen videre til historisk post 38, El Paso / Skyttenbrua.

Terrengsykkelritt

Takk til Bente Bruvoll for informasjon om sykkelrittet den 20. mai. Fikk med dette også svar på hvorfor det var en stor gjeng med terrengsyklister langt inni bushen i går: Treningsinnspurt! (I nærheten av post 48 på Skullerudåsen).

Vedlegger en link over løypekartet til “Terrengsykkelrittet 2013”.
Kan være greit å se hvor man risiskerer å måtte hoppe unna syklister på stiene i Østmarka den 20. mai…
http://www.terrengsykkelrittet.no/index.php?pagenr=12&zone=&contenttype=&articlenr=10320

Gleden!

Hjertens enig med Bente Bruvoll nedenfor, og jeg deler fullt ut bekymringen mht terrengsykling i marka. Her et par illustrasjoner …

Haukåsen 2.periode er satt ut

Da er også 2.periode på Haukåsen på plass.
Postutsetteren melder at post 33 kan være litt vrien pga tett skog og er best å ta fra nord.

Alle Diltere ønskes god tur!

Hilsen Ola Dilt

Poengberegning

Litt avklaring fra arrangørens side:
Minidilt-poeng er kun for de i aldersgruppen 15 år og yngre, som det går frem av heftet side 6.

Mht klipping på nett, vil deltagere som er eldre enn 15 år, ikke få frem disse rubrikkene (ved en teknisk feil var dette ikke lagt inn ved starten av årets sesong).

Men alle kan ta alle poster og det er turene og natur-opplevelsene som gjelder :-)

God tur i vårskogen fra Ola Dilt

Minidilten

Hei, jeg går Skautraver’n også, der er regelen at barnas poster er bare for barna. “Risken” er jo at en sprek 14 åring kan “slå” alle de voksne; og det unner jeg dem så gjerne :-), og det er jo en flott måte å få de unge ut i skogen.
Teksten på kartet til minidilten kan muligens missforstås:
Først står det tydelig: ...spesialopplegg for aldersgruppen t.o.m. 15 år…. lenger ned står det….For dem som deltar i den “vanlige” Ola Dilt…. og der tolket jeg “dem” som oss andre utover 15 år. Men det menes vel de som er under 15 og tar flere poster enn minidilten?? Jeg syntes dere skal stryke oss som har fått 10 poeng mer, så er reglene fulgt etter intensjonen og alle står likt. Realt og greit.

Gleden!

Enig med siste innlegg på “Turbloggen”. At det viktigste for de fleste av oss er å komme seg ut og oppdage nye turer ved hjelp av OlaDilt. Og fryde seg over disse ;-)
Er mer bekymret for sykkelløpet som arrangeres 20.mai enn for om noen skal gå forbi meg på poenglista må jeg innrømme. Det er selvfølgelig forståelig at man ønsker å arrangere konkurranse i marka. Men vi som traver rundt på disse stiene som det ikke er fullt så mange folk på – og nyter disse turene nettopp derfor – blir litt fortvila når vi tenker på hva dette løpet kan føre til. Det er meldt mye regn fremover. Så stiene blir mer sårbare. Det er kanskje en del poster det blir litt mer kav å hente inn etter 20.mai… Kanskje ikke fullt så morsomt heller…

Spinnern 2.periode + Fjernpostene er ute!

For de som er “gått tomme” for poster, er nå både Spinnern 2.periode, samt Fjernpostene satt ut. Fra før, er alle “Historiske poster” ute.
Det er flott i skogen nå, mye hvitveis og bjørka er i ferd med å bli grønn.
Men ennå er det krampaktige rester av vinteren, som denne is-skulpturen ( bildet) som postutsetteren fant mellom post 42 og 43 NØ for Sandbakken.

God tur fra Ola Dilt